субота, 8. октобар 2016.

Vukota Govedarica novi predsjednik SDS-a umjesto Mladena Bosića?!

piše: Slobodan Vasković

Vukota Govedarica, šef poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS, trebalo bi da na funkciji  predsjednika SDS-a naslijedi dosadašnjeg lidera Mladena Bosića.

Bosić bi, prema informacijama iz vrha SDS-a, trebalo da se povuče sa čela stranke na sjednici Glavnog odbora, koja će se održati 08.10. u Doboju.

Bosić se na povlačenje odlučio nakon poraza stranke na lokalnim izborima; Dobio je podršku Predsjedništva stranke, ali je, uprkos tome, odlučio da više ne vodi SDS.

Bosić bi nakon povlačenja trebalo da ostane u vrhu stranke.

Za poziciju predsjednika SDS-a u igri su bili Milan Miličević, predsjednik GO SDS-a i načelnik opštine Teslić i Rado Savić, načelnik opštine Lopare.

Procijenjeno je da je Govedarica u trenutnoj situaciji najbolji izbor i ta odluka Predsjedništva trebalo bi da bude prezentovana članovima GO SDS,  a kako sada stvari stoje u tom tijelu, ne bi trebalo da bude većih problema da Govedarica dobije podršku.

Svi članovi Predsjedništva, koji su bili prisutni na sastanku, koji se prije par dana održao na Trebeviću, stali su iza Govedarice.

Ukoliko GO SDS usvoji ovaj prijedlog, Skupština stranke bila bi održana najdalje za sedam dana nakon sjednice GO SDS.

Uz promjenu predsjednika, SDS je pripremio još niz drugih mjera koje bi, kako smatraju, trebale da doprinesu brzom i efikasnom oporavku i djelovanju stranke.