уторак, 12. септембар 2017.

Ipak se (O)Kreće?!

piše: Slobodan Vasković

Opozicija je, bar tako djeluje, napokon shvatila: "Ekstremistan" je mjesto u kojem živimo; "Crni labud" uništava sve; Jedini način da se to spriječi je jasan, čvrst, tvrd, nemilosrdan... odgovor!

I razumijevanje da ništa, ali baš ništa, nije onako kao što to generatori "Crnog Labuda" žele da predstave; Sve to ne vrijedi ništa, jer ništa od toga nije istina.

Pitanje - slijedi li Nasilje je besmisleno; Nasilje traje već jedanaest godina, najvidljivije je u parlamentu, koji je zgažen. Kao i sve ostale institucije.

Zgaženi su u parlamentu i predstavnici Opozicije, ali i Režima; Ovi prvi su, djeluje, počeli razumijevati da će Nasilje biti nastavljeno, a oni poništeni kao ličnosti, istorijski odgovorni za posledice koje je uzrokovao "Crni labud".

Ako su zaista razumjeli i zato tijelima (relativno nasilno) prekinuli zasjedanje parlamenta, možda ima nade; Ako je sve jednokratna parada frustracija godinama maltretiranih, progonjenih, ponižavanih, gaženih, u pojam ubijenih..., onda bolje da nije ni počinjano, jer će razočarenje, ako Opozicija odstupi, biti najveći njihov poraz do sada.

Ali, strpljenja; Možda se ipak (o)kreće!