среда, 13. септембар 2017.

“Projekat Dodik” - Nasilje, Hunta i Jad

piše: Slobodan Vasković

1.
Sjednica Režima u Narodnoj skupštini RS završena je ekspresno; Jadan dan po nasilnu plutokratsku Oligarhiju. 

Opozicija je do kraja skupštinskog zasjedanja bila u Velikoj sali parlamenta!

Prisilno, cjelodnevno, Kampovanje, nakon što je MUP RS zabranio da pripadnici Opozicije uđu u Malu salu, gdje je Režim održao sjednicu: Opozicionari jesu imali namjeru da spriječe njeno održavanje, do ispunjenja zahtjeva koji su listom posledica rušenja Parlamenta u organizaciji Režima, ali, očito je, nisu imali namjeru nikog da napadnu.

Međutim, policija je okupirala Parlament. I oni diriguju šta je demokratski, a šta ne! Kakva ironija.

2.
Opozicija s pravom zahtijeva objavljivanje Odluka koje je donijela Narodna skupština, samim tim i njihovo sprovođenje, poput one o održavanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Barikade kontra Opozije bile su, u parlamentu, pripremljene i prije dolaska poslanika. 

Djelovanje Policije protiv Opozicije je planirano, a nije posledica opozicionih koraka.

3.
MUP RS je, suštinski, branio nepoštivanje Odluka parlamenta i Nasilje onih koji to nepoštivanje generišu.

MUP RS je prešao Rubikon - To je sada ozvaničena Hunta; I Režim je prešao Rubikon - Jasno su demonstrirali da su spremni upotrijebiti Silu i protiv Narodnih poslanika. I na taj način zaliti i Parlament betonom.

4.
Policija, koja pred TV kamerama, sprečava narodne poslanike da uđu u bilo koju salu Parlamenta i, što da ne, nenasilnim sredstvima onemoguće rad parlamenta, boreći se za svoja prava, garantuje vrlo Nasilan rasplet Teške Političke Krize koja potresa ovaj entitet, otkako SNSD nije uspio ući u vlast na nivou BiH!

5. 
Viđeno je nastavak jedanaestogodišnjeg nasilja Režima nad RS, nad tom istom Opozicijom, koja je, ovih dana, (bar privremeno), izašla iz faze Solidno Ušminkanih Mrtvaca. I suprotstavila se. 

6.
Nije to mali korak, s obzirom da je Opozicija pacifikovana, razarana, umrtvljivana… sve to vrijeme najviše iz sopstvenih redova. Napravili su veliki iskorak - natjerali su Milorada Dodika da pokaže stvarno lice Režima!

7. 
Milorad Dodik je obrazac Režima; Njegov nasilni narativ. Snažno podvučen urušavanjem svih institucija RS, njihovom svjesnim razbijanjem i dovođenjem u stanje disfunkcionalnosti. 

8.
Milorad Dodik je u problemu - morao je javno potegnuti Silu, što svjedoči o vrlo vrlo malo preostalog manevarskog prostora. 

Pokrivanje Nasilja, njegovo pravdanje, nekom navodnom odbranom od  “Soroša, Hojt Jia i Jedne poznate ambasade” su trice i kučine, prejeftina Konfekcija, trivijalnosti, stupidarije… što jedino pokazuju potpunu linearizaciju djelovanja Režima - Nasilje!

Samo je jedan Stvarni nemilosrdni Napadač - Režim!

9.
Tu je i najveći problem “Projekta Dodik” - on mora ići u dalju Represiju nad svima - od običnog građanina do opozicionih narodnih poslanika. 

Ta Represija će postati još multiplikovanija i brutalnija od postojeće, jer Režim mora prikriti slabosti koje sve više i više imaju gabarite rupetina.

10.
Sve to je dalje sužavanje ono malo preostalog manevarskog prostora Režima, njegovo nestajanje i aktivacija Gole Sile kao jedinog “političkog sredstva”.

Režim je, bez sumnje, spreman da upotrijebi i veću Silu od danas viđene.

11.
Jasno je i da bez Sile neće otići!

Svaka plutokratska vlast u ovom vijeku otišla je revolucijom; Tako će i ova!