уторак, 6. септембар 2016.

Mjere štednje, Prebijanje, Poljupci i Otimanje

piše: Slobodan Vasković


1.
SNSD nema para za izbore u mjeri u kojoj ih je bilo proteklih godina.

Svaki od kandidata treba sam da se snađe za novac, a kolika je besprica, svjedoči i slučaj Laktaši: Opštinskom odboru Dodik je obećao pola miliona KM za izbore, ali nisu dobili ni marke.

“Snađite se”, rekao im je Dodik.

Mjere štednje su velike, pa je u Laktašima samo jedan bilbord sa likom Ranka Karapetrovića. Dobro sad, više i ne treba: Karapetrović sigurno pobjeđuje u Laktašima.

2. 
Para SNSD ima u Hercegovini, gdje su iz struje izvučeni milioni još u vrijeme dok je na čelu firme bila Branislava Milekić. Izvučen je keš -nekoliko miliona i ide veliki napad SNSD-a na sve opštine u Hercegovini. Najjači ide na Trebinje i Gacko.

U Trebinju je neizvjesno, a u Gacku je izvjesno - ponovo Radmilović.

3. 
Dodik je domislio kako da besparicu zaobiđe - dobar dio SNSD-ovih kandidata za načelnike opština su direktori Javnih preduzeća, Fondova, Agencija, kao i ministri.

Svi oni sami sebi moraju da obezbijede novac iz institucija kojim su na čelu. Od stranke neće dobiti ništa. Ako izgube ostaće bez ičega.

Samo da navedem neke od tih: Luka Petrović (struja); Darko Tomaš (Fond zdravstva), Radenko Reljić (direktor Doma zdravlja;), Zlatko Maksimović (direktor Doma zdravlja), Dragan Bogdanić (ministar zdravlja)…

4.
Zbog kampanje Zlatka Maksimovića srušen je Zlatan Lazarević (sve Zlatan do Zlatana), direktor Elektrodistribucije Biljeljina. Na njegovo mjesto postavljen je Nedeljko Ćorić.

Nedeljko Ćorić je igrač Veljka Vukelića, Dodikovog kuma, koji čisti SNSD u Semberiji i Zvorničkoj regiji.
Vukelić je već marginalizovao Zorana Stevanovića, kandidata za načelnika Zvornika, a u Bijeljini je rastjerao kompletan odbor SNSD-a.

5.
Teško (emotivno i finansijski) pogođen Lazarevićevom smjenom, potrošeni Miroslav Milovanović, zvani Kučka, nekoliko puta pozivao je Dodika, ali mu se ovaj nije javljao.

Nakon toga Kučka je poslao SMS Dodiku da više na njega ne računa. Kakav pajac: ko još na Kučke računa.

Kad smo već kod Vukelića, Kum sve konce vuče iz Inđije i šef je štaba za rušenje Miće Mićića.

Mićića neće srušiti, ali je zaista uspješno polupao SNSD. 

Čistka unutar SNSD je, očito, u toku, jer nakon izbora ide i izbor nove Vlade RS. 

6.
Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Teslić Dragan Bogdanić biće, takođe, počišćen nakon izbora.

Zato se svim silama upinje da ostvari pobjedu u Tesliću, što je vrlo neizvjesno.

Bogdanić je pretjerao sa svojom gramzivošću, a poslednja u nizu otimačina jeste prisvajanje dva aparata, koje su u Teslić donijeli predstavnici kineskih privrednika.

Bogdanić je u Kini, kao ministar, boravio polovinom juna ove godine, a kineske privrednike prima kao stranački kandidat za načelnika opštine, što je potpuna privatizacija funkcije.



7.
Kinesku donaciju - dva vrijedna medicinska aparata - Bogdanić je prisvojio za “Banju Vrućicu”, čiji je suvlasnik i gdje bere ogromne prihode, umjesto da ih je proslijedio nekoj od zdravstvenih ustanova širom RS, koje tavore u bijedi i bez potrebne opreme.

8.
Ništa čudno od “Bicikliste”, koji je toliko prljav u poslovima da čak i Dodik hoće da ga se riješi odmah nakon izbora.

9.
Bogdanić je preuzeo i funkciju Dragana Lukača, pa po Doboju kadrira u CJB i odlučuje ko će biti kažnjen, a ko neće, a nasilnike SNSD-a štiti bezrezervno.  

10.
Evo interesantne vijesti sa portala dobojski.info koja to najbolje potvrđuje.
“SNSD-ovi aktisti su počeli da tuku i po selima. Zadnji slučaj je u selu Majevac kada su sekretar Izbornog štaba Gradskog odbora SNSD-a Doboj Božo Marić i vozač kandidata SNSD-a za gradonačelnika Doboja, Knežević Slaven, napili do te mjere da su psovali mrtve borce Vučijačke brigade i onda pokušali nožem da izbodu vlastitog aktivistu Radeta Đekića. Srećom pa su bili toliko pijani da im je Rade oteo nož i onda ih dobro istukao. Kad je došla policija tek onda kabadahije pokazuju ko su i šta su. Prijete policajcima i pred njima zovu ministra Bogdanića i prijete im smjenama. Sve to traje pola sata, to šikaniranje policije. Konačno jednom policajcu pukne film i sveže sekretara Marića, a onda povedu i Kneževića. Sve ovo uz opšte odobravanje mještana koji su upravo od ove policije spriječeni da linčuju ovu dvojicu koji su se drznuli vrijeđati stotine poginulih pripadnika Vučijačke brigade”, navodi se u vijesti dobojski.info.

11.
Da ne bi bilo nikakve sumnje u rečeno, evo i vijesti Srne, datirane 05.09. “Dobojska policija uhapsila je dva lica čiji su inicijali S.K. i B.M. iz Doboja nakon što su na vjerskom skupu u naselju Majevac, u alkoholisanom stanju narušili javni red i mir učestvovanjem u tuči sa R.Đ. sa područja grada Doboja.
Tokom svečanog ručka koji se održavao ispod šatora, navedeni su se napili, a S.K. je uz psovke i uvrede upućene gostima počeo razbijati inventar, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj. 
Nakon što ih je jedan od gostiju R.Đ. upozorio da prestanu sa nedoličnim ponašanjem, S.K. i B.M. su izašli napolje, a potom je S.K. prilikom kretanja sa putničkim vozilom oštetio dva parkirana vozila. 
Zatim se vratio u blizinu šatora i sa nožem u ruci pozvao R.Đ. da mu priđe. 
Nakon što mu je izbio nož iz ruke, R.Đ. je zadao nekoliko udaraca S.K. i dok je B.M. pokušao da spriječi napad skočivši na leđa R.Đ, isti mu je zadao nekoliko udaraca po tijelu. Po dolasku policijskih službenika, B.M. se oglušio o naredbu da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, nakon čega je lišen slobode”.

12. 
Zaista su SNSD-ovci prešli sve granice, a Bogdanić, koji ih štiti, otišao i dalje zahtijevajući smjene nadležnih u policiji, odnosno CJB Doboj.

Smjena je i bilo u PS Teslić, gdje su pojedini funkcioneri uklonjeni zato što u dovoljnoj mjeri ne slušaju Bogdanića.

13. 
Lukač je stvarno nisko pao na ljestvicama Režima, čim mu Bogdanić postavlja kadrove po CJP i PS.

14.
Bogdanić, prestravljen gubitkom Dodikove podrške i spoznajom da Željka Cvijanović želi da napusti premijersku poziciju, ovih dana pokušava da se ponovo primakne Ranku Škrbiću, kojeg gura za dekana Medicinskog fakulteta u Banjaluci, kako bi opstao i nakon 02. oktobra. O tome opširnije vrlo brzo. 



15.
Drago Bundalo, kandidat SDS-a za načelnika Kostajnice, pao je još niže, jer se dodvorava Dodiku gdje god stigne.

Bundalo koji je već poražen utjehu traži pod šatorima SNSD-a, a konačnu će naći u naručju Marka Pavića.

U redu za poljupce stoji i Gojko Kličković, Dodikov premijerski idol.

16.
U Dubici Papak Darko Banjac, član DNS-a, satra SNSD, gore nego Kum Vukelić u Semberiji.

Banjac će SNSD-u oteti oko hiljadu i po glasova najmanje, a desna ruka u razvljivanju Dodikove stranke mu je MIlan Došlić.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Radenko Reljić je u panici, jer SNSD rapidno pada, DNS raste, a dio matične stranke se zato okrenuo protiv njega.

Reljić će tek da drhti, koliko mi je poznato.