четвртак, 22. септембар 2016.

SNSD arapizuje Republiku Srpsku: Ljubiša Ćosić Arapima naseljava Istočno Novo Sarajevo i omogućava im kupovinu zemljišta i nekretnina

piše: Slobodan Vasković
Režimski mediji, po nalogu SNSD-a, već mjesecima vrlo dramatično izvještavaju o naseljavanju Sarajeva i Federacije BiH Arapima iz zemalja Bliskog istoka.

SNSD i Režim naglašavaju da je preko 80.000 Arapa uselilo u BiH i da oni predstavljaju veliku opasnost po zemlju, posebno po Republiku Srpsku.

Režimski analitičari, maltene, svakodnevno, ukazuju na opasnosti od “islamizacije, radikalizacije i uvoza terorizma”, koji, kako tvrde, Arapi donose sa sobom u BiH.

Istovremeno, upravo SNSD i njihovi visoki funkcioneri omogućavaju naseljavanje Arapa na teritoriji RS i omogućavaju im lako otvaranje firmi (vrlo sumnjivih) u opštinama u kojima vladaju.

Jedna od tih opština je Istočno Novo Sarajevo, čiji je načelnik Ljubiša Ćosić, funkcioner SNSD-a.

Ćosić je omogućio naseljavanje arapskih državljana u ovoj opštini, kao i otvaranje njihovih firmi, sve radeći u potaji i čineći sve da te postupke sakrije od javnosti.

Firme koje su Arapi otvorili u Istočnom Novom Sarajevu registrovane su za kupovinu i prodaju nekretnina, što implicira da im je cilj kupovina imanja i stambenih objekata na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo.

Table tih firmi uopšte nisu javno izvješene na adresama u Istočnom Novom Sarajevu na kojima su registrovane, kako bi se od javnosti prikrilo da one ezgistiraju u toj opštini, kao i njihovi poslovni i politički ciljevi.

Jedna od tih firmi je i “Zafaran”, čiji je osnivač Bin Hamad Alfalasi Hassan Mohammad Hassan.

Kao direktor “Zafarana” je pisan Hassan Mohammad Hassan Bin Hamad Alfalasi.

“Zafaran” je registrovan u Vogošći, Sarajevo, u ulici Kremeš bb, 23.10.2015.

Kao pretežna djelatnost firme navedeni su fitnes centri.


Odmah nakon toga, Hassan Mohammad Hassan Bin Hamad Alfalasi  registruje i firmu u Istočnom Novom Sarajevu, naravno uz znanje opštinskog čelnika Ćosića.

Da se Vlasi ne dosjete, firma u Istočnom Novom Sarajevu ima drugo ime - “Banja Group Exline” d.o.o. i smještena je u ulici Jovana Dučića 49.

Osnivač firme je sarajevski “Zafaran”, čiji je direktor Hassan Mohammad Hassan Bin Hamad Alfalasi, koji je direktor i novoosnovane firme u Istočnom Novom Sarajevu.

Firma u Istočnom Novom Sarajevu ne bavi se fitnes centrima, već se bavi “kupovinom i prodajom nekretnina”.

Nema dilema da su SNSD i Ćosić krenuli u rasprodaju RS Arapima, i to od Istočnog Novog Sarajeva.

Potvrđuju to i informacije o ostalim firmama koje su osnovali Arapi u Istočnom Novom Sarajevu.

Riječ je o firmi “Sunnyland”, regostrovanoj na adresi Miljevići bb, Istočno Novo Sarajevo. Osnovana je 22.04.2015., u vrijeme mandata Ljubiše Ćosića i SNSD-a.

Osnivači te firme su firme iz Sarajeva “Top One” d.o.o. i “Emirates” d.o.o..

Direktor “Emiratesa” je Sheikh Mohammad Saqer Mord Alqasemi, a njena pretežna djelatnost je “kupnja i prodaja nekretnina”. 

“Top One”, drugog osnivača firme “Sunnyland”, zastupa Badar Rashid Murad Abalooshi.

Šeik Mohamed i Badar Rašid su stvarni vlasnici firme “Sunnyland”, koja posluje u Istočnom Novom Sarajevu.

Ljubiša Ćosić demantovao je ove informacije, ali dokumenti koji su u mom posjedu (objavio sam samo dio) notorno potvrđuju da on ne govori istinu i da je omogućio Arapima naseljavanje, osnivanje firmi i kupovinu nekretnina na teritoriji Republike Srpske. 

Interesantno je još nekoliko stvari: Milorad Dodik već godinama kritikuje Aliju Izetbegovića zbog njegove političke platforme “Islamska deklaracija”, kao i njegovog sina Bakira kao naslednika politike predstavljene u tom djelu.

Dodik stalno ukazuje da RS najveća opasnost prijeti od Izetbegovića i svih onih koji su sa Alijom izetbegovićem bili zajedno u ratu u vrhu tadašnje bošnjačke vlasti.

Jedan od tih je svakako bio i Juso Škrijelj, koji je sve vrijeme rata i nakon njega bio pratilac Alije Izetbegovića.

I Juso Škrijelj našao je zajednički ugao za SNSD-om, preciznije Ljubišom Ćosićem i otvorio u Istočnom Novom Sarajevu firmu “Florida Consulting”, koja se, takođe, bavi kupovinom i prodajom nekretnina.

Jusina firma registravana je u ulici Spasovdanska 11b, istoj onoj u kojoj se nalazi i Opština i u kojoj živi Ljubiša Ćosić.

Na adresi Spasovdanska 11b, na kojoj je Jusina firma, nema nikakve oznake da je tu smještene.


Malo je Jusi bila jedna firma, pa je na u Istočnom Novom Sarajevuotvorio još jednu - “Ex -Line  group”, koja se bavi trgovinom tekstilom. Sama ta činjenica govori sve o Jusi i njegovim poslovima-šifra “Pandora”!

Ova firma je registrovana na adresi gdje i “Banja Group Exline” d.o.o., čiji je osnivač sarajevski “Zafaran”, a direktor Hassan Mohammad Hassan Bin Hamad Alfalasi Jovana Dučića 49. 

Sada je već jasno da je sve urađeno planski i da su partneri Izetbegovićev pratilac, Mohammad Hassan i Ljubiša Ćosić. 

Poreska uprava RS ne vrši bilo kakvu kontrolu ni arapskih ni Jusinih firmi, ali zato zatvaraju radnje vlasnika koji nisu pod okriljem aktuelne vlasti i SNSD-a. 

Licemjerstvo SNSD-a, ali i samog Ćosića je bezgranično - dok građane prepadaju islamistima, Arapima, tereoristima, istovremeno posluju sa njima, omogućuju im kupovinu srpskih imanja i kuća, a sve to rade u dogovoru sa najbližim ljudima Alije i Bakira Izetbegovića, poput Juse Škrijelja. (nastaviće se)