петак, 30. септембар 2016.

SNSD u panici: Čavić u prednosti od 2-3 posto

piše: Slobodan Vasković

Savez nezavisnih socijaldemokrata je u panici: Dragan Čavić je u prednosti od 2-3 posto ispred Igora Radojičića u trci za gradonačelnika Banjaluke.

Do preloma je došlo nakon prljavog letka (iza kojeg stoji SNSD), punog najgnusnijih uvreda i objeda, usmjerenog protiv Čavića, koji je prethodnih dana dijeljen po Banjaluci.

"Letak je osmislio dio Radojičićevog tima na čelu sa G.M. i Radojičić je znao za njega, ali nije spriječio da se otštampa i distribuiše po Banjaluci. Građani se gnušaju takvog načina, a došlo je do sukoba u Radojičićevom štabu oko tog čina", tvrde moji izvori iz Radojičićevog tima.

Prema njihovim riječima, prljavi letak bio je potpuno kontraproduktivan i, kako se čini, tačka preloma o tome ko će pobijediti u Banjaluci - Čavić je sada u definitvnoj prednosti.

"Čavićeva prednost nije velika, ali je činjenica da on ima tendenciju rasta, a Radojičić tendenciju pada. Ispali smo potpuno jadni. Vodili smo mjesecima kampanju koja je bila drugačija nego ikada dosada, a onda na kraju vratili prljavim nepotrebnim metodama. To će nas, kako stvari stoje, koštati pobjede", tvrde moji izvori.

Prema njihovim riječima do letka su birači pravili razliku između Radojičića, sa jedne strane, i Dodika, Špirića i ostalih, sa druge strane, ali su "nakon prljavog letka zaključili da je Radojičić isti kao i oni i da razlike nema".

"Revolt građana u ova dva dana je ogroman i pojačava se", tvrde moji sagovornici.

Drugi razlog za Čavićevo vođstvo i, kako sad stvari stoje, prelom u izbornoj trci na njegovu stranu, jeste katastrofalan pad SNSD-a u dvorani Borik, na Završnom mitingu.

"Bila je to potpuna katastrofa. Skup je bio ravan Nuli. To se vrlo vrlo teško može popraviti u naredna dva dana", zaključili su rezignirano moji sagovornici iz Radojičićevog štaba.