среда, 28. септембар 2016.

Cijena Glasa; Bogdanić bez ijedne funkcije; Kome tuke još trebaju; Hiljadu i jedna noć Ljubiše Malog&Alije i Arapa

piše: Slobodan Vasković

1.
Cijena Glasa na izborima raste iz dana u dan: Luka Petrović glas plaća 200 KM i trenutno je najbolji platiša u cijeloj RS.

Luka je u agoniji, jer je Vučurević stvorio pretpostavke da ga pobijedi na izborima. Stoga je Luka napustio bitku u Nevesinju i potpuno se posvetio Trebinju.

Očekuje se da na sam dan izbora Cijena Glasa u Trebinju dostigne vrtoglavih 400 KM, ali ni to nije garancija da Petrović može pobijediti Vučurevića.

2.  
U Nevesinju je SNSD glas plaćao prvo 50 KM, a onda je poskupio sto posto - otišao je na sto maraka. 

U Nevesinju je ostao da se “bori” i plaća ilija Tamindžija, jer je Luka u panici napustio ovo bojište.

U Nevesinju su to bačene pare, jer SNSD (Veljko Avdalović) ne može ugroziti pobjedu Momčila Šiljegovića, kandidata SzP-a.

3.
U Nevesinju je i velika bitka za odbornike, a trebali bi u opštinski parlament sigurno ući Mile Uljarević i Maksim Brenjo (SNSD), dok je velika borba između Milutina Samardžića, Veroljuba  Prodanovića  i Milana Radovića (svi SNSD), za još jedno odborničko mjesto.

Iz SDS-a u parlament sigurno ulaze Jovan Vasiljević, Anto Šipovac, Miloš Vuković i još jedan do dva odbornika. Iz PDP-a ulaze sigurno Veso Radić i Rade Radović, a ova stranka će se boriti i za treći mandat. 

Suzana Kešelj, Dragan Savić i Radovan Kravić ulaze sa liste SRS RS, dok sa liste Šešeljevih radikala ulaze tri odbornika, od kojih sigurno Dragan Ristić i Darko Marić. Sa liste NDP-a ulazi Neda Đogović. 

Iz SP-a prolazi Momčilo Vukotić, dok se za prolaz bore Slobodan Žerajić i Ognjen Kuljić.
Više od pola socijalista glasaće za Šiljegovića, ostatak za Avdalovića. Šešeljevi radikali će, najmanje 80 posto, podržati Šiljegovića.

4.
Tačka tri je demonstracija snage izvora u Nevesinju. Tako snažne izvore imam u gotovo svim opštinama, ali bilo bi preširoko pisati o dobitnicima sa svih lista kandidata za odbornike.

5.
Cijena Glasa u Gacku je 150 KM, a SNSD plaća bez problema. Na dan izbora očekuje se da SNSD glas plaća 250 KM.

Bačene pare, jer Milan Radmilović ima nedostižnu prednost.

6.
Dragan Bogdanić (SNSD) glas u Tesliću plaća 150 KM, otkako je Milan Miličević (SzP) preuzeo vođstvo, koje je u ovom trenutku preko 1.000 glasova.

Bogdanić je u velikoj nervozi, koja se osjeti u njegovoj kampanji, jer mu je Milorad Dodik prije par dana jasno rekao: “Ako kao ministar ne možeš pobijediti Miličevića, onda nećeš biti ni ministar”.

Očekivani rezultat izbora je da Bogdanić ne bude ni načelnik ni ministar i konačno postane ono što zaista jeste - ništa.

Cijena Glasa u Tesliću će, na dan izbora, dostići 250 KM. Bačene pare.

7.  
SNSD u Gradišci glas plaća 50 KM, a pritisak na birače kombinuju sa otpisom duga za struju. 

Poslednja dva dana SNSD aktivisti najangažovaniji su na kupovini glasova u MZ Krušik, MZ Vrbaska i zaseoku Krajčinovci.

Dio novca je kod Dinde.

I u Gradišci SNSD baca pare, jer u trci za načelnika sigurno pobjeđuje Zoran Latinović (SzP).

8.  
U Prnjavoru je Glas 50 KM, a SNSD u dva protekla dana najviše trguje u selu Štrpci; Pare su kod Brblje i Đukana.

9.
U Derventi, Brodu i Modriči je totalni izborni rat i totalna neizvjesnost.

Cijena Glasa trenutno je na nivou od 50 KM, dok SNSD u Srpcu plaća, takođe, 50 KM. Očekuje se da u ovim mjestima cijena glasa, koju će plaćati SNSD, dostigne 100 KM, a u Novom Gradu 150-200 KM, na dan izbora.

U Rogatici glas za SNSD trenutno vrijedi 50 KM. Očekuje se da poraste na 100 KM, plus ogrev.

U Dubici je glas, zasad, 50 KM, a Dr Radenko Reljić, kandidat SNSD-a i Papka Darka Banjca proklinje dan kada se kandidovao. Šifra “Bijeli Bager”.

Može i “Bijeli Behar”. 

Bitka u Dubici sada je izjednačena, a Branko Barać, kandidat SzP-a, ravnopravno sa Reljićem trči poslednja četiri dana ka načelničkoj poziciji.

10.
SNSD je svjestan da teško mogu pobijediti u Palama, ali i dalje spinuju da su “u igri”.

11.
Kupovina glasova u Banjaluci ostavljena je, zasad, za dan izbora.

Dragan Čavić i Igor Radojičić potpuno su poravnati.

SNSD je sve zabrinutiji u Banjaluci; Istraživanja im pokazuju da su i dalje na sedam odborničkih mandata i čine sve da taj broj povećaju na devet.

12.
O posledicama referenduma malo pišem ovih dana; Nemam potrebe, jer većina medija citiraju moje ranije iznesene stavove - RS je u banani, a Milorad Dodik je politički gotov.

Gotov je i Goran Salihović, taj klovn opasnih namjera. I o njemu sam sve na vrijeme napisao, ostalo je rekao VSTV.

13.
Valjda mi se zbog spoznaje o Dodikovom političkom kraju javio Milan Tukić tuka, visoki funkcioner SNSD-a, koji mi se ponudio za “kreativnog saradnika”.

Ko još tuku uzima za saradnika?! Ja svakako ne.

Istina, tuka je bio dugogodišnji strani (zapadni) plaćenik, pa ga to preporučuje Rusima, koji spremno preuzimaju zapadni otpad. Kada su uzeli Dodika, mogu i tuku.

I kad smo već kod Zapada, imam i ja kritiku za njih: Kako ste mogli grdo promašiti i uzeti neinteligentnu, neobrazovanu, nekreativnu kreaturu imenom tuka za saradnika, osim ako to NIŠTA niste tretirali kao klovna pogodnog za ismijavanje?!

14.
Molim usrdno g. Ljubišu Ćosića Malog, junaka Hiljadu i jedne noći Alije Delimustafića&Nešto Arapa, da mi odgovori na nekoliko pitanja:

  • G. Mali, šta Vam je rekao stari kriminalac i ratni zločinac Alija Delimustafić u vezi sa otvaranjem svojih brojnih firmi u Istočnom Novom Sarajevu?
  • G. Mali, kako je moguće da ne znate ko je, kako tvrdite, Alija Delimustafić, iako je riječ o jednom od najbližih ratnih saradnika Alije Izetbegovića, kojeg srpska rukovodstva već dvije decenije terete za najteže ratne zločine nad Srbima?
  • G. Mali, ko je i po čijoj preporuci dao građevinsku dozvolu firmi “Sunnyland” za izgradnju Zabavnog parka na Zlatištu (Miljevići, Istočno Novo Sarajevo), registrovanoj na adresi Miljevići bb, Istočno Novo Sarajevo. 
  • G. Mali, da vas podsjetim, ta firma, čiji su vlasnici Arapi, osnovana je 22.04.2015., u vrijeme vašeg mandata.

Osnivači te firme su preduzeća iz Sarajeva “Top One” d.o.o. i “Emirates” d.o.o..

Direktor “Emiratesa” je Sheikh Mohammad Saqer Mord Alqasemi, a njena pretežna djelatnost je “kupnja i prodaja nekretnina”. 

“Top One”, drugog osnivača firme “Sunnyland”, zastupa Badar Rashid Murad Abalooshi.

Šeik Mohamed i Badar Rašid su stvarni vlasnici firme “Sunnyland”, koja posluje u Istočnom Novom Sarajevu.


- G. Mali, da li je tačno da Vi osnivate firmu “Šeherezada”?