петак, 30. септембар 2016.

Povratak Zločinca protiv sopstvenog naroda: Škrbić, uz Dodikovu pomoć, nasiljem postao dekan; Na redu pljačka 40 miliona KM

piše: Slobodan Vasković

Svi kriminalci i zločinci protiv sopstvenog naroda ponovo su na sceni: Vratio se i Ranko Škrbić - nečovjek koji je uništio zdravlje sopstvenog naroda.

Škrbić je imenovan za dekana Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Škrbić je, uz pomoć Milorada Dodika, Dragana Bogdanića i Mirka Stanetića, zgazio sve pred sobom, progio i maltretirao protivkandidate i postao dekan.

Imenovan je na sjednici Naučno-nastavnog vijeća, održanoj 30.09., a vijest nije objavljena, kako ne bi nanijela štetu kampanji SNSD-a, jer je Škrbić jedna od najomraženijih ličnosti u RS.

To potvrđuje i da je SNSD svjestan razmjera zločina koje je počinio Škrbić, ali ne odustaju od mafijaškog načina vladanja: jedan od Kumova ponovo je u punom pogonu! 

Potvrde Senata i rektora su, nakon ovog čina, tehničko pitanje. 

U igri za dekana bila su još dva profesora: To su dosadašnji  prodekani 
medicinskog fakulteta Radoslav Gajanin i Zoran Vujković. 

Škrbić je obojicu pomeo bez milosti.

Pritiscima i uklanjanju Škrbićevih protivkandidata asistirao je i Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i Mirko Stanetić, direktor UBKC Banjaluka.

Bogdanić i Stanetić su pokušali prikriti trovanje novorođenčadi putem otrovnih respiratora, tako da je njihovo nasrtanje na protivakndidate Škrbiću lako prepoznatljiv ručni rad osvjedočenih kriminalaca, koji ne prezaju atakovati na živote kako bi se dokopali novca. 

Mjesto dekana nije finansijski isplativo, jer fakulteti nemaju svoj račun, već sve ide preko Rektorata univerziteta. 

Ni Škrbiću nije do titula, već do para i tu je cijela kvaka: Planirana je, kako sam već objavio, izgradnja nove zgrade za Medicinski fakultet na Paprikovcu. Nadležni su već započeli pregovore sa Evropskom bankom za novi kredit; Austrijanci su im projektanti i konsultanti, što znači da je ponovo u igri “Vamed”. I da je ponovo na djelu nova otimačina.

 Vrijednost zgrade je oko 40 miliona KM, a odobren je i regulacioni plan. Tih 40 miliona su Škrbićev i Dodikov cilj.

Prema podacima Vlade RS, u poslednjih deset godina u zdravstveni sektor u Banjaluci uloženo je 410 miliona KM. Taj novac sve vrijeme usmjeravao je Škrbić i njegov najveći dio je pokraden, a vrlo malo je zaista i uloženo u zdravstvo.

Da je sve spremno za pljačku, svjedoči i podatak da je prije mjesec dana u Banjaluku (na Medicinski fakultet) stigao i prof. Dr Stevan Trbojević, Škrbićeva desna ruka u brojnim pljačkama. Trbojević je ranije bio prodekan na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i veza je za "austrijske kredite". Ranije je on bio glavna spona za brojne kredite, a tada mu je pri ruci bio Nikola Špirić, dok je bio na čelu Savjeta ministara BiH. Mafija ne popušta.

Svako ko posjećuje bilo koju od klinika u Banjaluci osjeti na svojoj koži da su ta ulaganja simbolična, jer većina dijagnostičkih aparata ne radi i kompletan sistem je poodavno u fazi truljenja.