уторак, 20. септембар 2016.

Makijaveli iz Bakinaca Donjih, Mazoh Gornji, Izlazna Anketa, Putinov Nož u Leđa Vučiću i Par BIA

piše: Slobodan Vasković

1.
Velika je frtutma oko referenduma, koji je Milorad Dodik snagom “autoriteta” preimenovo u Izlaznu Anketu.

Referendum, tvrdi Režim, ne znači ništa - niti secesiju, niti udar na Ustavni sud, već sprovođenje odluke Ustavnog suda BiH.

2.
Realno pitanje glasi: što se sprovodi referendum/anketa ako ne znači ništa, odnosno ako znači, maksimalno, savjet političarima?!

Zar nije jednostavnije sprovesti odluku Ustavnog suda bez ikakvog anketiranja građana?

Naravno da je jednostavnije, ali onda bi se postavilo pitanje “Srpstva” političkih “lidera” Srba. Koji bi, uzgred rečeno, prodali sve (a i prodali su), samo “Srpstvo” nikada.   

3.
Drugo pitanje koje se nameće jeste zbog čega se odustalo od negacije Ustavnog suda BiH i njegovih odluka, jer je referendum, dok nije postao anketa, bio najavljen kao odbacivanje odluka Ustavnog suda, a nikako kao sredstvo njihovog provođenja?

4.
Djeluje mi da su se zagovornici referenduma zaigrali secesijom, otišli predaleko, shvatili da im neće proći, uplašili se, pa čine sve da se pokušaju spasti odgovornosti, kako za pokušaj secesije (na mala vrata), tako i za raspakivanje Dejtona!

5.
Možda mi se samo čini, jer sam ja protiv tog referenduma i smatram ga antisrpskim?! 

Možda nisam dovoljno objektivan i možda ne uspijevam da razumijem sve te velike “Srpske” poteze “Srpskih” Kumova Korleonea?!  

6. 
Aka prihvatim objektivno sopstvenu subjektivnost, tada sam zapanjen da “Srbi” koji vode sve ove, po meni anticivilizacijske i antinacionalne procese, nisu domislili Izlaznu Varijantu! Koju bi mogli nazvati i Izlazna Anketa!

7. 
Izlazna Varijanta za “Srbe” tipa “Dodik”, “Ivanić”… glasi: Hitno sazvati Posebnu sjednicu NSRS i na njoj poništiti Odluku o referendumu o datumu Dana Republike i odmah, nakon toga, donijeti Odluku o sprovođenju referenduma o nepriznavanju Odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji RS!

Taj Referendum hitno zakazati za 09.10., sedam dana nakon izbora, i sprovesti ga. 

Sigurno bi se tu ostvarilo Svesrpsko jedinstvo (minus ja) i prestala bi svaka potreba za objašnjavanjem da li je anketa referendum ili je referendum anketa ili je sprovođenje/nesporovođenje odluka Ustavnog suda BiH…

Niko ne bi bio optužen za manipulaciju, imali bi Dan Republike 09. januara i ne bi se više zamajavali sa Stranim Sudijama koji su protiv nas (osim mene)… Plus još niz kvalitetnih stvari. 

Konkretno i efikasno!

8.
Izlaznu varijantu mogao bi da predloži Ivanić, koji odmah nakon toga ne bi bio usamljen. Dodik bi ga podržao. SDS i Bosić ne bi imali kud i oni bi se pridružili.

Ivanić i Dodik bi odjurili u Beograd, gdje bi ih dočekao Vučić, a možda i Toma. Premda nije baš obećavajuće da se te velike srpske stvari slave sa jednim Grobarom; Onda bi Vučić rekao da je oduševljen i da Srbija “neće da se meša”…

9.  
Da li je moguće da svi ti Samozvani Veliki Srpski Umovi, svi ti Samozvani Najveći Srbi - Ivanić, Dodik, Vučić nisu mogli da sve ovo vrijeme osmisle ovu Izlaznu Varijantu, da je se sjete i jednim udarcem ubiju sedam muha?! Kao u priči Braće Grim.

10. 
U “Braći Grim” i jeste problem - Dodik, Ivanić, Vučić, ta nepopravljivo loša imitacija Braće Grim, ta antinacionalna dezorijentisana bulumenta, koja je sve ove strašne probleme prouzrokovala svojim sljepilom, arogancijom, narcisoidnošću, hedonizmom, grandomanijom (plus Dodikov strah od procesuiranja), prestravljeni su od nadolazećih događaja zbog referenduma koji su oni osmislili. 

Oni bi najrađe Mišiju Rupu kao Izlaznu Varijantu.  

11.  
Junačenje se svelo na bježaniju - Vučić javno bježi od Dodika, Dodik bježi kod Putina, a Ivanić bježi od Ivanića, neprestano pričajući notorne gluposti.

12.
Bježanja nema - 25. se primakao. Još par dana, nakon kojih slijede strašne posledice, bilo/ne bilo ankete/referenduma.

13.
Bježanja nema i jer su se u sve umiješale SAD-e, EU, Rusija…

14.
Rusiji se baš namjestilo - da potpuno besplatno u BiH pokuša zadati pokoji udarac SAD-u, koristeći Srbe i RS kao žrtvene jarce.

SAD će odgovoriti. Štite Dejton (i RS) i od Rusa i ludila Samozvanih Velikih Srba. 

15.
Anketa koja ne znači ništa toliko je interesantna da je čak i ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao Dodika da mu prezentuje ankentni listić u Kremlju, 22.09.

Nekako baš u vrijeme kada je Vučić u Njujorku (19.09.-23.09.), gdje će razgovarati o Srebrenici u fondaciji Klinton.

16. 
Putin namješta “srpski” ugao: Zaključak iz ova dva događaja na dvije strane Svijeta glasi - Dodik je patriota, Vučić je izdajnik!

Naravno da Dodik nije patriota, već Nož u Leđa Vučiću i Srbiji, čiji balčak snažno drži Putin! Toliko o svesrpskoj sabornosti i iskrenosti između Vučića i Dodika.

Uz dodatak da Dodik ulogu Noža u Leđa Vučiću i Srbiji vidi kao izvanredan marketinški potez. Makijaveli je sigurno rodom iz Bakinaca Donjih.

17.
Ivica Dačić javno je procvjetao. Njemu čim pomeneš Rat on živne. Dežavi sindrom ga ne popušta, kao ni Moskva.

18.
Vučić je rodom iz Mazoha Gornjih. Sa nožem u leđima i Dodikom, koji se javno deklariše kao Mandžurijski kandidat, on i dalje radi kampanju za SNSD-e. 

U Banjaluku je stigla Zorana Mihajlović da još jednom sopstvenu nesposobnost i nesposobnost Vlade Srbije i Vlade RS pokuša opravdati napadom na Savjet ministara BiH. 

Zorana sve manje djeluje kao srpska ministarka, a sve više kao SNSD-ov pokretni bilbord. 

Zapanjen sam da joj nisu na čelu istetovirali “Svi na Referendum, a može i Anketa”!

19.
Ovdje je stalno i BIA. Čitave ekskurzije. Kreću se u parovima, tako im je sugerisano, kako se ne bi izgubili u ovdašnjim bespućima. 

20.
Tako je jedan Par BIA sjedio sa Parom Lukač-Ćeranić i saslušao njihov izvještaj o meni, u singlu. 

Zapanjen sam kakvu dvojicu šarlatana, manipulatora i nebitnih tipova Par BIA je odabrao da bi nešto saznao o meni. Pa taj Par (ne BIA, već ovdašnji) ne može da sazna ništa.

Njihov krajnji domet je da osmisle zatvaranje Slobodana Brace Vidovića, načelnika Odjeljenja za Urbanizam Opštine Gradiška i SDS-ovog kandidata za odbornika i to pet dana pred izbore.

Ideja je da na Bracinim bukagijama iznesu Seku Adžića do pobjede nad Zoranom Latinovićem.  

Kad smo već kod Seke, šta je sa strujnim računima izvjesnog Rapića, i ko je tu 25.000 KM duga pretvorio u pet državnih, deset privatnih i deset otpisanih?!

21.
Slučaj ubistva Milana Vujičića zvanog Vujke, MUP će riješiti čim završe izbornu kampanju. I anketu.

22.
Da ne bude samo da kudim, moram malo i da pohvalim: Ćeranić ima mrežicu saradnika u OSI, čiji je zadatak da na vrijeme jave ako bi neko pokušao da uruči neki poziv Dodiku. Bilo kakav. Među njima je i izvjesni M. Lazić, koji operiše u Tuzli. Na onom 12. spratu koji je pominjao Dodik. 

23.
Što se tiče BIA, redovno pratim njihove aktivnosti. Ukoliko žele da ih informišem gdje im baš i ne ide, na raspolaganju sam. Ionako sam, manje više, besposlen, pored svih tih Avaksa kojima raspolažem! 

24.
Zaista je ohrabrujuće što je EU prihvatila aplikaciju BiH.
Obeshrabrujuće je što EU ima izliv Bregzita u Mozak. 

Veberovska posla!