недеља, 23. октобар 2016.

U Brodu uhapšen trostruki ubica iz Beograda: Sekulović imao validan bh. pasoš sa “ukradenim identitetom”, izdan u CJB Banjaluka

 piše: Slobodan Vasković

Branislav Sekulović (foto - Zurnal.info)
Branislav Sekulović, trostruki ubica, uhapšen je na graničnom prelazu Brod, 22.10. o.g.

Branislav Sekulović je ubica, za njim je izdata crvena potjernica Interpola, a traži ga pravosuđe Srbije.

Branislav Sekulović imao je kod sebe pasoš BiH, izdat na ime Maria Trivana.

Pasoš mu je izdao CJB Banjaluka, 2013. godine.

Sa tim pasošem on je boravio u Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji.

Pasoš nije falsifikovan, već originalan, a ovdje je riječ o klasičnoj “krađi identiteta”: Preciznije, Neko iz CJB Banjaluka je ubici Sekuloviću izdao pasoš, potpuno ispravan, na ime Maria Trivana, koji ima bh. državljanstvo, ali ne i bh. dokumente. Trivan živi u inostranstvu. 

Svi podaci u pasošu su Maria Trivana, samim tim i ispravni, ali je slika Sekulovićeva.

Sekulović je sproveden u Tužilaštvo BiH, a istraga će pokazati da li je u BiH došao da nekoga likvidira.

Istraga bi trebalo da pokaže i ko je notornom ubici u CJB Banjaluka izdao pasoš, a to nije mogao biti bilo ko, niti je moguće da je riječ o jednoj osobi.

Sam ovaj podatak svjedoči da u CJB Banjaluka postoje osobe koje pripadaju zločinačkim organizacijama.

Kod Sekulovića je pronađena velika količina keša (u evrima i rubljama), što je manir profesionalnih ubica, koji sve svoje potrebe “na zadatku” plaćaju gotovinom kako ne bi ostavljali tragove.

Sekulović je bio vlasnik firme "S kompani" u beogradskom naselju Vidikovac.

Tu je 28. septembra 2007. godine likvidirao Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića, zvanog Žika Šumadinac (22). Mladići su ubijeni hicima iz pištolja.

Svi ubijeni imali su podeblji kriminalni dosje.

Kriminalni dosje imao je i Sekulović, a kao razlozi ubistva su se navodili reket, zelenašenje, nevraćeni dugovi… 

Prizor u kancelariji je, prema tadašnjim napisima, bio zastrašujući. 

“Dvojica muškaraca su bila upucana u glavu, a treći je izrešetan pao preko fotelje. U kancelariji u kojoj je se dogodio masakr policija je pronašla osam čaura. Pretpostavlja se da je Samardžiću i Pejoviću ubica prišao s leđa i pucao im u glavu. Živković je pokušao da pobegne, pa ga je ubica bukvalno izrešetao po glavi i grudima”, objavili su tada beogradski mediji.

Nepoznato je da li je Sekulović sam, u maniru profesionalnog ubice, likvidirao tadašnje članove Voždovačkog klana ili uz pomoć drugog profesionalnog ubice, ali od tada mu se gubi svaki trag.

Sekulović je 2005. godine zgazio jednu osobu, a 2006. je u jednom autosalonu u Beogradu “izbušio” sva vozila, ali je vlasniku platio štetu kako ne bi pokretao sudski proces.