уторак, 25. октобар 2016.

Urgent/Sokolac/SNSD: Gadafi batinama došao do drvnih sortimenata vrijednih 160.000 KM

piše: Slobodan Vasković

Gadafi: Batina je iz raja izašla
Bojo Borovina, zvani Gadafi, tajkun SNSD-a, uspio je prisiliti Rada Dangubića, direktora ŠG "Romanija", da mu omogući trgovinu drvnim sortimentima, iako je dužan pola miliona KM.

Gadafi je do novog “ugovora” došao nakon što je Dangubića,, 24.10. o.g., “nabio iz sve snage nogom u stražnjicu”, potom potegao pištolj na njegovog tjelohranitelja, da bi na kraju zaprijetio Mirku Čoloviću, šefu OO SNSD Sokolac da će ga “išarati”.

Nakon toga je Gadafi, 25.10.0.g., obavijestio Čolovića i Dangibića da će tokom dana “preorati sve seoske i šumske puteve” koje je u kampanji popravio.

Tu je već došlo do teških trauma u SNSD-u, nakon čega je došlo do hitnog sastanka na Palama, gdje je Gadafiju obećano da već od 26.20. može krenuti sa odvozom drveta vrijednim 160.000 KM. Naravno, ništa ne mora platiti.

Tako je završena još jedna nasilna epizoda unutar Režima, a bez dileme će uslijediti nove. Visoki funkcioneri te stranke su baš nemirnog duha i laki na udaranju, pištoljima, šaranju… Biznis na SNSD način je pravo čudo.

Da podsjetim, prije nego je Gadafi stigao da udari nogom Dangubića, ovaj mu je bježao po kancelariji OO SNSD Sokolac, gdje je sukob počeo (24.10.). 

Dangubić je utekao na vrata, ali je i Gadafi bio brz, stigao ga je pred vratima kancelarije i dobro ga, prema tvrdnjama mojih sagovornika, “šutnuo volejom u debelo meso”.

Pokušao je da interveniše Dangubićev tjelohranitelj, ali je Gadafi potegao pištolj i saopštio snagatoru da će ga “izbušiti i prebiti”, kao što ga je i ranije prebijao.

Gadafi se nije zaustavio samo na mlaćenju Dangubića, već je zaprijetio i Mirku Čoloviću riječima “Išaraću te”!

Razlog nasilju i Gadafijevom izlivu bijesa jeste postizborno raskusurivanje.

ŠG “Romanija” ne isporučuje građu Gadafijevoj firmi, jer duguje 270.000  KM zvanično. Toliko je fakturisano, a nefakturisano je još najmanje 230.000 KM.

Gadafi duguje pola miliona KM ŠG “Romanija”.

Dogovor prije izbora je bio da Gadafi, u sklopu kampanje SNSD-a, popravi seoske i šumske puteve, a da, nakon izbora, sve to fakturiše ŠG. I da se sve poravna.

Međutim, SNSD je izgubio izbore na Sokocu i Dangubić je odbijao da primi fakture za navodnu popravku seoskih puteva, jer nije proveden tender. Počinio bi krivično djelo, još jedno u nizu. Na kraju je prisiljen da to učini, ali niko ni prstom neće mrdnuti.