четвртак, 29. септембар 2016.

Pukni zoro: Bogdanić napada “Voždovačkom grupom”; policija “Bugarskim vozom”, Radojičić pjesmom, Lažni leš, a Ćosić se brani da je bio i ostao mali


piše: Slobodan Vasković

1.
Dragan Bogdanić je, saznajem iz izvora bliskih OSI, u utorak uveče (27.09.) održao sastanak u prostorijama OO SNSD Teslić. 

Sastanku su prisustvovali Zoran Đekanović zvani Đeka, Srđan Klječanin Rufi, vlasnik “Klječanin company” (firme koja je učestvovala u uništenju “Borja”), Nenad Dušanić Lulaš, nosilac liste i brat bivšeg komandira policijske stanice Želimira Dušanića, koji je smjenjen nakon što je rafalao u kafiću. 

Sastanak je bio o kupovini glasova, taj dan stigle su pare iz Banjaluke (pola miliona KM) i dogovarana je njihova distribucija. 

Zaključili su da im treba još 150.000 KM za tu akciju, jer Milićević ima prednost od preko hiljadu glasova. 

Izvori iz OSE tvrde da je Bogdanićeva ekipa dovela je u Teslić “voždovačku grupu”, čiji je zadatak da dijele novac, kako bi se stranka i sam Bogdanić “ogradili” od kupovine glasova.

Slučaj se dalje prati, saopštili su mi izvori.

2.
Cijelo jutro pozivi sa svih strana; Pitanja pljušte: Koju je pjesmu Igor pjevao na tribini i da li je Otpjevao svoje?

Bilo je i onih koji su uvjerenja da je Radojičić otpjevao “Neke ptice nikad ne polete”, što i nije bez osnova. Ali, “ptice” će morati sačekati ponedeljak, 03.10.. 

Zaista je interesantno i veliko iznenađenje da je uopšte pjevao i ta vrsta oponašanja Dodika nije mu baš trebala, jer i nije, kako se tvrdi, neki pjevač.

Radojičić je otpjevao pjesmu “Pukni zoro”, punu simbolike, tužbaljku/naricaljku bezmalo.

“Na Laušu (Banjaluka, op.aut.) je bilo toliko simbolike da se tako tužni film mogao snimiti, da bi i Bolivud zavidio. Nažalost, ta simbolika svjedoči odlasku SNSD-a sa velike scene i političkom kraju Milorada Dodika”, svjedoče prisutni na skupu održanom 28.09., na kojem je SNSD doživio potop.

Smatraju da je u tom kontekstu i izbor Radojičićeve pjesme.

“Pukni zoro” govori o porazu, propasti, tegobi i stradanju “najboljih u boju” u kojem je samo jedan preživio.

Kad tamo daleko vidim odžak siv
staru šljivu, rodnu njivu
vraćam se kući živ

A najboljih nema, odneo ih boj
čuvala me slika tvoja, vraćam se rode moj

Ako se pjesma stavi u kontekst političkih dešavanja u RS, previranja u SNSD-u, pada rejtinga ove stranke, političkog sloma Milorada Dodika…, onda bi njeno pjevanje na predizbornom skupu SNSD-a trebalo značiti da je Radojičić svjestan da je Dodik kao “najbolji od svih u SNSD-u”, politički “pao u Boju”, a da je Radojičić, valjda, jedini sve te bojeve preživio. 

I da se vraća Kući, Šljivi, Njivi… Za pretpostaviti je da su kuća, šljiva, njiva Gradska kuća, iako je atmosfera na Laušu bila toliko tužna da je moguće i da Radojičić misli na svoje vikend imanje.

Najbolje da zaključite sami, a pjesma je na linku.

Iskreno mislim da je pjesma baš primjerena trenutku, izvrsno odabrana i da je realno da je Mile suzu pustio.

3.
Toliko je skup na Laušu bio tužan, kao i Radojičićeva izvedba pjesme “Pukni zoro”, da su se neki od prisutnih žestoko ponapijali.

Ponajviše od tuge kada su vidjeli da je Dodik imao izliv tužilačkog poziva u mozak, koji je uslijedio nakon što je iz džepa izvadio poziv za saslušanje i pokazao ga prisutnima. Svi su crkli od smijeha, samo Dodiku nije bilo ni do čega.

Jedan se toliko napio da su pomisli da je mrtav pored šatora, što je izazvalo strah u SNSD-u (samo im je još leš falio) i pravu pomamu po gradu.

Srećom, pokazalo se da je narečeni bio samo mrtav-pijan.

4.
Aktivisti SNSD-a potukli su se (28.09.) međusobno u kafani “Selfi” u Gradišci. 

Iz mojih tekstova shvatili da ih u stranci neko potkrada - dogovoreno je da se glas plaća 70 KM, a oni dobili po 50 KM “po glavi”.

Radila je i policija, pa su trojica (N.I., A.B. i S.R.) privedena.

5.
Policija bi trebala zaista da istraži kupovinu glasova, jer imam saznanja da se ne krade samo od onih predviđenih 70 KM, već i od preostalih 50 KM.

Glas se plaća 20 KM, a ostatak stavlja u džepove “blagajnika”. Dindo sve zna.

Tako dođosmo do finansijskog kraja - SNSD pljačka sam sebe, nakon što je opljačkao nas.

6.
Policija je vrlo značajna za izbore; Režim računa da će im omogućiti “uvid u kutije” prije brojanja.

Zbog toga treba da su stoposto sigurni šefovi CJB.

Zaključeno je da Srpko Kosorić, načelnik CJB Istočno Sarajevo, nije siguran, pa bi mogao biti smijenjen. Na njegovo mjesto bi trebao biti postavljen  Branimir Šehovac, zvani Bugarski voz.

7.
Ako pare i policija ne obezbijede dovoljno prostora za glasove SNSD-a u Kutijama, varijanta je da se u transportu ubace listići.

Od srca preporučujem članovima SzP-a da prate svaki transport glasova do njihovog krajnjeg odredišta.  

8.
Ljubiša Ćosić Mali žali se okolo da je bio mali kada je Alija Delimustafić harao BiH; Što se ratnog perioda tiče to je tačno, ali nije valjda da Ćosić nikako nije odrastao i baš da ništa nije učio. Iz istorije. Pa baš nikako nije saznao ništa o starom ratnom zločincu i velikom kriminalcu Aliji Delimustafiću. 

9.
G. Mali da li ste čuli za internet?! I kako je moguće da su tolike firrme Delimustafića registrovane u Istočnom Novom Sarajevu, a vi baš ne znate ni za jednu.

Zar toliko malo brinete o opštini da vas uopšte ne interesuje ko sve tu otvara firme i kakvi kriminalci se vrzmaju po njoj?!

10.
Uzgred, g. Mali, vi ste dali saglasnost da Vlada RS donese Rješenje i izda građevinsku i upotrebnu dozvolu firmi “Sunnyland” za izgradnju Zabavnog parka na Zlatištu (Miljevići, Istočno Novo Sarajevo), registrovanoj na adresi Miljevići bb, Istočno Novo Sarajevo.

Rješenje je pod brojem 15.03.-360-185/15, datirano 05.10.2015; Građevinska dozvola je pod brojem 15.03.-360-186/15, datirano 06.11.2015. godine.

I Rješenje o gradnji i građevinsku dozvolu izdala je Vlada RS, uz prethodnu saglasnot opštine Istočno Novo Sarajevo, čiji ste vi načelnik. 

G. Mali, da vas podsjetim, ta firma, čiji su vlasnici Arapi, osnovana je 22.04.2015., u Istočnom Novom Sarajevu u vrijeme vašeg mandata, a već nakon osam mjeseci je dobila sve potrebne dozvole.

Svjetlosna brzina.

11.
Na vlasti je vaš SNSD, upravo onaj koji optužuje političke protivnike za arapizaciju i BiH i RS i opština u RS. A kada se dokaže da Vi, kao visoki funkcioner SNSD, zaista učestvujete u tim radnjama, onda Vi kmečite, ugroženi ste i, valjda, trčite Aliji u krilo.

Osnivači te firme su preduzeća iz Sarajeva “Top One” d.o.o. i “Emirates” d.o.o..

Direktor “Emiratesa” je Sheikh Mohammad Saqer Mord Alqasemi, a njena pretežna djelatnost je “kupnja i prodaja nekretnina”. 

“Top One”, drugog osnivača firme “Sunnyland”, zastupa Badar Rashid Murad Abalooshi.

Šeik Mohamed i Badar Rašid su stvarni vlasnici firme “Sunnyland”, koja posluje u Istočnom Novom Sarajevu.