субота, 29. октобар 2016.

Režim otpočeo poslednju fazu za poništenje Republike Srpske

piše: Slobodan Vasković

Svečana sjednica Narodne skupštine RS, na kojoj su dodijeljene Povelje presuđenim/osuđenim za ratne zločine, pokazala je kako Republika Srpska institucionalno autorizuje i legitimiše ratne zločine kao dio sopstvenog identiteta, ponosi se njima, a one koji su za njih presuđeni neštedimice nagrađuje. 

Onaj ko je to smislio, organizovao i sproveo Zločinac je nad Zločincima, jer je počinio Zločin nad sopstvenim Narodom, Srpskim, stavljajući ga, putem njegovog najvišeg Doma, u poziciju zaštitnika počinjenih ratnih zločina (nad Bošnjacima, Hrvatima i drugima), dajući kolektivitetu autorizaciju u tim nedjelima, imputirajući mu ratne zločine kao dio nacionalnog habitusa.

Decivilizira se cijeli narod i čini ono što nije učinio ni Haški tribunal za ratne zločine - stavlja se Narod u poziciju Kolektivnog Krivca za sve teške, preteške, zločine što su počinjeni.

Ovdje nije na djelu dosada primjenjivana „kultura zločina“ (jesmo mi njihove, ali i oni su naše), korištena kao  primarna politička kategorija međusobnog komuniciranja sa, prevashodno, Bošnjacima i njihovom političkom elitom; Ovdje je na djelu nadgradnja - “Kulture zločina Kolektiviteta”, jer se sopstveni narod stavlja u poziciju autora/izvođača/zaštitnika svih počinjenih zločina.

Poveljama se, direktno, sa potpisom vrha Narodne skupštine RS, potpisuju tvrdnje da je Republika Srpska utemeljena na zločinu i genocidu.

Uradili su to srpski predstavnici i taj akt je neprijateljski akt bez presedana protiv Republike Srpske i Srba kao naroda; Taj akt sračunat je atak na postojanje Republike Srpske i dolazi iz najvišeg Doma tog entiteta - iz vrha Narodne skupštine Republike Srpske.

Uporedo sa presudom vrha Narodne skupštine RS Srpskom narodu da je kolektivno odgovoran za ratne zločine, jer tu odgovornost verifikuje sopstvenom odlukom o dodjeli Povelja onima koji su presuđeni za njih, pokrenuta je i Inicijativa za ukidanje Republike Srpske.

Inicijativu je pokrenuo Nenad Kecmanović, pozivajući na “raspakivanje Dejtona”, a taj potez niko iz vrha vladajućeg Režima nije odbacio - ni onaj koji obnaša poziciju predsjednika RS, ni predsjednica Vlade RS ni predsjednik Narodne skupštine RS.

Logično je da Nenad Kecmanović, savjetnik Milorada Dodika, kao avangarda Režima, pokreće pitanje ukidanja RS, kroz Inicijativu za raspakivanje Dejtona, jer je logično da ne treba da postoji nešto što je zasnovano na zločinu i genocidu, što je dodjelom Povelja presuđenim/osuđenim za ratne zločine, direktno potvrdila i Naodna skupština RS.

Logično je da iza te inicijative stoji Milorad Dodik, koji se nije ogradio od svog savjetnika niti ga je smijenio sa te pozicije. 

Logično je i da se uskoro organizuje novi Referendum na kojem će Srbi sami glasati za ukidanje Republike Srpske; Možda pitanje neće biti baš tako precizno, ali će, svakako, biti na tom tragu.