петак, 23. септембар 2016.

Bogdanićevu monstruoznu kampanju finansiraju Hrvatski tajkuni

piše: Slobodan Vasković 

Dragan Bogdanić, aktuelni ministar zdravlja, koji je naslijedio titulu Ranka Škrbića “Grobar Zdravstva RS”, kandidat je za načelnika opštine Teslić.

Sve svoje ranije kampanje Bogdanić je finansirao izvlačenjem novca iz ZTC “Banja Vrućica”, čiji je suvlasnik, što je lako uočljivo iz Izvještaja o poslovanju te institucije koji su u mom posjedu.
  
Uočljivo je, upoređivanjem tih izvještaja, da su rashodi Banje u 2015. iznosili 85.000 KM, dok su 2014. rashodi bili 291.000 KM. Nema dileme da je 2014. godine Bogdanić, koji je tada bio predsjednik UO Banje i ministar zdravlja istovremeno, plaćao račune za kampanju, jer je 2014. bila izborna

Uočljivo je iz tih izvještaja da je Bogdanić poslovao sam sa sobom, jer je ministarstvo poslovalo da Banjom. To se dešavalo 2015. godine, a Bogdanić je sve do 09.11.2015. godine bio predsjednik UO ZTC “Banja Vrućica”, da bi ga nakon toga naslijedila njegova supruga.

O sukobu interesa i nepotizmu, kao i trgovini uticajem, nažalost, u ovoj zemlji malo ko vodi računa, a kada bi bilo institucionalnog progona po tom osnovu, Bogdanić bi robijao decenijama. 

Već tokom prošle godine došlo je i do smanjenja gotovine na računima Banje, što ukazuje da se Bogdanić na vrijeme počeo pripremati da na lokalnim izborima kupuje glasove. 

Izvučeno je cca 250.000 KM, a na volšeban način iz poslovnih knjiga nestala su i sredstva oročena do 2019. godine, a riječ je o 300.000 KM.

Bogdanić ima odakle izvući veliki novac, a nedavno je hrvatska kompanija “Agram” dovela na izlet u “Banju Vrućicu” čak 1.500 svojih radnika i sve to platila cca 2.000.000 Evra.

Nije li malo čudno da pored tolikih ljetovališta/odmarališta kojima je Hrvatska prebogata, Koncern dovodi svoje radnike baš u Banju, kod Bogdanića.

Nema dileme, ovo je bio vrlo suptilan način da moćni hrvatski koncern pomogne kampanju Dragana Bogdanića, jer će se dio novca iz Banje izvući kroz troškove i njim će se pokušati kupiti glasovi.

Hrvatska ima veliki interes da Bogdanića nastavi držati “pod kontrolom”, kao što drže još nekoliko ministara u Vladi RS, pa i samog Milorada Dodika, jer preko tih svojih igrača oni ostvaruju državne interese i nacionalne ciljeve u BiH, posebno u RS.

Veoma je interesantno ko je većinski akcionar “Agrama”. 

Riječ je o Dubravku Grgiću, hrvatskom tajkunu, čije lično bogatstvo se procjenjuje na nekoliko stotina miliona evra.

Grgić, koji je iz Ljubuškog, je svoj tajkunski put otpočeo 1992. godine, osnivanjem osiguravajućeg društva.

“Jedno je sigurno: 1992. Dubravko Grgić i bilo tko u Hercegovini ne bi mogao ni pomisliti da osnuje osiguravajuće društvo bez odobrenja Gojka Šuška. To su bila mutna vremena u kojima je o svemu odlučivao Šušak i samo oni koji su mu bili po volji dobili su mogućnost za poslovni uzlet. Potpuno je jasno da ni Grgić nije mogao djelovati bez političkog zaleđa”, prisjeća se u razgovoru za Jutarnji list visokopozicionirani političar koji je u devedesetima svakodnevno surađivao s vodećim pripadnicima tadašnje hercegbosanske nomenklature.

Grgić je, nema dileme, direktan produkt Gojka Šuška, hrvatskog ekstremiste i kreatora progona Srba iz RS. Šušak je, za vrijeme vladavine Franje Tuđmana, bio ministar odbrane Hrvatske.

Grgića su nekoliko puta pokušali likvidirati, bio je ranjavan (1999.), a krajem prošle godine eksplodirala mu je jahta. Uz to, čitav niz je pokušaja atentata na vodeće ljude njegovog koncerna.

Grgić je samo dio plejade hrvatskih tajkuna kojima je Režim Milorada Dodika servis preko kojeg upravljaju Zapadnim dijelom RS. Bogdanić je jedan od sluga hrvatskih tajkuna. 

Bogdanić je nečovjek, ništa manji monstrum od svog idola Ranka Škrbića, koji je svjesno trovao neispitanim lijekovima djecu dijabetičare i trudnice dijabetičare.

Bogdanić sada ozbiljno oboljelim osobama uslovljava liječenje zahtjevom da rade i glasaju za njega. Njegova kampanja je Bal Monstruma.  

Već ranije sam ustvrdio da je izbor Bogdanića na bilo koju poziciju sramota, a činjenica da on obavlja poziciju ministra zdravlja je poražavajuća; Ujedno i svjedočanstvo na kako niskim granama je aktuelna vlast kada je sebi dozvolila da u njenim redovima egzistira i odlučuje jedna takva kreatura, kao što je Bogdanić i ostajem pri tome.


Ništa strano nije nečovjeku koji je dao podršku seksualnim predatorima, što je jedan je od najodvratnijih i najogavnijih postupaka Režima. (nastaviće se)