субота, 10. септембар 2016.

Pomor “Bobarovaca”; Reljićevo Smilje i Kvisko Bosilje, Crnac na čelu Banjaluke

piše: Slobodan Vasković

1.
SNSD je najavljivao na sva zvona kako će osvojiti Bijeljinu; Umjesto izborne bitke sa Mićom Mićićem, SNSD-ovci su krenuli u međusobno istrebljivanje.

2. 
Na djelu je “Pomor Bobarovaca”, funkcionera stranke koje je svojevremeno inaugurisao Gavrilo Bobar, bijeljinski tajkun, koji je preminuo 30.09.2014.

3. 
Poslednji “Bobarovac” koji je počišćen jeste Zlatan Lazarević, bivši direktor “Elektrodistribucije” u Bijeljini.

Davno prije njega na otpad je “humano preseljen” Miroslav Milovanović zvani Miško Kučka, nekadašnji ministar poljoprivrede.

Njegov najveći intelektualni domet je rečenica “Pero Simić je džukela. Tačka.”

4. 
Lazarević i Miško Kučka su, svojevremeno, po Bobarovom nalogu, smješteni u institucije koje posjeduju značajna finansijska sredstva, kako bi ih usmjeravali ka firmama iz “Bobar grupacije”. 

Odlaskom “Bobara”, propašću Grupacije, SNSD je odlučio da ih počisti, jer nisu u funkciji aktuelnih Gospodara.

5.  
Od “Bobarovaca” jedini je, zasad, “preživio” Mladen Milić, direktor Fonda PIO. Pitanje je dokad?!

Trendovi mu ne idu u prilog.

Kad Milić pomisli na Zlatana i Kučku, samo ga zasvrbi ispod vrata.

6.
Milić vidi svoju šansu da preživi u porazu Miće Mićića i pobjedi Zlatka Maksimovića, što je realno koliko i odlazak Kučke (Srpska Lajka) na Mars iduće hefte. Ali nada umire poslednja.

7.
Vjerujući u nadu, Milić je prije nekoliko dana, prilikom okupljanja aktivista SNSD-a, koji su trebali da daju podršku Maksimu Bez Divizije u centru Bijeljine, očistio Fond PIO. Od uposlenika. Sve ih je istjerao na ulicu.

Svi rukovodioci su po zadatku napustili radna mjesta (od pomoćnika direktora, preko šefova filijale, do načelnika odjeljenja), pa je Fond bio paralisan na nekoliko sati. 

Kako li su pravdali ove izlaske i odsustva sa radnog mjesta?

Ponovo su radili pozivi, prijetnje i prozivke, kao i u slučaju majskog "Kontramitinga".

8.
Milić je za Maksimovu izbornu kampanju angažovao sva raspoloživa sredstva Fonda PIO RS, sve u cilju da se sruši Mićo. Osim radnika na ulici, u stranačke svrhe data su službena vozila, a plaća se i štampanje izbornog  materijala.

9.
Milićeva deviza je: Svi za Maksima! Problem je što Zlatko Maksimović Maksim nije ni za šta!

Mladen Milić, “Bobarov poslednji Mohikanac” na funkciji, ostaće bez direktorske pozicije, ukoliko Maksim izgubi. 

Miliću je to podvučeno iz vrha SNSD, naročito poslije saznanja da je radio protiv Igora Radojičića.

10.
Kako sada stvari sa Maksimovim “šansama” stoje, Miliću se crno piše. 
Zadnji “Bobarovac” je na izmaku. Ko zna, možda i on uzvikne “Pero Simić je džukela. Tačka”.

11.
“Masakr” nije samo u bijeljinskom SNSD-u, već i onom u Dubici.

Tu SNSD masakrira Papak Darko Banjac, junak pravoslavne legende koja kaže da se sakrio u javni toalet (kod manastira Moštanica) kada je vidio da prema njemu hodi Dragan Mektić. I sakriven proveo dvadeset minuta. Jedva su ga iščupali.

12.
Banjac, koji je član DNS-a, u Dubici je već oteo oko 1.500 glasova SNSD-u, kao i kandidata za načelnika opštine.

13.
Radenko Reljić samo je formalno kandidat SNSD-a, a suštinski je Banjčev trbuhozborac.

Izvorne članove SNSD-a dvojac Banjac-Reljić toliko iritira da se očekuje skori fizički obračun među njihovim simpatizerima.

14.
Zbog toga je Reljić na bensedinima. Iako upražnjava, kako tvrdi, ekstremne sportove, ne voli baš da upražnjava ekstremne fizičke obračune. Neće nikad igrati “šaha po šamar”.

15.
Bensedini su Reljiću potrebni i zbog drugih stvari; zbog pitanja otkud mu milion vrijedan vozni park i milion vrijedan park stambenih objekata?!

16.
Bensedini su preslabi za pitanja u vezi sa ljekarnama “Smilje” i prekoračenjima od 40.000 KM kvartalno. 

Kvartal po kvartal, godina po godina, poslovni prostor u Banjaluci vrijedan 240.000 KM. Pola kešom, pola kreditom. Teško da to i solarne ploče mogu sakriti.

17. 
Reljić je već u takvoj panici zbog sukoba SNSD-a i Banjca, da bi najrađe sjeo u svoj skupocjeni Audi R8, vrijedan 110.000 evra, i pobjegao glavom bez obzira. Ali bjekstva nema. Osim iz Šošenka, koji je ipak predaleko od Dubice.

18.
Reljića u kampanji podržava Špirić. Što je gore nego dobiti galopirajuću ebolu. 

Ipak, nije to toliko loše, kako se čini na prvi pogled: Ako se jednom zajedno nađu “iza brave”, što uopšte nije isključeno, imaće baš o čemu pričati. Godinama.

19.
Jednom mom prijatelju juče “salivali stravu”. Nakon što je na plakatu vidio Predraga Vulina, zvanog Kvisko, šefa GO SDS BL. Svima preporučujem Oprez!!!

20.
Kvisko je već dva puta na javnim nastupima uskliknuo: Ove izbore će ubjedljivo dobiti Savez za promjene sa SNSD-om na čelu!

Čovjek je tek ubačen u SDS, pa se ne snalazi najbolje. 


21.
Zato se izvrsno snašao Predrag Kovačević, koji je već pola sata i nešto sekundi član SDS i GO SDS BL, a već je dobio ozbiljna zaduženja - da organizuje tribine u reonu Banjaluka - Jug.

I organizovao je - okupio šest ljudi. 

Onda je došao Čavić. I pocrnio. I ne pocrnio!

22.
Da ne bi bilo zabune: PK je delegat Nebojše Radmanovića u SDS-u. Primljen je na preporuku Ognjena Tadića. Koji je za njega uložio Kviska. 

23.
Ne treba začuditi ukoliko Dragan Čavić i Igor Radojičić izbornu trku završe kao Crnci - toliko crne od izdaja u sopstvenim redovima.

24.
U tekstu “IJ5: Obren bez konkurencije u Doboju, Stanari u fotofinišu, Petrovo SzP-u, U Tesliću obrt - Miličević u blagoj prednosti pred Bogdanićem” (19.08.) naveo sam: “Nepoznanica u Tesliću je kuda će se okrenuti biračko tijelo PDP-a, koje kontroliše Igor Crnadak, preko jednog teslićkog ‘biznismena’. Narečeni se ‘obećao’ i Bogdaniću i Miličeviću, tako da je Crnadak u velikim problemima, jer bi glasovi PDP-a mogli značajno uticati na rezultat u Tesliću”.

Nakon tog teksta Crnadak je boravio u Tesliću i rekao: Nemam pojma na šta je Slobo mislio?!

Igore, Slobo je mislio na KVOTE!

25.
Siniša Karan je prvo otkazao sjednicu Komisije za referendum, pa kada sam to objavio, naprasno je najavio. 

Ko li te je kar’o moj Karane!

26.
Za kraj ideja-prijedlog mog prijatelja svim strankama koje se bore na izborima: Predizborno asfaltiranje u Ukrajini (foto)