уторак, 27. септембар 2016.

Trgovci na veliko: Doktor Reljić/Mister Bager i Ilfad Ćiban zvani Gudra

piše: Slobodan Vasković

Pratim pažljivo kampanju; Jedan od najinteresantnijih kandidata svakako je Dr Radenko Reljić, kojeg je SNSD nominovao za načelnika Dubice.

Reljić nije interesantna samo zato što je sluga opskurnog Papka Darka Banjca, šefa DNS-a, koji maksimalno uništava SNSD, čiji je Reljić član.

Reljić je interesantan i zbog voznog parka vrijednog, bezmalo, milion maraka i činjenice da ne zna da objasni otkud mu toliki novac za skupocjene automobile. 

Posebno nema pojma kako da objasni otkud mu novac za supervrijednu kuću/vilu i još nekoliko velikih stanova. Plus stanovi za “kućne ljubimce”.

Reljić je najinteresantniji, jer je htio da kupi Bager. I da taj Bager koristi u svom dvorištu. I nigdje drugo.

Bilo bi zaista bitno saznati šta Reljić ima u dvorištu da mu je potreban Bager da to zatrpa?!

Očito je da sve što se njega tiče ne može stati pod tepih. Već bi Reljić najrađe da sve strpa pod crnu zemlju; Zaboravljajući onu - U Cara Trojana Kozje Uši! A u Doktora Reljića Bager.

Priča o Bageru za Kućnu upotrebu teče ovako: Pošao Dr Reljić 19.10. 2004. godine da kupi Bager. I ponio sa sobom 36.000 Evra keša, jer Bager nije jeftin.

Reljić je, prema dokumentima, otišao sa svim tim parama u Bosansku Krupu i našao se sa ljudima od povjerenja Rame Brkića.

Ramo Brkić, nekadašnji Komesar policije Unsko-sanskog kantona, je u novembru prošle godine pravosnažno presuđen na 11 godina zatvora zbog organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Ramo Brkić je početkom marta ove godine pobjegao iz BiH, kako ne bi otišao na robiju. Brkić nije pobjegao Bagerom, već avionom. 

Vratimo se bageru.

Dr Reljić se u Bosanskoj Krupi našao sa Adilom Bajrićem, Ilfadom Hodžićem zvanim Ćiban i Merimom Handuković.

Ćiban je posebno interesantan, jer ima osebujnu mafijašku karijeru i jedan je od najpovjerljivijih ljudi Rame Brkića. I često je hapšen zbog trovine narkoticima - Ćiban “valja” sve, od skanka do teških opojnih droga.

Primjera radi, Ćiban je u Beču dobio tri i po godine robije zbog trgovine drogom, a u BiH nekoliko godina. 

Izgleda da Ćiban “valja” i Bagere, čim je Dr Reljić bio sa njim u poslovnim vezama.

Ćiban je iz Bosanske Krupe. 

U Bosanskoj Krupi Dr Reljić je došao u sukob sa prodavcima “Bagera”, koji su mu “oteli” svih 36.000 Evra.

Nije poznato da li nisu mogli da se dogovore oko kašike, viljuške ili boje “Bagera” (Valjda je kupac inistirao na Bijelom bageru). 

Ili oko toga da li su novčanice koje je DR Reljić donio bile falsifikovane? 

Ili je, pak, kusur koji su Ćiban&Co htjeli da vrate Dr Reljiću bio falsifikovan?! 

Tek, u cijeloj priči mnogo je falsifikovanih evra, a i previše je narkodilera, što nije baš dobro za reputaciju uvaženog Dr!!!

Uvaženi Dr Reljić, nakon što je “oslobođen” 36.000 Evra, “otimačinu” nije prijavio u Bosanskoj Krupi, već se vratio u Dubicu. I tu prijavio da mu je Ćiban, zajedno sa pomenutim licima, oduzeo 36.000 Evra.

Na pitanje šta je radio sa tolikim parama u Bosanskoj Krupi, Dr Reljić je odgovorio: ”Išao sam da kupim Bager”!

Na pitanje šta će njemu Bager kada je ljekar, Dr Reljić je odgovorio: “Treba mi za rad po mom dvorištu”!


Dalje zaključujte sami.    

Doktor Reljić Mister milioner: Najbržim Audijem R8 od "ugroženih"(20.06.2016.)


piše: Slobodan Vasković

Doktor Radenko Reljić, uvaženi član SNSD-a, uvaženi direktor Doma zdravlja Dubica, uvaženi je i kandidat SNSD-a za načelnika Dubice na narednim lokalnim izborima.

Doktor Reljić se zaista snašao, za razliku od radnika Doma zdravlja koji vodi.

Prema zvaničm dokumentima, obaveze Doma zdravlja u Dubici 01.01.2015. godine iznosile su 1.558.376, dok se na kraju te godine obaveze povećane za 592.000 i iznose 2.150.288 KM.

Dom zdravlja je u 2015. ostvario gubitak u iznosu od 451.085 KM.

Kasne plate zaposlenim, nisu uplaćeni doprinosi već mjesecima, ali malo ko se buni.

Uvaženi Radenko je u Dom zdravlja uposlio svoju rodbinu, kumove, komšije. Ovaj Dom zdravlja je opštepoznat po jednoj specifičnosti: ne postoje konkursi.

Uvaženi Radenko je vrli prijatelj uvaženog ministra Dragana Bogdanića.

Mora se priznati da Domu zravlja ne ide, ali uvaženom Radenku baš ide. 

U Dubici ima vilu vrijednu najmanje 500.000 KM, ima i stan u tom gradiću, kao i u Banjaluci i predgrađu Zagreba.Uvaženi doktor Reljić želi da bude brz kada su mu pacijenti u problemu, pa je nabavio čudesni Audi R8, vrijedan 105.000 evra. Za najteže intervencije.Za teže intervencije koristi BMW 640, čija je vrijednost cca 65.000 evra. PASSAT 6 CC, vrijednost oko 16.000 evra (polovni znači) koristi kada neko ima lakši grip.BMW 330, čija je vrijednost cca 10.000 evra, koristi za vožnju po dvorištu.Nagradno pitanje glasi: Iz kojih "poslova" je uvaženi Radenko izvukao ovoliki novac?!