петак, 9. септембар 2016.

Banjaluka: Radojičić i Čavić potpuno poravnati; SNSD u padu

piše: Slobodan Vasković

Trka za gradonačelnika Banjaluke potpuno je neizvjesna - Igor Radojičić, kandidat SNSD-a i Dragan Čavić, kandidat SzP-a, potpuno su poravnati i razlika između njih je ispod sto glasova.

Ova informacija mi je potvrđena u Štabu Igora Radojičića, u kojem tvrde da će sve do kraja izborne trke "biti gusto".

Moji sagovornici navode da njihova interna istraživanja pokazuju da Radojičićev rejting ne raste već dosta dugo i da stagnira.

Ističu da samo glasovi SNSD-a nisu ni blizu dovoljni za pobjedu njihovog kandidata, tako da je Radojičićeva izborna sudbina u rukama DNS-a i SP-a.

DNS je, po pitanju podrške Radojičiću, duboko podijeljen i frakcija Bude Balabana neće glasati za kandidata SNSD-a. Isto je i sa dijelom socijalista.

Iz Čavićevog štaba tvrde da on, u ovom trenutku, ima prednost od pet do šest hiljada glasova, ali riječ je o spinu.

Realna je procjena iz SNSD-a da su kandidati potpuno poravnati i da narednih dvadeset dana slijedi ogorčena bitka za svaki glas.  

SNSD kao stranka, prema sopstvenim istraživanjima, trenutno bilježi vrlo dramatičan pad: da su izbori sutra, SNSD bi osvojio maksimalno sedam odborničkih mandata. Koliko je to veliki pad, svjedoči činjenica da je prije četiri godine SNSD osvojio 11 mandata u Skupštini Grada.