среда, 28. септембар 2016.

Ljubiša Ćosić je saradnik Alije Delimustafića i Juse Škrijelja, osoba od najvećeg povjerenja Alije Izetbegovića

piše: Slobodan Vasković

Lj.Ćosić saradnik A. Delimustafića i saradnik saradnika
Ljubiša Ćosić, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo i aktuelni načelnik, najavio je da će me tužiti za “uvredu časti i nanošenje duževnog bola”, jer sam objavio da arapizuje Istočno Novo sarajevo. Što je tačno.

U medijskim izbještajima nisam vidio da će me Ćosić tužiti zbog Juse Škrijelja, koji je tokom i nakon rata bio pratilac Alije Izetbegovića.

I Juso Škrijelj našao je zajednički ugao za SNSD-om, preciznije Ljubišom Ćosićem i otvorio u Istočnom Novom Sarajevu firmu “Florida Consulting”, koja se bavi kupovinom i prodajom nekretnina.

Jusina firma registrovana je u ulici Spasovdanska 11b, istoj onoj u kojoj se nalazi i Opština i u kojoj živi Ljubiša Ćosić.

Na adresi Spasovdanska 11b, na kojoj je Jusina firma, nema nikakve oznake da je tu smještena.

Nije samo Juso Ćosićev jaran, odan Aliji izetbegoviću, već je to i Alija Delimustafić, ratni ministar policije Alije Izetbegovića. 

Delimustafić je, prema tvrdnjama srpskih vlasti, direktno odgovoran za ubistvo srpskog svata Nikole Gardovića, na Baščaršiji, nakon čega i dolazi do ratnog sukoba; direktno je odgovoran za zločin u Dobrovoljačkoj i direktno je odgovoran za formiranje zloglasnog odreda ŠEVE, koji je ubijao po Sarajevu i Srbe i Bošnjake.

Alija Delimustafić je kriminalac, tajkun i jedan od najvećih trgovaca oružjem sa naših prostora. Tokom rata bio je ministar unutrašnjih poslova BiH i direktor kompanije “Cenex”.

Kompanija “Cenex” registrovana je u Istočnom Novom Sarajevu na adresi Spasovdanska 11b, istoj onoj na kojoj je registrovana i firma Juse Škrijelja.

Osnivač i direktor “Cenexa” u Istočnom Novom Sarajevu je Mirsad Delimustafić, brat Alijin. 

Ćosić je na pres konferenciji ustvrdio da ne poznaje Aliju Delimustafića, što nije realno, jer mu cijela porodica Delimustafić ima firme u komšiluku. U Spasovdanskoj 11b.
Ako Ćosić laže papir ne laže

Na toj adresi su registrovane četiri firme čiji je osnivač Alija Delimustafić. To su: “Zeus”, “Minterex”, “Minas Co” i “Central-export”.

Nije valjda da Ćosić ne poznaje uvaženog privrednika, kriminalca i ratnog zločinca Aliju Delimustafića koji ima čak četiri firme registrovane u Istočnom Novom Sarajevu, gdje je Ćosić načelnik. I sve su u Spasovdanskoj 11b.

Nije samo Alija kod Ćosića, već svi Delimustafići: Tu je narečeni Mirsad, kao i Enes, Enver i Sefira Delimustafić, sa firmom “Centralinspekt”.

Delimustafića - pet komada, od kojih je samo jedan Alijin Alija, su u Spasovdanskoj 11b. Na kojoj je i već pomenuti Juso Škrijelj, Izetbegovićev ratni pratilac.


Malo je Jusi bila jedna firma, pa je na u Istočnom Novom Sarajevuotvorio još jednu - “Ex -Line  group”, koja se bavi trgovinom tekstilom. Sama ta činjenica govori sve o Jusi i njegovim poslovima-šifra “Pandora”!

Ova firma je registrovana na adresi gdje i “Banja Group Exline” d.o.o., čiji je osnivač sarajevski “Zafaran”, a direktor Hassan Mohammad Hassan Bin Hamad Alfalasi Jovana Dučića 49. 

Sada je već jasno da je sve urađeno planski i da su partneri Izetbegovićev pratilac, Mohammad Hassan i Ljubiša Ćosić. I da im se pridružio i Alija Delimustafić i sve pleme Delimustafića.

Ćosić je osoba i bez časti i bez ugleda zato što je patološki lažov.

Alija Delimustafić pravosnažno je presuđen na četiri godine zatvora 2003. godine, zbog planiranja otmice Kasima Bjelajca u Minhenu 1996. godine. Uočljivo je da je Alija kriminalac međunarodnog kalibra.

Alija je uhapšen i 2013. godine zbog organizovanog kriminala, a Mirsad je tada pobjegao i za njim je raspisana potjernica. Valjda se sakrio u Spasovdanskoj kod Ćosića i Škrijelja. 

Alija, Enver i Hajrudin Delimustafić hapšeni su i .2000 godine, zbog prevare Hipotekarne banke.


Alija Delimustafić
Alija Delimustafić uhapšen je, svojevremeno, i u Beogradu.

Nema mjesta gdje Alija Delimustafić nije uhapšen, osim Istočnog Novog Sarajeva. 

Alija Delimustafić i još niz njegovih saradnika trebali bi biti uskoro ponovo uhapšeni zbog teških krivičnih djela koja su počinili. Sasvim je izvjesno da su firme registrovane u Istočnom Novom Sarajevu u centru tih kriminalnih dešavanja.

Ćosić treba građanima Istočnog Novog sarajeva da objasni kako je moguće da ratni ministar policije Alije Izetbegovića Alija Delimustafić i kompletna njegova familija uredno posluje u Istočnom Novom Sarajevu, gdje ima niz firmi?!


Alijina i Jusina loga
Trebalo bi i da objasni zašto je za njega Alija Delimustafić tek, kako navodi, “izvjesni Delimustafić”, a ne osoba koja se dovodi u vezu sa najtežim zločinima počinjenim nad Srbima tokom rata i sa organizovanim kriminalom međunarodnih razmjera nakon rata.

Izvjesni Ćosić i Izvjesni Delimustafić su izvjesno i dalje u Spasovdanskoj 11b, sa izvjesnim Jusom. (nastaviće se) 

vezani tekstSNSD arapizuje Republiku Srpsku: Ljubiša Ćosić Arapima naseljava Istočno Novo Sarajevo i omogućava im kupovinu zemljišta i nekretnina