субота, 18. март 2023.

Novinarka, nakon napada Huligana i Nasilnika u Banjaluci, završila u bolnici; Troje pretučenih i povrijeđenih

 piše: S.V.

Vanja Stokić, novinarka portala "E - trafika" , završila je u bolnici nakon večerašnjeg napada huligana i nasilnika na aktiviste ispred prostorija "Transparency International" u Banjaluci.

Nije poznata težina njenih povreda, ali je poznato da je šutirana pa čak i bacana, što je nasilje bez presedana.

Bačena je, kako je izjavila medijima, preko zida.

Uz nju je povrijeđeno još dvoje aktivista, jednom je razbijena flaša o glavu, a druga je pretučena.

Nema nikakve dileme da je napad pomno planiran, jer ga je izvršilo neekoliko desetina huligana i nasilnika i nema nikakve dileme da je policija znala za to. Morali su znati!

Napad je samo nova karika u cijelom lancu ataka na novinare koje je izazvao Milorad Dodik najavom rigidnih zakona, ali i napadima na novinare. I ne smao novinare, već sve one koji ne dijele njegove primitivne, vulgarne vrijednosti.

Krivicu za nemila dešavanja, prebijanje i povređivanje novinara i aktivista LGBT populacije snosi i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je podržao Dodika u zabrani održavanja skupa.

Danas je otkazan skup koji je trebalo da organizuje “Bh. povorka ponosa” i udruženje “Geto”; Organizatori su otkazali skup, jer je policija prethodno zabranila njegovo održavanje uz obrazloženje da ne mogu da ga obezbijede.