среда, 5. октобар 2016.

Vi ste njima oprostili, oni Vama sigurno neće

piše: Slobodan Vasković

Edvard Munk: Krik
1.
Oktobarski izbori bili su prilika da Narod prepozna stvarne Neprijatelje, razarajuće antinacionalne politike, da demokratskim sredstvima zada težak udarac onim koji sve čine da Srbi, kao narod, završe na potpunoj margini čovječanstva, prezreni od svih.

2.
Narod je imao priliku da se odbrani olovkom, da prekine agoniju i pokida lance u koje je stavljen od onih kojima je, svojevremeno, prije deceniju, dao plebiscitarnu podršku da riješe Nacionalna pitanja, a oni tu podršku iskoristili da zadovolje lične interese, otmu sve i, što je najgore, zatruju Izvore Nacije; Porodicu, Obrazovanje, Kulturu, Zdravlje!

3.
Narod je ima priliku da spriječi dalju Dezintegraciju Nacije, što je cilj onih koji se lažno kunu u tu istu Naciju, gurajući je u potpunu propast, u biološki nestanak.

4.  
Izbori su bili prilika da Narod, Građani, Birači… riješe najveći Nacionalni problem. I nastave dalje, bez tog ogromnog tereta na leđima, koji bi i Atlas jedva izdržao. Prepuštajući Njih njihovoj sudbini.

Njihova sudbina nije i Narodna sudbina, a učinili su sve da to poistovjete. 

Nažalost, uspjeli su u tome, i to će biti tragično po Narod. 

5. 
Izbori su bili prilika da se izbori Sloboda; Potpuna! I da se ta Sloboda izbori bez mrlje, bez nasilja; Izbori su bili prilika da Narod konačno i zauvijek zaustavi višegodišnji varvarski napad na sistem društvenih vrijednosti, njegovo razaranje i prekine upravljanje institucijama po principu mentalne pornokratije. 

Da ukine Primitivizam koji je uzdignut kao religija.


6. 
Izbori su bili prilika da se spriječi potpuno zatvaranje od svijeta progresa; Da se progresu otvore vrata, da se zaustavi sveopšte temeljno anesteziranje različitosti mišljenja i nametanje njihovih ličnih ciljeva kao opštih svim sredstvima.

Izbori su bili prilika da Narod vrati otete mu institucije od Kidnapera. 

7.
Oni nisu Državnici, oni su Kukavice, koje se plaše Naroda. Jer, Narod je Državotvoran i zato i jeste meta tog Ološa. 

Da bi uništili Narod, satrali su mu institucije, oteli ih, izmjestili, zgazili, sebe nasilno nametnuli umjesto njih.

8.
Guraju Narod u rovove da bi spasli svoju bezvrijednu kožu.

Izgubljena je prilika da se riješi Nasilnika i decenijskog Nasilja, da se riješi Gulaga.

10.
Nažalost, Narod nije imao šanse. 

Bez šansi ih je ostavio Dodikov Veliki Tim.

Nabrojao sam ga juče, potrebno je i danas, jer je riječ o stvarnim Neprijateljima Naroda.

U Velikom Timu Milorada Dodika su: Ruska Federacija (politička podrška) - Vladimir Putin (Petar Ivancov); Srbija (politička podrška) - Toma Nikolić, Aleksandar Vučić, Vojislav Šešelj, Vlada Srbije, brojne druge institucije Srbije, ogromna većina medija iz Srbije; Dio zemalja EU, ne veliki, ali dovoljan broj njih, koji su tercirali; Bakir Izetbegović, kao udarna igla Tima - za Dodikov uspjeh išao je “glavom gdje drugi ne bi nogom”; Goran Salihović, koji je za Dodika žrtvovo karijeru, a možda i slobodu; Dragan Čović, jedan od mozgova tima; Mladen Ivanić - politička nula, koja je htjela pokoriti Savez za promjene, a uspio je urušiti i Savez i PDP; Ognjen Tadić i dio SDS-a koji on kontroliše, plus još ponešto SDS-a; Dio NDP-a; sve institucije RS i, naravno, gotovo svi mediji RS; Svi resursi; SNSD/DNS/SP&Bižuterija, koji su na terenu “ginuli” kako bi Dodik pobijedio. I nastavio satirati Srbe.

P.S. Dilema izbora - Igor Radojičić: Da li će Korisni Idiot uspjeti postati Korisni Gradonačelnik?

Igor Radojičić uskoro će imati priliku da konačno pokaže zna li nešto konkretno da radi, sem da bude Korisni Idiot Milorada Dodika.

Bila bi zaista prava šteta da Igor, taj sujetni Pozer, ne iskoristi pruženu priliku i ne preraste poziciju Korisnog Idiota.

Uzgred, Pozer bi trebao znati da nije pobijedio on u Banjaluci, već Milorad Dodik&Veliki Tim. 

Igor je u cijeloj priči, kao i obično, imao status Korisnog Idiota. 

Rezultati su pokazali da je dobio status Najkorisnijeg Idiota. Svaka čast. Vjerujem da je novi čin za Sujetnog Pozera posebno priznanje.

Ako mu se čini da je situacija nešto drugačija od navedene, citiraću jednog njegovog uvaženog kolegu iz vrha SNSD-a.

“On ne znači u stranci ništa, ali ćemo iskoristiti činjenicu da nije upetljan ni u jednu aferu. Kad ga izguramo za gradonačelnika, on opet neće predstavljati ništa, Dodik i mi ćemo voditi Grad”, rekao mi je visoki funkcioner SNSD-a; Jedan od onih koji se, osim Dodika, u toj stranci pitaju.

Volio bih baš da Igoru Radojičiću, lošem imitatoru Pjevača Mileta, zaista “Pukne zora” i da izađe “Iz Ormara” u kojem Dodik drži Korisne Idiote poput njega. Bilo bi to najKorisnije za njega. (nastaviće se)