четвртак, 10. март 2016.

Sokolački Svjetski rekorder: Mirko Čolović nekoliko puta nokautiran u samo jednoj tuči

piše: Slobodan Vasković
Mirko Čolović, predsjednik OO SNSD Sokolac, teško je pretučen prije nekoliko dana u restoranu “Peđa” na Ravnoj Romaniji.
Nažalost, Čolović je bio trešten pijan, pa nije uspio da eskivira snažne i brze udarce koje mu je po cijelom tijelu nanijelo lice N.M.
N.M. je, prema riječima svjedoka “masakra”, nemilosrdno udarao Čolovića kao boksersku vreću, pri tom plešući oko njega, kao da je Kasijus Klej, alijas Muhamed Ali.
Tek kad se Čolović više nije mogao micati, konobar je bacio tacnu “u ring”, čime je označen kraj borbe. 
Do sukoba je došlo nakon cjelodnevnog opijanja Mirka Čolovića, Boja Borovine zvanog Gadafi, Jovana Golijana i još nekoliko spoljnih saradnika ŠG „Romanija“.
Pijanci je prisustvovao i drvoprerađivač N.M. koji je ranijih godina vršio finansijske i političke usluge navedenoj ekipi. Plaćao im je “zaštitu” za dodijeljene poslove.
Kada N.M. više nije bio u mogućnosti da novac daje i njima i da plaća naknadu ŠG „Romanija“, zaustavili su mu posao. 
Kod “Peđe” su mu tražili da za njih ponovo vrši usluge kao i ranije, ali je N.M. rekao da nije više u mogućnosti da to čini. 
Nakon što su odbijeni Čolović&co su fizički nasrnuli na N.M., ali se pokazalo da je narečeni pretvrd orah. Cijelu grupu je razbio, nakon čega se većina razbježala, a u “ringu” je ostao samo Mirko Čolović, koji je nokautiran. I to nekoliko puta. Čime je postao najnokautiraniji stanovnik Sokoca (u samo jednoj tuči) u poslednjem vijeku. Čolović jeste prebijen, ali ne treba da žali: ušao je u legendu!
Nakon debelih hladnih obloga, kanti leda i ostalog materijala za uboje, Mirko Čolović je naredio Bojanu Tošiću, direktoru Š.G. “Romanija”, da se nikome ne smije davati roba niti se bilo ko smije uvoditi u posao sa drvnim sortimentima bez njegovog ličnog odobrenja. 
Čolović je sklon i samopovređivanju, jer je u aprilu 2012. godine uspio raniti sebe, ali i Bojana Tošića u kući Radovana Šarenca. I tada je Čolović bio alkoholisan, a koristio je pištolj za dokazivanje autoriteta.
Bojana Tošića je, u avgustu prošle godine, isjekao skalpelom jedan od članova SNSD nezadovoljan “politikom zapošljavanja”. 
Preporuka ljekara Čoloviću je da ubuduće ne pije alkohol bez kacige na glavi i pancira na sebi i društvu.