петак, 29. септембар 2017.

“ReStart” o napadima kojima su izloženi: Svi koji žele promjene bivaju odstranjeni

UG "ReStart Srpska" 

U rano jutro 27.9. Tviter nalog ReStarta je suspendovan, odnosno zaključan, šta nas onemogućava da djelujemo preko ove društvene mreže. 

 U objašnjenju ove suspenzije Tviter konstatuje kako su „primijećene neuobičajene aktivnosti sa ovog naloga“, iako niti jedna jedina aktivnost koju smo obavljali nije bila neuobičajena, što nas je dovelo do zaključka da nam je nalog hakovan. 

Kako bi se shvatila ozbiljnost ove situacije, potrebno je naglasiti da su društvene mreže glavno sredstvo kojim se ReStart služi u svom radu i u širenju informacija. Hakovanjem društvenih mreža bivamo onemogućeni da djelujemo i komuniciramo sa našim pratiocima, što predstavlja ugrožavanje naših elementarnih sloboda. 

Istog dana, 27.9. u periodu od 30 minuta čak nam je i Fejsbuk stranica bila blokirana, ali smo to uspjeli vratiti (za razliku od Tvitera koji je i dalje zaključan).

Kao što vjerovatno već znate, napadi na našu organizaciju su svakodnevica. U proteklom periodu smo doživljeli raznorazne napade, od optužbi da smo plaćenici različitih međunarodnih fondova i određenih organizacija iz Srbije jer, tobože, želimo da srušimo institucije Republike Srpske, do novčane kazne u iznosu od 500 KM, koju je dobio predsjednik Restarta Stefan Blagić, zbog nepreduzimanja potrebnih mjera za obezbjeđenje reda i mira na protestima (iako su protesti protekli u apsolutnom miru i redu).

Napadi na ReStart predstavljaju još jedan od brojnih pokazatelja društveno-političke situacije u kojoj se nalazimo. Naime, svi oni koji žele promjene i koji se suprotstave vladajućim stavovima, bivaju odstranjeni. Smatramo da je ovo sramotno i za svaku osudu!


Javnost treba da bude upućena i da zna šta se dešava.