понедељак, 12. септембар 2016.

Vučić je najaktivniji Dodikov saučesnik u rušenju RS

piše: Slobodan Vasković

1.
Kompletna spoljna politika Srbije i Aleksandra Vučića svela se na odbranu Milorada Dodika i SNSD-a, Pokušaj poboljšanja njihovog izbornog rezultata i kao posledicu eventualnog uspjeha, pokušaj uvođenja SNSD-a u Savjet ministara BiH.

2.
Vučić se već mjesecima pojavljuje i nastupa kao najagilniji agent i promoter Dodikovih interesa, koji je, opet, najsnažniji agent interesa Dragana Čovića.

3. 
Vučić je potpuno izgubljen politički; Odbacio je racionalan i trezven pristup odnosima u BiH/RS, a politiku vodi u skladu sa: 1) nametnutim paranojama (“Ukoliko padne Dodik, Vučiću ti si sledeći”!), kojima je obasut iz sopstvenog kruga, prepunog Dodikovih korisnih idiota; 2) interesima nove tajkunske oligarhije u Srbiji, iznjedrene iz SNS-a, koja se odlično uvezala sa Dodikovom interesnom (zločinačkom) organizacijom; 3) ličnim animozitetima, nastalim na povređivanju njegove Narcisoidnosti, jer postoje srpski političari u BiH, kojima svaka Vučićeva nije istorijska/zlatna/naredbodavna!

4.  
Vučić jeste svjestan da je Srbija slaba, ali ne shvata da on sam ne može to da riješi, da je za pokretanje pozitivnih procesa potrebna mnogo šira akcija sa mnoštvom različitih mišljenja, novih ideja i kreacija… 

Šešeljevom Epigonu na ovom mjestu zastaje dah, jer drugačiji pristup po automatizmu znači značajno smanjenje njegove sopstvene nepogrešivosti, bezgrešnosti, smanjenje potpune kontrole nad svim procesima, rušenje kulta ličnosti i društva jednog lica…, uklanjanje svega onog što ispunjava Vučićeve narcisoidne potrebe i mrvi Srbiju. 

5.
Šešeljev Epigon sve to odbacuje, uzalud tragajući za čarobnim štapićem kojim će riješiti sve probleme; Vučić je samo još jedan u nizu umišljenih Alhemičara, nesposobnih da izgrade vrtić, ali, itekako, sposobnih da sruše već postojeće.

6.
Taj i takav Vučić, koji već dobre dvije godine bespotrebno i uzalud troši vrijeme jedne Nacije, očekivano, poteže za oprobanim receptom: manipulacijom Srbima i srpskim nacionalnim interesima u BiH. 

To direktno miješanje mu omogućava da umišlja kako politički pliva, tako što izaziva turbulencije u BiH, izmišlja državne udare u Srbiji, targetira Neprijatelje, najavljuje etničko čišćenje Srba u RS, (iako se ono, suštinski, dovršava na Kosovu zbog nesposobnosti njegove politike da te procese zaustavi), ne uviđajući da ga, u stvarnosti, voda nosi, a on tek mlatara rukam, pogrešno vjerujući da je to batrganje vrhunsko političko kormilarenje.

7.  
Vučić je, nažalost, politički davljenik, kojem nema spasa, a najgora posledica tog stanja ne leži u samoj toj spoznaji, već u činjenici da će Srbi, kao narod, zahvaljujući njegovom neznanju, nemoći, sljepilu, nedostatku bilo kakve vizije i projekcije, završiti na potpunoj periferiji čovječanstva, sa bukagijama na nogama, čvrsto uvezanim njegovom narcisoidnošću, koja nema nikakvog utemeljenja u realnom svijetu.

8. 
Taj i takav Vučić, zaslijepljen sopstvenom lažnom veličinom i “povijesnošću”, predoziran nametnutim paranojama, opkoljen tajkunima, nemilosrdno udara na Srbe i Republiku Srpsku i, što je najtragičnije, svoj rušilački rad će nastaviti.

9.
Počeo je otvoreno u maju, usmjeravajući svoju moćnu medijsku (i udbašku) mašineriju na onaj dio srpskih stranaka/Srba, koji nisu spremni prihvatiti njegovu ideju da se Dodiku dozvoli apsolutna supremacija u ovom entitetu/BiH, kako bi on, Vučić, mogao preko njega da se igra politike i u BiH, iako je vrijeme pokazalo da on nema pojma u toj igri ni u Srbiji.

10.
Nastavio je u avgustu, najavljujući kataklizmične posledice po RS, njen Zapadni dio, kako kroz svoje medije, tako i preko ličnih izaslanika koji još uvijek špartaju Republikom Srpskom šireći defetizam, strah, paranoje…, sve u cilju da se Narod prestravi i Dodika prepozna kao Spasioca. Iako je riječ o najvećem neprijatelju istog tog Naroda. 

11.
Vučićev dolazak na stranačku tribinu (na otvorenom) SNSD-a i promovisanje kandidata te stranke na lokalnim izborima, dokaz je navedenog, ali i dokaz njegove potpune izgubljenosti i zaslijepljenosti mržnjom prema onom dijelu srpske populacije i politike koja je odlučna u borbi protiv Dodikove rušilačke antisrpske politike.

12.  
Aleksandar Vučić je najaktivniji saučesnik Milorada Dodika u rušenju Republike Srpske; Štaviše on je Malj u Dodikovim rukama i ta pozicija pokazuje svu bijedu, jad i monstruoznost njegove politike. 

13.
Takav nestabilni Vučić bio je lak plijen za Dodika i njegovu agenturu. 

14.
Dodik je svjestan da je njegov pad krenuo onog trenutka kada SNSD nije ušao u Savjet ministara BiH. 

Od tada on pokušava na sve načine prominjeniti tu situaciju i ponovo osvojiti vlast na nivou BiH, kako bi se nametnuo kao faktor. 

Ključni problem mu je Mladen Bosić, koji to ne dozvoljava. I koji istrajava na zahtjevima za procesuiranje Dodika.

Stoga Dodik na sve načine pokušava da ga sruši, a u tu svrhu upregao je i Beogradski Malj - Vučića. 

Do sada su obojica bili nesupješni, ali napadi će se nastaviti. Već ih najavljuju Dodikovi Korisni Idioti iz Vučićevog okruženja. I sam Vučić, koji nastupa na slabo posjećenim SNSD-ovim tribinama.

15. 
Dodik je kockar, živi od bacanja kockica; Pokušava ojačati svoje pozicije stalnim izazivanjem kriza. Prvo je bio referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH, pa skupštinska Odluka o suspenziji rada Suda i Tužilaštva BiH i Sipe na teritoriji RS, zatim referendum o odluci Ustavnog suda BiH, vađenje MUP-a RS iz bezbjednosnog sistema BiH…; Sve je u cilju opstrukcije istraga oko kriminala vlasti u RS i pokušaja ulaska u Savjet ministara BiH.

16.
Dodik pokušava ojačati svoje pozicije ovim antisrpskim postupcima, među kojima su najopasniji referendumi. On cima čitav narod zbog pokušaja ojačavanja sopstvenih političkih pozicija. Nije ga briga što će RS biti prikazana kao neko ko ruši Dejton, izaziva bezbjednosne prijetnje u Regionu; Neko ko je spreman izazvati sukobe. I što će pretrpiti ogromne štete zbog toga.

17.    
Svojim djelovanjem Dodik je veoma uspješno urušio RS: Potpuno su obezvrijeđeni Vlada RS, njena ministarstva i Narodna skupština RS; Od parlamentarne demokratije napravljen je prvo predsjednički sistem, a potom i autokratski, koji je neminovno proizveo plutokratiju.

18.
Vučić je stao u odbranu tog nakaznog sistema, u odbranu male grupe ljudi, sa Dodikom na čelu, koja je u svojim rukama skoncentrisala svu moć i bogatstvo, dok Narod skapava. 

Vučić intenzivno stvara istovjetan sistem u Srbiji, pa braneći Dodika zaista brani sebe. Zato mu smetaju svi koji su protiv. Posebno Bosić, koji jeste u proteklim godinama počinio neke greške, čak i krupnije, ali nije one suštinske - Bosić nije u kriminalu, čvrsto je opredijeljen protiv načina Dodikove vladavine i nije spreman pristati na Vučićeve ultimatume. 

19.
Zato Vučić i Dodik zajedno pokušavaju zatrpati Bosića političkim smećem, podmuklim svakodnevnim napadima, medijskim satanizovanjem, sve u cilju da Savez za promjene izgubi naredne lokalne izbore, ne bi li se otvorio put SNSD-u u Savjet ministara BiH; Samim tim i involviranje Vučića u sva politička pitanja BiH. 

20. 
Otud i Referendum. I uopšte nije tačno da je Vučić protiv referenduma. Samo formalno, suštinski on podržava taj antisrpski projekat. 

21.
Međutim, Vučić i Dodik su se precijenili; Prozrela se njihova prljava igra, sva niskost njihovih ciljeva. Morali su da uzmaknu; Vučić se, formalno, javno oglasio protiv referenduma, Dodik čini sve da ga izbjegne! Potpuni krah!

22.
Dvojac, Dodik&V-Malj, načinio je dodatnu kardinalnu grešku - Narodu je demonstrirao da je Dodik nepouzdan, da donosi neizvjesnost, da ne garantuje mir; Da bi sprovođenje referenduma moglo izazvati možda i rat! 

Narod neće rat; Referendum, održao se/ne održao, propala je predizborna priča. Vrlo vjerovatno potpuno kontraproduktivna po njegove glavne promotere.

23.
Vučić i Dodik su strateški potpuno promašili: Referendumsko divljanje neće donijeti izbornu pobjedu SNSD-u. Kako se stvari još uvijek lome, nije isključeno ni da SNSD doživi potpuni debakl na izborima, a u najboljem mogućem razvoju događaja po tu stranku i njene partnere, oni mogu ostvariti rezultat približan onom iz 2012. godine.

Shodno tome Bosić je nesmjenjiv, a Dodik podjednako udaljen od Savjeta ministara kao i na prapočetku ove priče, intenzivno otpočete prije nepune dvije godine. 

24. 
Vučić i Dodik su to shvatili, pa je već počelo pravljenje novog Kolosijeka Udara na njihove Mete: ponovo se zagrijavaju priče o “Obojenim revolucijama” nakon izbora, koje će, navodno, kreirati Savez za promjene sa Bosićem na čelu.

25.
Recikliranje sopstvenog političkog “Obojenog” smeća, koje su naložili Vučić i Dodik, svjedoči da SNSD neće na izborima napraviti ništa veliko, ništa značajno, nikakav preokret; Svjedoči da se Vučić i Dodik intenzivno plaše rezultata oktobarskih izbora i njihovih posledica; Svjedoči da Dodik, uz svu Vučićevu pomoć, sa postojećim kadrovima i vezama, neće uspjeti izvući RS iz krize niti stiže da popuni sve rupe u brani koja puca.

26. 
Nove porcije političkomedijskog smeća koje su počele da se isporučuju iz Srbije i u kojima Vučić sam sebe, preko svojih Korisnih Idiota, poziva na ponavljanje brutalnog, anticivilizacijskog Majskog udara na Srbe u RS, svjedoče da Vučić neće odustati od svoje prljave antinacionalne politike ni po koju cijenu. 

27.
Oktobarski izbori, zbog navedenog, poodavno su prešli odrednicu “lokalni”; Izlazak i glasanje na njima nije tek puko opredjeljivanje o načelnicima i odbornicima. 

Ovi izbori su, kao nijedni dosad, test Inteligencije Naroda, njegove sposobnosti da prepozna stvarne Neprijatelje, razarajuće antinacionalne politike, da demokratskim sredstvima zada težak udarac onim koji sve čine da Srbi, kao narod, završe na potpunoj margini čovječanstva, prezreni od svih.