уторак, 26. септембар 2017.

Rikošet, ReStart, Režim bez Alibija i JSO

piše: Slobodan Vasković

Opozicija je, bar tako djeluje, napokon shvatila: "Ekstremistan" je mjesto u kojem živimo; "Crni labud" uništava sve; Jedini način da se to spriječi je jasan, čvrst, tvrd, nemilosrdan... odgovor!

I razumijevanje da ništa, ali baš ništa, nije onako kao što to generatori "Crnog Labuda" žele da predstave; Sve to ne vrijedi ništa, jer ništa od toga nije istina.



1.
Prva “Skupština Naroda”, koju je organizovala Opozicija u Banjaluci, dala je sasvim solidne rezultate - javno je demonstrirano da Opozicija nastavlja da pokazuje Znakove Života.

Nije malo za politički segment koji je, do prije dvadesetak dana, bio u fazi Solidno Ušminkanih Mrtvaca.

2. 
Narodna Skupština, sa koje su izbačeni poslanici Opozicije, bila je prekretnica; Konačno su razumjeli da su u parlamentu samo Lutke poredane u klupama, kako bi se fingirala demokratija; Koje suštinski nema, već je Laž kojom se Režim poigrava i manipuliše po potrebi.

3. 
Da je Demokratija u RS Velika Laž, Da ne Postoji, pokazuje odnos Režima prema pripadnicima “ReStarta”, koji se kažnjavaju novčano, uz prijetnju zatvorom, samo zato što su izrazili nezadovoljstvo/iznijeli mišljenje/javno pokazali stav. 

Pokušaj je to gušenja svakog i najmanjeg otpora. Pokušaj je to nastavka anesteziranja Nasilnim sredstvima.

“ReStart” je sa malo resursa mnogo učinio: Pokazao je Strah Režima od najmanjeg talasanja; Istovremeno i spremnost na represiju, koja je potpuno kontraproduktivna. I dovešće do daljnjeg otpora protiv sveopšteg nasilnog anesteziranja javnosti, ukidanja prava na različitost mišljenja.

4.
Insistiranje Režima na ukidanju različitosti mišljenja, njegovom sprečavanju, sasijecanju u korijenu i nametanju njihovih kao opštih svim sredstvima, što sve jeste udar na “ReStartovce”, neće dovesti do prestanka RESTARTA koji je otpočeo. Dapače, pojačaće ga, a Režim dovesti u situaciju da MUP RS ozvaniči kao JSO.

5.
Nimalo ugodna situacija po Režim, ali najava istrage narodnih poslanika, njihovog djelovanja u parlamentu, kada su izbačeni silom, uz pomoć  naoružanih uniformisanih policajaca, te kažnjavanje “ReStartovaca”, svjedoče da je JSO tu. I da slijede opasni dani i mjeseci.

6.
Zato su “Skupštine Naroda” bitne - Da se pojasni šta je na djelu i da je JSO već stigao u Naše Krajeve; Da se ukaže na “Transfer Odgovornosti” od kojeg je teško obolio Režim - Sve što čine/su počinili adresiraju drugima; Da se, što je najvažnije, razbije Strah kod Naroda od iznošenja riječi kritike/mišljenja/stava…

To je ključna stvar.

7. 
Stoga više nijedna “Skupština Naroda” ne smije biti linearna - Opozicioni političari na Bini, Narod pod/pred Binom: Opozicioni političari moraju biti među Narodom na tim Skupštinama; Bez bine; Moraju polemisati sa Narodom, Moraju dozvoliti Narodu, pojedincima koji ga čine, da iznese sopstvene stavove; Kritike, ne samo na račun Režima, već i Opozicije; Da kažu sopstvene muke, postave neugodna pitanja, traže odgovore… I dobiju tačne odgovore; Istina je ta koja može biti najjači motivacioni faktor i za Narod i za Opoziciju na “Skupštinama Naroda”.

8.
Istine, dramatično negativne, je toliko da nema potrebe za traženjem tema za “Skupštine Naroda” - u svakom mjestu/selu/gradu/kući/porodici ih je napretek.

9.
“Skupština Naroda” samo je jedan segment sa kojim Režim mora da se izbori; Drugi su brojni “ReStarti” koji bujaju i niču širom RS; Treći, najbolniji, po Plutokratsku Oligarhiju jeste Narodna Skupština iz koje su Lutke otišle i počele pokazivati Znakove Života.

10.
Narodna Skupština bez Opozicije u Klupama dramatičan je poraz Režima, Utakmica u kojoj gube iz minute u minutu; Praznina koju ne mogu popuniti nikakvim adhok osmišljenim šupljim Rezolucijama o vojnoj neutralnosti, prijetnjama Natom i Nato i drugim manipulativnim dokumentima, zatim i masovnim medijskim uzdizanjem sopstvenih promašaja…

11.
Narodna Skupština, bezbroj puta dosad ponižena, zloupotrijebljena, silovana, urušena, ugažena, satrvena, (is)korištena kao najsnažnije Oruđe Režima… postala je Bumerang po Režim, jer je ostala bez “Alibi Opozicije”, čije je prisustvo bilo pokriće za bezbrojna nepočinstva. 

12.
Paradoks je, ali Režim je odlaskom Opozicije iz Narodne Skupštine izgubio svoj najjači oslonac i nema mogućnosti da to nadoknadi.

JSO tu neće pomoći; JSO-Dejstvovanje, koje je već počelo, izazvaća brojne Rikošete - Sve i jedan će precizno pogoditi Režim.

13. 
Uslov za to je Opozicija van “Narodne” skupštine i Opozicija na “Skupštini Naroda”, među Narodom.

14. 
Uslov za to je i nastavak djelovanja “ReStarta” i drugih sličnih pokreta mladih koji više neće da ćute, jer su već izgubili sadašnjost i značajan dio budućnosti.

15. 
Ipak se (O)Kreće! JSO to ne može zaustaviti, samo ubrzati!