понедељак, 20. март 2023.

Psi zamrznutih sukoba


Piše: Slobodan Vasković


1.

Protekli vikend, događaji koji su se desili u cijelom Regionu, je istorijski u mnogim svojim segmenttima, ali i vikend u kojem su u potpunosti ogoljeni zlikovci iz Režima koji javno, otvoreno, bez “griže savjesti” naređuju policiji da slobodnomisleće građane isporuči nasilnicima, batinašima, osobama spremnim i na likvidacije.


2. 

Poodavno tvrdim da je vrh MUP-a RS alat organizovanih zločinačkih grupa, da je u njihovoj funkciji i da je tu kako bi zločince i zločine štitio od procesuiranja, a građane satirao i prisiljavao da prihvate poredak konclogora. Protekli vikend su sve što sam dosad o njima pisao i javno demonstrirali!!!


3.

Policija je novinare i aktiviste, bez ikakvih skrupula, bukvalno “namjestila” nasilnicima i batinašima da ih polome samo zato što ne dijele sistem bezvrijednosti Zločinačkog režima Milorada Dodika.


Nakon što su pretučeni ”s mjerom” koja je poslužila za proglašenje nesigurnosti ostanka prebijenih u Banjaluci, žrtve torture su protjerane iz grada.


4.

Javno djelovanje policije u sadejstvu sa kriminalnim batinaškim grupama mogao je da naredi isključivo Milorad Dodik i niko drugi; Dodik se, kao i obično, pokušao sakriti - ovaj put iza “tradicionalnih i porodičnih vrijednosti” koje su u njegovom poimanju tek kanalizacione cijevi za ostvarenje bolesnih ciljeva.


“Nemam grižu savjesti”, rekao je Dodik nakon zajedničkog djelovanja policije i kriminalaca koji su prebili nedužne ljude. Istina je da Dodik nema uopšte savjesti, pa je nemoguće da ima bilo kakvu njenu grižu, kao i njegov mladi licemjereni, teško bolesni sluga Draško Stanivuković, takođe sklon “tradicionalnim i porodičnim” vrijednostima. 


Odlično znam kako obojica upražnjavaju “tradicionalne i porodične vrijednosti” - Dodik tako što mu podvode mlade djevojke, nudeći im, pri tom, narkotike kao nagradu, a Stanivuković pokušajima da zatvori vrata “Ormara” iz kojeg ne želi da izađe, a svi vide da se u tom “Ormaru” orgija neprestano. 


5.

Međunarodna zajednica, Zapad, OHR, snose dio krivice za sve što se dogodilo; Od toga ne mogu više da se sklanjaju nikakvim saopštenjima u kojima osuđuju/pozivaju/savjetuju; Napadnut je u Banjaluci, vrlo svjesno, dio njihovog vrijednosnog sistema; Napadnute su direktno njihove zemlje koje su dale kandidatski status BiH u kojoj dijelom države vlada Bolesni Autokrata, a najvećim gradom tog dijela Maliciozni Mentalni Pervertit.


6.

Uzrok napada nije nikakvo okupljanje LGBTIQ aktivista, jer se nisu ni okupili; Uzrok napada nije nikakvo neslaganje sa njihovim načinom borbe za sopstvena prava i jednakost; Uzrok napada je stavljanje Dragana Stankovića na Crnu listu SAD-a; Tajkun Budo Stanković, njegov otac, dugogodišnji je izvršilac najjezivijih Dodikovih naredbi.


Nemam potrebe dalje pojašnjavati ovu situaciju, sve je kristalno jasno!


7. 

Kristalno jasno je i da Zapad/OHR ima krtice u sopstvenim redovima koje rade za Dodika, duboko umrežene, zajedno sa njim, u nelegalne finansijske poslove; Jedan od tih je Johan Satler, šef Delegacije EU u BiH; Poodavno sam nabrojao šta sve ne čini Satler kako bi omogućio Dodiku nastavak uređenja detalja u konclogoru koji je napravio od RS, tako da nemam potrebe dodatno pojašnjavati.


8.

Kako će Zapad odgovoriti na udarac direktno u lice njihova je stvar, ali i pitanje za njih je - da li treba da padne mrtva glava kako bi prestali minimizirati Dodikova zlodjela?!!!


9. 

U Ohridu je, proteklog vikenda, došlo do novog značajnog iskoraka naprijed u razgovorima zvaničnog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa, podržavanjem FrancuskoNjemačkog plana. Srbija je ostvarila značajne pomake ka stvaranju ZSO na teritoriji Kosova, a Kosovo nije zbog toga izgubilo ništa, jer im je to bila obaveza; Sasvim je druga stvar što donedavno niko nije ni pominjao ZSO, a sada je to primarna obaveza kosovskih vlasti. Ako to nije uspjeh, šta je onda?!


Svi koji “demonstriraju” protiv ovih dogovora, formiranja ZSO i smirivanja odnosa su “psi zamrznutog sukoba” koji huškaju na puštanje krvi sa bezbjedne udaljenosti od teritorije gdje bi se, prema njihovim suludim projekcijama, krv trebala puštati.


Jedan od glavnih finansijera nasilnih ultradesničara koji insistiraju na tome je i Milorad Dodik, kojem je zabijanje noževa u leđa Srbiji i pokušaj njenog slabljenja preko velike podzemne agenturne i kriminalne mreže kojom rukovodi, glavni tok antipolitike što je vulgarno, brutalno, podlo i podmuklo sprovodi.


10.

Psi zamrznutog sukoba itekako su aktivni i u BiH; Naravno, i tu je Dodik među vođama brojnih čopora.


11.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, pomeo je Dodika i njegov razulareni bijeljinski čopor, ne ostavljajući im ni minimum prostora za zločinačko djelovanje i krađu glasova.


Dodikov debakl u Bijeljini samo je pokazatelj da ni steroidi više ne pomažu lažnom predsjedniku i da je njegovo dalje slabljenje nezaustavljiv trend; To ga dovodi do ludila, jer samo nenormalna osoba može da organizuje javni zajednički napad policije i kriminalaca na građane!!!


Dodik će nastaviti sa podizanjem letvice sukoba, ali sve više će zbog toga biti tragova političkih letvi na njegovim leđima. 


12.  

Crna Gora je pokazala demokratičnost; Predsjednički izbori nisu proizveli nikakve sukobe; Građani Crne Gore, nakon drugog kruga, odlučiće o tome ko će ih voditi narednih pet godina, a ne “psi zamrznutih sukoba” koji bi jedan takav rado, vrlo rado, oživjeli i na prostoru Crne Gore.