уторак, 11. октобар 2016.

Ukopnik, Ekstenzija i Govor tijela

piše: Slobodan Vasković

1.
Javio se Ukopnik Mladen Ivanić, koji je “autoritativno” saopštio kako on “neće dozvoliti ulazak SNSD-a u Savjet ministara BiH”.

Sreća pa on ni o čemu ne odlučuje; Da je do njega SNSD bi već vladao Savjetom.

2.
Prije poslednjeg izliva lažnog autoriteta u mozak, Ukopnik je mjesecima činio sve da ukopa izborne šanse Saveza za promjene. Kako bi se dodvorio Vučiću i dopao Dodiku.

Kada je ukopao sve šanse Saveza, bio ključni generator poraza, sada navodno spasava. Blasfemija.

3.
Ukopnik je ukopao i svoj PDP i svog trbuhozborca Branislava Borenovića, koji, sudeći prema izjavama, ne zna da li je došao ili pošao. Ili prošao. 

Biće da je ovo poslednje.

4.
Ukopnik je gotovo ukopao i SDS, a da li će se ta stranka izvući iz bruto dimenzija 120–150 x 250–300 cm, dubina najma­nje 180 cm, veliko je pitanje?!

5.
Ukopnik je sa Dodikom i Vučićem krenuo da sruši Bosića,  a otvorio veliku priliku da se sruši kompletan SDS.

Vučić&Dodik takvu šansu ne propuštaju - krenuli su svom snagom u Konačni Obračun.

6.
Krenulo je iz Bijeljine, gdje je odbijen prvi napad, ali na meti su sve opštine u kojima je pobijedio SDS u izbornoj liniji za načelnika, sa akcentom na Doboj i Teslić.

7. 
SDS je otpočeo proces odgovornosti, Bosić je demisionirao, ali je Govedarica, kojem je ponuđeno mjesto predsjednika, “na prvu” promašio. Tražio je tajm-aut.

8.
Ako nije prihvatio “na prvu”, veliko je pitanje zaslužuje li uopšte “na drugu”, jer nije smjelo biti kalkulisanja. 

Ili jesi ili nisi Lav! Posebno zbog činjenice da sa druge strane nije Ljepotica već Zvijer. I to kakva.

U opisanom slučaju Lava nema.

9.
Kalkulisanje je otvorilo prostor za nove udare na tu stranku, koje oni dočekuju potpuno nespremni. Što im nanosi dodatnu štetu.

Valjda bi trebalo da ih neko vuče za rukav i pita: treba li vas možda spasavati, a oni da promisle?!

10.
Tranzicija vlasti u SDS-u je morala biti ekspresna, kad je već Bosić odlučio da demisionira; Sve je trebalo biti praćeno brzom smjenom odgovornih za poraz.

Umjesto toga ekstenzija.

Dragocjeno vrijeme je izgubljeno, SDS tone u sve dublju defanzivu, Režim sve jače napada… Epilozi po SDS izgledaju sve lošije i lošije.

11.
Postavljeno je i pitanje redefinisanja odnosa u Savezu za promjene, iako nije definisano ni koje su sve stranke, koje čine taj Savez, uopšte preživjele izbore.

12.
“Redefinisanje odnosa” potegao je Borenović kako ne bi morao da definiše debakl PDP-a i sopstveno učešće i odgovornost u njemu.

Ukopnik mu je to naredio, kako bi mogao nastaviti svoj prljavi posao.

13.
Istina, treba nešto učiniti sa Savezom, kada se definiše ko je od članica uopšte na aparatima, a ko je završio u izbornom krematorijumu.

14.
Međutim, to činjenje, nakon definisanja, svakako, nije redefinisanje odnosa, već Nabijanje Nogom. Ukopnika, tog najcrnjeg političkog ološa, za početak.

Nakon čega bi Preživjeli iz Saveza trebali pristupiti matematici i Tablicom množenja i dijeljenja predočiti Borenoviću da PDP vrijedi manje čak tri puta i od razbijenog SDS-a. I da političko ucjenjivanje nije platforma, već kretenizam.

15.
O NDP-u ništa. Krematorijum. 

16.
Mihajlica? Slava mu.

17.
I za kraj: Režim je vrlo vrlo ozbiljna Banda, nejasno je što se brukaju sa kreaturom Zlatkom Maksimovićem, čiji “govor tijela” svjedoči štošta, ali ne i osvajanje Bijeljine.