субота, 1. октобар 2016.

Urgent: SNSD u Hercegovini već plaća glas 400 KM; U Banjaluci glas plaćaju 100 KM

piše: Slobodan Vasković

Ne postoji Izborna tišina: taj dan je Pijačni dan i SNSD kupuje glasove po cijeloj RS. Strah od poraza natjerao ih je da to čine gotovo otvoreno.

U Hercegovini je cijena glasa već dostigla vrtoglavih 400 KM.
Ta cijena se za glas plaća u Trebinju i Gacku, dok je u Bileći 300 KM.

U Trebinju sve vodi direktno Luka Petrović, a, uz novac, nudi se i otpis duga struje. Zahtijeva se glas za njega i SNSD.

U Gacku iza kupovine stoji S. Milović, a zahtijeva se glas za Maksima Skoku i SNSD. I u Gacku se nudi otpis duga struje i ugalj. Lične karte onih koji su primili novac od SNSD-a uzima Goco Govedarica.

M. Doder, lokalni privrednik i aktivista SNSD trenutno u prigradskom naselju Voćnjak (Gacko) obilazi birače i pokušava kupiti glasove.

U Gacko je stigao i Velimir Šotra, kriminalac blizak vrhu SNSD-a. Šotra je bio otjeran prije godinu i po dana, ali je prije tri mjeseca ponovo vraćen u Štab SNSD-a, zadužen za izborne krađe, pritiske i ucjene.  

U Nevesinju je cijena 100 KM, plus ogrev i otpis duga struje.

Ogrev nudi Milenko Avdalović, kandidat SNSD-a za načelnika, koji je i direktor tamošnjeg Šumskog gazdinstva; otpis struje nudi Dragan Savić, direktor “Elektrohercegovine”, dok novac daje Ilija Tamindžija, narodni poslanik SNSD-a.

Savić, koji je socijalista, traži da se glasa za Avdalovića i socijaliste.

U Bileći akciju vode braća Vuković, koji su se uplašili poraza. Napadnuto je snažno i Ljubinje.

Cijena u Hercegovini je dostigla vrtoglave visine, jer je manji broj birača po opštinama, nego u ostalim regijama, pa se može izdvojiti više novca.

U Dubici glasove kupuju i SNSD i DNS; Prvi za glas plaćaju 100 KM, dok drugi plaćaju 50 KM. Za DNS plaća Milan Tamamović, koji je kandidat za odbornika, kao i Dragan Brdar, desna ruka Radenka Reljića. Naselje Knežica je danas na udaru.

Očekuje se da cijena glasa u Dubici dostigne na dan izbora 200 KM. 

U Novom Gradu trenutna cijena je 150 KM, a novac za SNSD isplaćuju S. Gojić, I. Radinić, D. Raljić i B. Radulović.

U Banjaluci je glas 100 KM, a pare dijeli ekipa Ranka Lukića. Danas rade na Manjači.

Kakvu to promjenu u Banjaluci nudi SNSD, kada im je i dalje glavni igrač Lukić kojeg su upucali u njegovom dvorištu i kada pokušavaju kupiti pobjedu?!

Na Sokocu je na udaru naselje Đurkovića brdo, gdje glasove kupuju Bojo Borovina zvani Gadafi, balvantajkun SNSD i Jovan Golijanin. Glas plaćaju 100 KM. 

U Rogatici sve lično vodi Milorad Jagodić, kandidat za načelnika SNSD-a, koji za glas plaća 100 KM plus ogrev. Jagodić je direktor ŠG “Sjemeć”.

Nadležne institucije morale bi hitno ragovati i zaustaviti ovu pošast, jer je novac prvo ukraden od naroda, a onda se glasači pokušavaju kupiti otetim parama. 

Važno je to, posebno zbog činjenice da noćas ide najveći napad SNSD-a novcem, koji će biti nastavljen i sutra. (nastaviće se)