среда, 12. октобар 2016.

Nasiljem do gradonačelničke fotelje: Maksimović namjeravao sa pristalicama upasti u zgradu Opštine Bijeljina i okupirati je

piše: Slobodan Vasković

Zlatko Maksimović, kandidat Režima na prethodnim lokalnim izborima, nikako se ne miri sa porazom: Namjeravao je sa svojim pristalicama upasti u zgradu Skupštine opštine Bijeljina i okupirati je, potvrđeno mi je iz više izvora.

Upad Maksimovića i njegovih pristalica u zgradu Opštine trebalo je da se desi tokom protesta koji su organizovali 11.10.2016. godine, zbog, kako tvrde izborne prevare Miće MIćića, kandidata SDS-a i aktuelnog gradonačelnika, koji je pobijedio na proteklim izborima.

“Bilo je planirano da na proteste dođe najmanje 3.000 osoba. U tom slučaju bi Maksimović sa grupom kriminalaca upao u zgradu Opštine, zauzeo je i ne bi je napuštao sve dok ne bi izdejstvovao nove izbore. Međutim, plan je propao, jer se na skupu okupilo svega 700-800 osoba, koje su mahom natjerane da dođu. Riječ je o uposlenicima Doma zdravlja i nekoliko republičkih Javnih preduzeća sa teritorije Bijeljine”, tvrde moji izvori.

Prema njihovim riječima, ova nasilnička priča još uvijek nije završena, pošto je Maksimović najavio nove, masovnije, proteste.

Sa planom su, kako tvrde moji sagovornici, upoznati i vrh CJB Bijeljina, kao i vrh RS i SNSD-a, što svjedoči da na djelu imamo državni teror.
“CJB Bijeljina, na čelu sa načelnikom Žarkom Ćosićem, uradio je ogroman izborni posao za Maksimovića. Oproštene su stotine prekršaja i težih krivičnih djela za donesene glasove, ali ni ti protivzakonski postupci vrha policije nisu pomogli da Maskimović pobijedi”, izričiti su moji sagovornici.

Oni dalje kažu da je među okupljenima na Trgu, ispred Gradske kuće, bio veliki broj pripadnika Jedinice za prevenciju (Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS), privatne Udbe Milorada Dodika, čiji je zadatak bio da se pomogne upad u Skupštinu i njeno osvajanje i okupiranje.

Poznato je da je Maksimović pozivao i navijače lokalnog fudbalskog kluba da mu “pomognu” u osvajanju Opštine, da je nudio 150 KM po osobi, ali se navijači, najveći broj njih nisu odazvali.

Izazivanje tenzija i političke i bezbjednosne nestabilnosti u Bijeljini za cilj ima rušenje Miće Mićića, ali i konačni udarac SDS-u, jer je Bijeljina jedno od poslednjih preostalih uporišta ove stranke.

Stvarni cilj Dodikovoih stratega jeste potpuno ovladavanje teritorijom Republike Srpske, kako bi se pripremili za sukob sa svakim onim ko bi pokušao lidera SNSD-a privesti pravdi.

Režim namjerava u narednom periodu srušiti sve načelnike iz redova SDS-a, kako bi dotukao tu stranku.
“Za svaju opštinu u kojoj je pobijedio SDS pravi se ili je već napravljen plan rušenja lokalne vlasti”, tvrde moji sagovornici.