уторак, 18. октобар 2016.

Politički Pigmej Vučić treba odgovoriti da li je Srbin, kako bi se znala Dodikova nacionalna pripadnost

piše: Slobodan Vasković

1.
“Dodik (je) veliki lider srpskog naroda i svih porobljenih naroda na Balkanu. Da je Aleksandar Vučić slučajno Srbin, sam bi se postidio zbog pohvala koje dobija od dokazanih neprijatelja srpskog naroda i činjenice da je tako jadno postupio prema posljednjoj srpskoj državi, posljednjoj slobodnoj enklavi s druge strane granice na Drini. Da je slučajno Srbin, Vučić nikada ne bi priznao postojanje takve granice”, napisao je u postreferendumskom zanosu, 27.09., Dževad Galijašević, propagandista Milorada Dodika, u tekstu "Neprijatelji RS ohrabreni kukavičlukom Vlade Srbije". 

2.
Galijašević to nije napisao bez Dodikovg odobrenja, a njegovi zaključci posledica su Vučićevog odbijanja da javno podrži Referendum, iako je to činio tajno.

3.
U načelu se moguće složiti sa Galijaševićem: Zaista ako je Dodik Srbin, onda to Vučić sigurno nije. 

Isto važi i u obrnutom smjeru: Ako je Vučić Srbin onda to Dodik sigurno nije.

4.
Ne bih da arbitriram, pa bi najbolje po Srbe bilo da se Vučić javno izjasni o nacionalnoj pripadnosti: Da li je ili nije Srbin?! Zavisno od njegovog odgovora, znali bismo i da li je ili nije Dodik Srbin?!

5.
Ako Vučić ustvrdi da je Srbin, a on je premijer Srbije, Dodiku će vrlo teško biti dokazati da je i on Srbin.

Treba biti strpljiv i sačekati da se vidi ko je Srbin, a ko Lažna Posrbica od ovog Antisrpskog dvojca.

6.
Galijašević je Vučića okarakterisao i kao “Političkog Pigmeja”, što je tačno i u načelu i u detalju.

Samo je Politički Pigmej poput Vučića mogao 2014. politički spasti Dodika (kad samo pomislim na nestanak "Određene" TV kuće iz “Totala”, sav se naježim), pa ga, zajedno sa političkim ološem Mladenom Ivanićem, polovinom 2016. pridići sa koljena, pa mu u septembru pomoći (tajno) oko referenduma i na kraju dobiti sertifikat od tog istog Dodika da je Nesrbin koji je “kukavički zaštićeni svjedok protiv svoje države i svog naroda” i još uz to, kako Galijašević tvrdi, “tajni realizator i promoter ideje ‘šiptarskog Kosova’ i ‘muslimanske BiH’”.

7.
Kad se malo dublje sagledaju stvari, zaista je realno ustvrditi da je Vučić “kukavički zaštićeni svjedok protiv svoje države i svog naroda”, jer je sačuvao (i dalje čuva) Dodika i njegovu Zločinačku organizaciju.

8.
Politički Pigmej Vučić vrlo se uzbudio zbog tvrdnji Dodikovih savjetnika (čitaj Dodika) da nije Srbin, vrlo se i naljutio, vrlo zahladio odnose prema Banjaluci.

9. 
Politički Pogmej je, takoreći, prohisterisao pa je kompletnu Vladu Srbije odveo u kasarnu u Nišu, što je najidiotskiji potez viđen u Evropi u poslednjih 30 godina. 

Hvala Bogu niko nije strijeljan, a pojedini ministri su uspjeli umaći.

Što je Pigmeja još više naljutilo.

10. 
Pigmej je potom otišao do Leskovac, u “Juru”.

Radnici “Jure”, južnokorejske firme, u Leskovcu tvrdili su u aprilu ove godine da ih vlasnici tjeraju da nose pelene i ne dopuštaju im da odu do toaleta. I da ih premlaćuju palicama. I seksualno napastvuju. I …

“To je ta užasna fabrika o kojoj svi pričaju u Srbiji, ja sam ponosan kako ta fabrika izgleda”, poručio je premijer Srbije Vučić 18.10. ove godine.

I tim riječima odobrio/odbranio/podržao pelene&palice.

11. 
Naravno da je zadovoljan, jer privreda Srbije (kao i Republike Srpske) generalno izgleda kao da je iz Doba Jure, a ako radnicima neko i zaviruje pod suknju ili pod pantalone, neka (Pigmej to smatra) ćute i trpe, sretni su što uopšte rade. 

12.
Da li će Vučić, taj, kako Dodik tvrdi, “politički pobačaj”; taj, kako Dodik tvrdi, “politički pigmej”; taj, kako Dodik tvrdi, “kukavički zaštićeni svjedok protiv svoje države i svog naroda” (kojem, kako Galijašević tvrdi, i ne pripada) oprostiti Dodiku?

13.  
Možda, ako ga Dodik Pokrsti i Posrbi!

14.
Tačka 13. bila je digresija

15.
Baš briga Dodika hoće li mu “Pigmej” oprostiti; “Pigmej” je odradio svoje; Voda za njim je, što se ovdašnjeg Režima tiče, puštena, Dodik sada traži načina kako da riješi tužilačke probleme, što mu, bez asistencije “anesteziologa” Gorana Salihovića, postaje baš veliki teret.

16. 
Dodikovo primicanje SAD-u ima nultu brzinu, izmicanje Rusima takođe, a odmicanje od problema sa Tužilaštvom BiH sve teže i teže ide. 

17.
Sve komplikuje i nestanak vlasnika kompanije koja je uvezla opremu za TE “Stanari”, a sa njim i brojnih miliona neplaćenog PDV-a.

Oprema svako malo stane. Tako i TE.

Problemi se gomilaju više i brže od Jalovine. 

18.
Tužilaštvo BiH svakog dana u svakom pogledu sve više napreduje…

Što, ako ćemo pošteno, još uvijek ne znači ništa, sem poluteške nervoze kod Dodika.