понедељак, 26. септембар 2016.

Dan poslije, Paranoja i Zadnji Scenario

piše: Slobodan Vasković

1.
Referendum je propao, jer je Narod prepoznao Neizvjesnost i Velike Opasnosti koje anticivilizacijaska, antinacionalna politika Milorada Dodika nosi. 

Neizlazak je bio odgovor Ne sukobima, političkom antidarvinizmu i Grandomaniji.

2. 
Referendum je propao, jer Narod sve više i više doživljava Dodika kao preživljenog, nepotrebnog, onog koji smeta.

Neizlazak je bio poruka - Odlazi.

3. 
Referendum je propao zbog narcisoidnosti Režima, njihove pogrešne ubijeđenosti da su Nadljudi. Iako su Ništa. 

4.
Narod je pokazao Inteligenciju. Za razliku od Mladena Ivanića koji već mjesecima demonstrira sopstvenu Neinteligenciju, neznanje, nepolitičnost, neinformisanost, političku pohlepu.

5.
Uz Dodika, Ivanić je najveći gubitnik Referenduma i onog što mu je prethodilo.

Ništa čudno; Kada je Ivanić uopšte bio dobitnik; Bio je i ostao nepopravljiva Štetočina, Neznalica i Politička Kamenjarka!

6.
Milorad Dodik, nakon propasti Referenduma, ostao je Potpuno Sam.

7.
U kadru u kojem je Dodik nema više niko: Ni Vučića, ni Nikolića, ni Dačića, ni Đokića, ni Pavića, ni Radmanovića…, tek se u dubini kadra nazire Željka. Premalo, da bi se za Dodika konstatovalo išta drugo sem da je ostao Potpuno Sam.

8.
Koliko je to Potpuno Sam zaista teško zna najbolje Dodik.

9.
Izvjesno, mnogo teže od čekanja punih sedam časova u Kremaljskom hodniku na sastanak kod Putina, koji je trajao sedam minuta. 

10.
Dužina čekanja i dužina sastanka svjedoče da Putin Dodika smatra oruđem za jednokratnu upotrebu. Sve ostalo sam ranije pojasnio.

Što se tiče azila neće biti problem, Putin zna da Dodik ima pare. U Rusiji su.

11.
SNSD je, nakon propalog referenduma, u haosu, strahu, bez vođstva.

Uočavaju da je Dodik politički završio.

Ogormne količine keša (više od deset miliona) izvučenog za kupovinu birača, predsjednika opštinskih izbornih komisija i članova biračkih odbora i dalje je u igri; Pitanje je da li će sada zaista biti upotrijebljen u navedene svrhe ili završiti u džepovima “blagajnika”?!

Opozicija bi dobro trebala da pazi poslednji dan i sve dane do njega; SNSD jeste teško uzdrman, jeste na ivici ambisa, ali pet dana je premalo za potpuni pad tako velike organizacije.

12.
SNSD-u, svakako, slijedi pad u nadolazećem vremenu, jer je Dodik pao.

13. 
Goran Salihović, glavni tužilac, naložio je da se Dodiku uputi poziv za saslušanje zbog održavanja Referenduma, uprkos zabrani Ustavnog suda.

Prejeftin način da se najveći problem pravosuđa BiH spase; Osjećaj (a i nešto kredibilnih izvora) mi govori da će Salihović pasti prije nego Dodik.

Nakon čega bi trebali krenuti i ostali pozivi, koji su, trenutno, Salihovićevom zaslugom, na čekanju.

14.
I kada Salihović padne, ostaće poziv za saslušanje upućen Dodiku, što je sindrom Tamnog Vilajeta!

15.
Dodik je poodavno u tom agregatnom stanju - prati ga na svakom putu po RS pedeset pratilaca u civilu (pripadnici Uprave za borbu protiv terorizma - Jedinica za prevenciju), plus pripadnici Jedinice za podršku sa teritorije nadležnog CJB MUP RS.

To nije pratnja to je Paranoja!

P.S. Zadnji scenario
Zadnji scenario Milorada Dodika i njegovih “bezbjednjaka”, koji ga filuju već gotovo dvije godine raznoraznim “zavjerama” protiv njega, jeste izazivanje incidentnih situacija na međuentitetskoj granici.

Prema tom scenariju, sukob niskog intenziteta doveo bi Dodika ponovo u situaciju da politički preživi i izbjegne odgovornost za sve što je počinio.

Nažalost, Dodik je potpuno potpao pod uticaj ove grupe, koju predvode Predrag Ćeranić i Dragan Lukač, i odluke koje on donosi, na bazi njihovih “informacija”, “saznanja” i “procjena”, pokazale su se, listom, pogubnim po RS, ali i samog Dodika. 

Tragično će biti krenu li u realizaciju “Zadnjeg scenarija”, što nikako ne treba isključiti, jer je Dodik konfuzan, dezorijentisan i veoma uplašen.