среда, 13. септембар 2017.

Ambasada SAD-a u BiH: Teorije zavjera iz SNSD-a

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini reagovala je nakon tvrdnji iznesenih u saopštenju Saveza nezavisnih socijaldemokrata u kojem se navodi da je Američka ambasada "osmislila scenario rušenja Parlamenta”.

"Ovi neosnovani i neodgovorni komentari ne mogu se ozbiljno shvatiti. Teorije zavjera kao što je ova samo služe da bi se odvratila pažnja od konkretnih problema u ekonomiji, pravosuđu i politici sa kojima se građani Bosne i Hercegovine suočavaju", rekli su za N1 iz Ambasade SAD-a u BiH.

Podsjetimo, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) upozorio je danas da je nasilnim prekidom rada  Narodne skupštine Republike Srpske Savez za promjene (SzP) krenuo u najopasniju avanturu do sada - rušenje parlamentarne demokratije, a time i Republike Srpske.


Iz SNSD-a su naglasili da su "akciju nasilnog zauzimanja parlamenta osmislili dio političkog Sarajeva, ekipa Džordža Soroša i njegovog referenta Brajana Hojt Jia, koja je stigla u Republiku Srpsku, i dobro poznata ambasada u Sarajevu". (izvor N1)