субота, 16. септембар 2017.

Militarizacija Parlamenta: Ivanić U Sebi; Čubrilović a la Mediči; Režim mora uvesti u skupštinu i Duge Cijevi, jer zasjedanja nisu dovoljno bezbjedna

Piše: Slobodan Vasković

Ivanić U sebi o Krizi 
Mladen Ivanić sigurno se oglasio o velikoj Krizi koja potresa Republiku Srpsku. U sebi.

Učinio je to, kao i uvijek u sličnim prilikama, vrlo oštro i beskompromisno.

Njegova, U sebi, kritika Režima bila je toliko oštra, britka, lucidna, teška po pripadnike Oligarhije, da se ne usuđujem ni da je prepričam. 

U sebi je Ivanić poslao takve poruke Režimu da su se, bez dileme, našli u Jezivom strahu, dok su pripadnici Saveza za promjene osjetili intenzivnu Jezivu potrebu da ublaže njegove “strijele”.

Čubrilović u Istoriji
Nedeljko Čubrilović ostaće zapamćen u istoriji RS kao predsjednik Narodne skupštine koji je Uniformisanom policijom, naoružanom kratkim cijevima, spriječio izabrane narodne poslanike da prisustvuju sjednici. I održao Naoružano Zasjedanje.

Vrijedan poduhvat, nakon kojeg bi Čubrilović mogao narediti i nešto slično Bartolomejskoj noći. 

Tada bi se njegova politika, s pravom, mogla nazvati punom primjenom  učenja Medičijevih; Do tada, to je tek u tragovima, iako za naše prilike i više nego dovoljno otrovno, ali Čubrilović će, kako stvari stoje, tek da napreduje. 

Uskoro će nova Skupština. 

Odlična prilika za strijeljanje opasnih i do grla nenaoružanih pripadnika Opozicije.

Čubrilović na Smetljištu Istorije  
Ima i onih što smatraju da je Čubrilović, tokom Uniformisanog i Naoružanog Zasjedanja, ispao vrlo vlo stupidan; I nasankan.

Sanke su SNSD-ove, a trebalo je da Opoziciju ustreme na Čubrilovića i DNS, kao glavne protagoniste Militarizacije Parlamenta, sa akcentom na moguće egzekucije.

Militarizacija Parlamenta se malo kosi sa najavljenim stavovima o Demilitarizaciji BiH, ali šta to ima veze; Prvo Militarizacija, pa kosi, pokosi i tek Demilitarizacija.

Čubrilović se nije baš najbolje proveo nakon Militarizacije, tek neće, ali ga je, nema dileme, spasao Dragan Lukač. Svojom čuvenom besjedom O Krvi Opozicionoj. Sa digresijama o terorizmu. 

Kako god, Čubrilović je zaslužio počasno mjesto na Smetljištu Istorije. Negdje, po mogućnosti, usred Deponije. 

Danak u Krvi 
Sad svi jedva čekamo naredno zasjedanje da baš vidimo kako će ga Opozicija spriječiti i kako će Režim spriječiti Opoziciju da spriječi?!

I da li će to biti samo kratkim cijevima ili i dugim cijevima; Obavezno treba uvesti i Duge cijevi u Parlament, jer ima nekoliko Opozicionara za koje kratka cijev ne garantuje efikasnost. 

Recimo, Miladin Stanić: Ako žele njega spriječiti da sprečava trebaće im bar malo žešći puškomitraljez ili top.

Nišandžija bi mogao biti Milan Kovač, načelnik Šipova.

Njega je, svojevremeno, Stanić volejom nabio iz prizemlja na prvi sprat skupštine, što je Kovača ponukalo da se mane parlamentarizma i postane načelnik. Problem je što ga i u Šipovu tuku; Češće nego u Skupštini; Kao Čolovića na Sokocu, otprilike.

Ako bude Nišandžija možda bi se riješio frustracija.

Hm, možda je ovu situaciju najbolje riješiti uvoženjem Bornih Kola u parlament, jer nije samo Stanić gabaritan. A moglo bi se nakon pucanja u Opozicionare iste "potvrditi" gaženjem, što je, bez dileme, humanije od "ovjere". 

Ivanić nastavio sa Kritikama U Sebi
Upravo mi javljaju da je Ivanić otpočeo sa novim Uraganom Kritika na račun Režima; U Sebi ih, ponovo, satire bez trunke milosti; Vrlo čudno za inače mirnog, krajnje mirnog, premirnog političara, koji ima vrlo istančan “nos” za odluke tipa - Kada Zaroniti.

Istovremeno, Ivanić priprema Ciklon Podrške Savezu za promjene. Takođe U Sebi.

Šta će biti kada se Uragan i Ciklon spoje? Samo da ne popuca onih sedamsto boca sa kiseonikom, uz pomoć kojih se Ivanić sklonio na dno Pacifika?!!!

Kako bi mogao da na miru i U Sebi povede odlučnu bitku protiv Režima.