недеља, 2. октобар 2016.

MUP RS/Prnjavor: Državljane Srbije preuzeo terenski Centar za strance u Banjaluci; “Grobari” tražili da im poslodavci isplate novac

piše: Slobodan Vasković

MUP RS je saopštio da je “lica iz Srbije”, koja su se nalazila u prnjavorskom hotelu “Siti”, preuzeo terenski centar za strance u Banjaluci.

MUP je još saopštio da za pomenutim licima nema izdatih potjernica Interpola.

MUP nijednom jedinom riječju nije pomenuo da je riječ o “Grobarima”, navijačima iz Beograda i Rume, među kojima je i osoba koja je prijetila novinarki Brankici Stanković.

MUP RS nije demantovao ni da su “Grobari” bili u pratnji vrha SNSD-a, 30.09.. na skupu u Velikoj Ilovi kod Prnjavora, niti razloge njihovog boravka u Prnjavoru.

To, zapravo, znači da je MUP RS bio upoznat sa njihovim dolaskom, aktivnostima i planovima.

MUP pokušava da relativizuje cijelu priču, a činjenica je da su “Grobari” odbijali da napuste hotel “Siti”, dok im se, kako su rekli, “ne isplate njihove pare".

Ako je riječ o bezopasnim posjetiocima, "turistima", kako su ih sinoć u MUP-u predstavili, zašto ih je onda preuzimao Centar za strance?!

“Grobare” je u u RS doveo vrh SNSD-a, a logistika je bio Bogdan Nikolić, prnjavorski tajkun blizak Režimu.

Nikolić je, kako saznajem, van teritorije Prnjavora.    

Saopštenje MUP RS

Број: 13-053-594 /16
Дана: 2.10.2016. године


СВИМ МЕДИЈИМА
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


Држављани Републике Србије нису учествовали у нарушавању јавног реда и мира у Прњавору

Полицијској станици Прњавор, 1.10.2016. године око 18,00 часова, Предсједник Општинског одбора СДС у Прњавору Синиша Гатарић, пријавио је да су у хотелу „City“ налазе лица из Србије, која су ту дошла како би изазвала пометњу и проблеме приликом гласања, те да је потребно да се реагује.  
Поступањем по запримљеној пријави, полицијски службеници Полицијске станице Прњавор и Јединице за подршку Бања Лука су у хотелу затекли десет лица, држављана Републике Србије и два лица, држављана Републике Српске. Извршеним провјерама кроз базу података „Интерпол“ утврђено је да се лица, држављани Републике Србије, не потражују.  
Такође, извршеним прегледом лица, просторија, пртљага као и путничких возила са којима су лица дошла, утврђено је да лица код себе не подједују предмете који су погодни за извршење кривичних дјела или прекршаја. 
Даљим оперативним провјерама које су извршене са циљем утврђивања свих околности пријаве и боравка страних држављана у Прњавору, утврђено је да су у холу хотела и испред хотела „City“ исте вечери јавни ред и мир нарушили Д.М, С.Г и С.С, сва тројица из Прњавора на штету М.С. из Бања Луке, који се налазио у друштву држављана Републике Србије.  Против наведених лица, слиједи подношење извјештаја о прекршају по члану 7.8. и 12. Закона о Јавном реду и миру. 
О наведеним околностима упознат је Теренски центар за странце Бања Лука, који су преузели држављане Републике Србије.  
Такође, у циљу објективног и истинитог информисања, обавјештавамо јавност да није била ангажована Специјална антитерористичка једница МУП-а РС, како су пренијели поједини медији. 

                                                                                                             ПОРТПАРОЛ                                               Марија Маркановић