среда, 20. септембар 2017.

PRIPREMANA MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA: Plaćenici iz Srbije i Crne Gore uhapšeni u Sarajevu

Piše: A.Avdić


Uhapšeni su Marko Gojčević iz Bara i Der Čaba iz Subotice. Prilikom saslušanja u MUP-u Kantona Sarajevo priznali su da su došli u Sarajevo da izvrše ubistvo, ali nisu otkrili ko je naručilac ubistva niti koga su trebali likvidirati. Istražni organi sumnjaju da se ova dvojica ubica dovode u vezu sa kriminalnom grupom Nasera Keljmendija, te zemunskim klanom

Dvojica plaćenih ubica iz Srbije i Crne Gore uhapšeni su u Sarajevu, saznaje Žurnal.  Uhapšeni su na području općine Novo Sarajevo, a kod njih su pronađeni automatski pištolji sa prigušivačima.
    Kako saznaje Žurnal, uhapšeni su Marko Gojčević iz Bara i Der Čaba iz Subotice. Prilikom saslušanja u MUP-u Kantona Sarajevo priznali su da su došli u Sarajevo da izvrše ubistvo, ali nisu otkrili ko je naručilac ubistva niti koga su trebali likvidirati. Istražni organi sumnjaju da se ova dvojica ubica dovode u vezu sa kriminalnom grupom Nasera Keljmendija, te zemunskim klanom.
    Baranin Marko Gojčević poznata je osoba u kriminalnom miljeu u Crnoj Gori. Bio je osumnjičen za pokušaj ubistva kriminalca Edmonda Mustafe. Policija sumnja da bi dolazak u Sarajevo mogao imati veze sa serijom eksplozija koje su se proteklih mjeseci dešavale u Baru. Prema informacijama Žurnala, Gojčević je blizak Jovanu Klisiću, kriminalcu koji je bio član kriminalne  skupine Baranina Armina Mušeta Osmanagića, koji je ubijen u septembru 2014. godine. Policijski organi u Crnoj Gori tada su sumnjali da su Osmanagića ubili pripadnici kriminalne grupacije iz BiH. U vezu sa njegovim ubistvom dovodio se mostarski taksista Božidar Cicmil, koji je pred svojim kućnim pragom u Mostaru ubijen u oktobru 2015. godine. Cicmilove ubice do danas nisu pronađene.  
    Der Čaba poznat je u javnosti kao plaćeni ubica. On je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića, Ubistvu je, prema pisanju srbijanskih medija, prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu. 
    I Čaba ui Gojković trenutno se nalaze u pritvoru u Sarajevu.