недеља, 17. септембар 2017.

Dodik naredio Ćosiću da smijeni Šantića zbog teških uvreda na račun Vučića

piše: Slobodan Vasković

Ćosić i Dodik
Dejan Šantić, predsjednik skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo, biće smijenjen 18.09. o.g.

Šantić, koji je pripadnik Srpske radikalne stranke - Vojislav Šešelj, i u koaliciji je sa SNSD-om u pomenutoj opštini, na svom fejsbuk profilu teško je izvriješao i vrijeđa predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Mediji su ranije objavili da Šantić Vučića karakteriše izdajnikom, a poslednji u nizu njegovih gafova je  montaža fotografije na kojoj Vučić ima keče na glavi.

Šantić Vučića naziva "izdajnikom srpskih interesa", a optužuje ga i da je "prodao Kosovo".

Uvrede su uslijedile odmah nakon Vučićeve posjete Sarajevu i Istočnom Sarajevu, kao i donacije Srbije Republici Srpskoj od 5,5 miliona evra, od čega značajan dio ide u grad Istočno Sarajevo
Dejan Šantić

Dodik, koji nikako ne želi da se zamjeri Vučiću, naredio je Ćosiću da Šantića odmah smijeni, što će se i desiti 18.09.

Dodik se, interesantno, na ovaj potez odlučio tek kada mu je iz Beograda rečeno da "nije pristojno" da funkcioneri opština u koje Srbija ulaže novac vrijeđaju njenog predsjednika.

Dejan Šanitić je za BN TV ranije izjavio da ne očekuje probleme i smjenu sa mjesta predsjednika Skupštine opštine, jer tvrdi da veliki dio SNSD-a i ostalih stranaka dijeli njegovo mišljenje o predsjedniku Srbije.

„Iz određenih razloga oni nisu u stanju, kao mi u Srpskoj radikalnoj stranci, da to kažu javno. Ne očekujem nikakve posljedice'', tvrdio je Šantić za BNTV prije nekoliko dana.