петак, 29. септембар 2017.

Džaba pisma; Čubrilović je Dodikov Trojanac i Sajber Likvidacije

piše: Slobodan Vasković

Dodikova pisma Trampovoj administraciji
NIN je objavio da je Milorad Dodik uputio tri pisma administraciji Donalda Trampa nudeći saradnju, blablablabla. 

Džaba je pisao. 

Čubrilović je Dodikov Trojanac u DNS-u
Dana 28.09.2017. godine počeo je teći rok za provođenje referenduma sa pitanjem: “Da li podržavate neustavno i neovlašteno nametanje zakona od strane visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o sudu i tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na teritoriji BiH”.

Po isteku 50 dana od 28.09.2017. (odnosno usedmici iza ih 50 dana, između 19.11. i 26.11.2017.) referendum bi trebalo da se održi, a ukoliko većina odluči da njihov odgovor na postavljeno pitanje bude “Ne podržavam”, Republika Srpska će, defakto, postati samostalna država, a BiH će prestati da postoji u ovom entitetu. 

Režim, koji čine SNSD, DNS, SP i pripadajući sateliti, najavio je “suspenziju referenduma”, što znači da bi Narodna skupština, na kojoj bi trebalo da se donese ta odluka i spriječi održavanje referenduma, trebalo da se održi u narednih 50 dana. 

Do održavanja “Antireferendumske” Narodne skupštine trebalo bi da počne sa radom Komisija za sprovođenje referenduma, da bude raspisan tender za štampanje listića, uređen birački spisak i još niz drugih aktivnosti potrebnih za izjašnjenje građana.

To je neophodno, jer može se desiti i situacija da se Narodna skupština ne održi u narednih 50 dana, pa bi, samim tim, nepripremljenost odgovornih za održavanje referenduma/njegovo neodržavanje preraslo u krivično djelo.

Ukoliko se parlament sastane i na bilo koji način spriječi održavanje referenduma, opet se postavlja pitanje krivične odgovornosti onih koji su dvije godine i dva mjeseca u ladici držali Odluku (donesena u parlamentu 15.07.2015.; Objavljena u Službenom glasniku 20.09.2017.) o održavanju referenduma, ne objavljujući je u Službenom glasniku. I druge odluke koje se tiču ovog akta.

Kada činjenice formalizujemo dođemo do zaključka da je isključivo DNS sprečavao održavanje Referenduma, jer su svi odgovorni za (ne)objavljivanje Odluke o održavanju referenduma funkcioneri DNS-a: Nedeljko Čubrilović, predsjednik parlamenta, sekretar Narodne skupštine Marko Aćić, koji je i član UO “Službeni glasnik RS” i Dragan Veselinović, direktor “Službenog glasnika”.

Formalno-pravno Milorad Dodik, niti bilo ko drugi od visokih funkcionera RS iz redova njegovog SNSD-a, nema nikakve veze sa neobjavljivanjem Odluke o referendumu u Službenom glasniku RS, iako je, bez dileme, on ključna ličnost koja to nije dozvolila.

Ali odgovornost nije na njemu, niti SNSD-u, već na DNS-u i Čubriloviću, Aćiću i Veselinoviću; Politička odgovornost je na Marku Paviću.

Objektivno - Dodik je namagarčio Pavića uz pomoć njegovih ljudi i svu odgovornost oko neobjavljivanja Odluke o referendumu svalio na DNS; 

Odgovornost je na DNS-u i u situaciji povlačenja ove odluke, ali i u situaciji njenog sprovođenja. Istina, ovaj dio odgovornosti dijele sa SNSD-om i SP-om, ali to ne mijenja na stvari povodom uloge, primarno, Nedeljka Čubrilovića.

MUP RS već je trebalo davno da otpočne istragu oko rušenja Narodne skupštine neobjavljivanjem Odluka i da počne da privodi na saslušanja članove DNS-a; Nemaju Aćić i Veselinović imunitet! 

Koliko danas/sutra/… Dodik može sasvim lagodno izaći u javnost i optužiti DNS, vrlo argumentovano, za opstrukciju sprovođenja referenduma, tvrdeći da je insistirao (nezvanično) na objavljivanju Odluke, ali da je DNS insistirao na suprotnom; Sve fino uvijeno u oblandu “viših interesa” o kojima “nije obavijestio narod ranije, štiteći RS, ali sad je pravo vrijeme stiglo” i DNS je na plećima.

Realno, DNS je svakako na plećima, jer njihova “riječ je riječ”, nakon antiustavnog i prododikovskog djelovanja Trostrukog Trojanca - Čubrilović/Aćić/Veselinović ne vrijedi ni pišljiva boba. 

Rejting DNS-a ide u kategoriju Smeće, tu nema dileme!

Ako Marko Pavić konačno nije shvatio da je Nedeljko Čubrilović direktni izvršilac i čovjek od najvećeg povjerenja Milorada Dodika, onda on ne razumije ništa.

Čubrilović je vrlo nepouzdan, trebalo je to Pavić davno da razumije; Najkasnije prilikom glasanja o prodaji “Ljubije”, kada je predsjednik parlamenta i visoki funkcioner DNS-a bio, prilikom izjašnjavanja, suzdržan, za razliku od Kluba poslanika te stranke koji su bili protiv prodaje.

Kratka geneza najave povlačenja referenduma dodatno potvrđuje da Čubrilović igra za Dodika, a ne za Pavića.

19.09. - Dodik je najavio da će SNSD zatražiti suspenziju Odluke o Referendumu “ako se ovih dana ta odluka i objavi u Službenom glasniku”.

Dodik je znao da će Odluka biti objavljena, jer mu je to saopštio Čubrilović; Moglo je i suprotno, ne mijenja na stvari. Marko Pavić je bio zatečen.

20.09. - Koalicija SNSD/DNS/SP je zasjedala i potvrdila Dodikov stav od 19.09. Marko Pavić je djelovao kao skuhan.

Objektivno, Čubrilović je rastočio i Pavića i DNS na proste faktore za Dodikov račun!

Treba podsjetiti i da je “Neko iz skupštine” pozvao uniformisanu naoružanu policiju u zgradu parlamenta koja je spriječila poslanike Opozicije da prisustvuju sjednici 13.09.2017.

“Neko iz skupštine” je pod ingerencijama Čubrilovića, a uniformisana policija pod ingerencijama Dragana Lukača.

Nasilje u parlament je uveo Čubrilović, visoki funkcioner DNS-a; Lukač, koji je iz SNSD-a, samo je izvršio njegov zahtjev. 

Opozicija mora insistirati, primarno, na smjeni Nedeljka Čubrilovića, pa tek onda Dragana Lukača; Zajednički odlazak dvojca bilo bi najbolje rješenje!

Što se tiče Dodika, njegov odlazak sa vlasti bio bi perfektno rješenje.

Sajber Likvidacije
19.09.2017. “Blic” je objavio tekst pod naslovom: “MOLIM VAS DA NE NASEDATE NA LAŽI” Stanivuković hakovan na društvenim mrežama”

Odborniku u Skupštini grada Banjaluka, Drašku Stanivukoviću, onemogućeni su pristupi ličnom nalogu i službenoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk, a istovremeno su na istoj mreži otvoreni lažni nalozi pod imenom Draško Stanivuković.

Sa lažnih naloga po internetu se šire plaćeni oglasi sa političkim porukama koje nemaju veze sa političkim delovanjem i aktivnostima najmlađeg odbornika u Skupštini grada.

Sve koji prate moj rad posredstvom društvene mreže Fejsbuk, a to je oko 20 hiljada ljudi, molim da ne nasedaju na laži i poluistine koje stižu s lažnih naloga i da imaju strpljenja dok mi se ponovo ne omogući pristu mojim stvarnim nalozima - rekao je Stanivuković. (Blic).

20.09.2017.
Otpočeo je masovni sajber napad na moj tviter profil i blog.

Sve je počelo sa iznenadnom pojavom hiljada novih pratilaca, listom stranaca, na tviter profilu, a potom se nastavilo sa lajkovanjem i retvitovanjem tekstova. U prvi mah tekstova od avgusta do septembra ove godine, a potom je “vremenska zona” proširena.

Cilj je bio da se, napadom na linkove tekstova koje objavljujem na tviteru, sruši blog/da se blokira po svaku cijenu.

Sajber napad kulminirao je 22/23 septembra, ali sam, uz pomoć prijatelja, spriječio rušenje tviter profila i bloga.

Napad traje još uvijek, iako u značajno manjoj mjeri nego ranije, ali su Platforme još prije tri dana zaštitile i tviter profil i blog, tako da je sajber likvidacija onemogućena.

27.09.2017.
Otpočeo je i, nažalost, dao rezultate napad na tviter profil “ReStarta”, koji je blokiran. U blokadi je već dva dana.

Tri velika sajber napada u svega sedam dana na tri subjekta koji, svako u svom domenu, kritikuju vlast u Republici Srpskoj, ne mogu nikako biti slučajnost niti djelovanje ljutih neistomišljenika/pojedinaca.

Odgovorno tvrdim, nakon konsultacija sa stručnjacima iz ove oblasti, da je riječ o grupi od najmanje pet osoba, uvezanih u Kriminalnu Grupu, koji pokušavaju izvršiti Internet Likvidacije onih što ne podržavaju Režim. 

U dva navrata su uspjeli - Stanivuković i ReStart su onemogućeni da djeluju preko društvenih mreža.

Ovdje je riječ o kriminalnom aktu koji čini organizovana zločinačka grupa i nejasno je zbog čega nadležni ništa ne preduzimaju; Tim više, jer je MUP RS prisutan na mrežama i prati dešavanja na njima. Samim tim su, izvan svake razumne sumnje, uočili napade i dvije, u režiji kriminalne grupe, uspješne egzekucije, kao i jednu neuspješnu!

Uz to, organizatori tih napada i njihovi izvođači se ne libe ni od prijetnji, što bi dodatno trebalo motivisati nadležne da reaguju. Oni, koliko mi je poznato, nisu učinili niti preduzeli ništa. 

Cilj ove kriminalne akcije mnogo je veći od puke zaštite Režima - on podrazumijeva uništenje Slobode na Internetu. Istovremeno, on je prijetnja svima koji se oglašavaju na taj način, a sve ukazuje da će u vrlo bliskom periodu, koji je pred nama, ti napadi dobiti na dodatnom intenzitetu i masovnosti.

Kako nadležni, primarno MUP RS, ne pokazuju bilo kakve znakove reakcije, niti imaju namjeru zaštiti napadnute od kriminalnih grupa, neophodno je da se mete napada dodatno organizuju i pokušaju odbraniti uz pomoć svih kojima je stalo do slobode izražavanja. I Slobode na Internetu. 

Internet je ljudsko pravo već poodavno i odbrana inegriteta svakog onog ko se oglašava na njemu je i odbrana ljudskih prava. I odbrana, kao što je sada to jasno, sajber života i života. 

Danas Vam ubiju nalog, sutra vas fizički likvidiraju!