понедељак, 27. март 2023.

NarkoTemelji Policijske uprave Istočno Sarajevo: Teška greška uvijek dobro začešljanog ministra Karana - na polaganje kamena temeljca nije pozvao Miću Danilovića i Miroslava Škobu, iako je firma "Mega kop" uradila sve zemljane i podzemne radove

Piše: Slobodan Vasković


Uvijek dobro začešljani Siniša Karan, navodni ministar unutrašnjih poslova, načinio je težak propust prilikom odabira gostiju koji su prisustvovali polaganju kamena temeljca za izgradnju nove zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo na Palama.


Karan nije pozvao ni Milutina Danilovića, velikog narkodilera sa Pala, prijatelja Radoja Zvicera, ali ni Miroslava Škobu koji je takođe duboko u kriminalnim vodama (svim), na taj svečani čin, iako je njihova firma “Mega Kop” izvršila sve zemljane radove i druge pripremne i podzemne radove.


Nije poznato koliko su novca tom prilikom oprali, ali nije ni bitno - važno je da se pere.


Treba biti precizan: Danilović je bio jedan od osnivača "Mega kopa", ali je prošle godine napustio formalno firmu. Međutim, pošto je "istorijski" osnivač, svakako je trebalo da ga pozovu.





Tada je došlo do malog zahlađenja odnosa između njega i Škobe o čemu sam pisao.


Sada firmu vodi Škobo, a firma “Građenje”, čiji je vlasnik Zoran Popić, perjanica Sekte u Istočnom Sarajevu, dobila je posao izgradnje nove zgrade Policijske uprave.


Kao podizovođača radova, Popić je angažovao “Mega kop”. A koga bi drugo, jel’?





Firmi Građenje dodijeljen je ugovor o izgradnji nove zgrade PU istočno Sarajevo u Palama u vrijednosti od 8,1 miliona KM bez obračunatog PDV-a, dok sa PDV-om vrijednost posla iznosi 9,8 miliona KM.



Ovim projektom nastavljeno je izuzetno uspješna saradnja MUP-a RS i kriminalnih organizacija i na građevinskom planu, a na nasilnom je već itekako dobro razvijena.


Polaganju kamena temeljca prisustvovali su, osim uvijek dobro začešljanog Karana, i “Narko”General Siniša Kostrešević, Ljubica Duda Ćosić, gradonačelnik poznat po tome što ga Danilović ljulja u naručju, dok Ćosić duda dudu, kao i Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, neposredni zaštitnik narkodilera iz tog kraja.



Karan je, mora se reći, pokazao da je “pravi gazda”, pa se i on prihvatio lopate sa kojom mu rad, iskreno, bolje ide nego sa takozvanom policijom RS.


Nakon što se MUP RS uskoro raspadne, Karan ne treba da se brine za posao - Lopata mu je sigurna kod Škobe.