петак, 25. март 2016.

Operacija "Kej": Dodik u bjekstvu od Bude; Progonjeni Budo skriven u “Keju”; Da li je na redu “Most”

piše: Slobodan Vasković

Budimir Budo Stanković, Dodikov kum i tajkun, iseljen je iz svoje kuće u Trnu. Iselila ga je Hypo banka, jer Budo nije vraćao kredit od nekih cca 17 miliona KM. 

Banka mu trenutno oduzima i brojne poslovne prostore u Prijedoru.

Stanković je skroz propao, a trenutno je smješten u svom restoranu “Kej”, gdje je, nakon oduzimanja kuće, privremeno preselio. Dok i “Kej” ne oduzmu. A onda će, valjda, pod neki most. Bolje pod most, nego sa mosta, zna to dobro Budo, jer je masa njih koje je lično pobacao sa raznoraznih “mostova” i uništio im poslove, oteo kuće, stanove, imanja…

“Kej” je Budo napravio dok je bi u punoj otimačkoj snazi. Bio je to restoran zarvorenog tipa: samo za odabrane Primitivce, na čelu sa Vrhovnim Primitivcem. Svraćao je tu počesto i Ognjen Tadić, vođa navijača "Igokee" u SDS-u.

U “Keju” je ostalim privatnicima/tajkunima Budo godinama razrezivao “izborni porez” za SNSD i osmišljavao brojne druge poslove; U “Keju” je Budo instruisao neke od isljednika Specijalnog tužilaštva kako da vode određene istrage. Ne treba da čudi da je bio instruktor, čovjek je završio srednju - mesarsku. A funkcionisao je kao Kasapin-Akademik.

Sve Polutke Budi je polomio Miroslav Kodžoman, načelnik opštine Laktaši, a Milorad Dodik je trenutno u bjekstvu. Od Bude. I Budizma. 

Da je Budo na odličnom putu da propadne moglo se naslutiti kada je “Kej” otvorio i za običan svijet. Ali i po cijenama koje su bile toliko paprene, kao da je riječ o nekoj od najatraktivnijih svjetskih destinacija, a ne bircuzu u banjalučkom predgrađu.


Budo je i reklamirao i još uvijek reklamira “Kej”: na zahrđaloj tabli na mostu u Klašnicama. Reklama je “vrhunska”. Budu iz propasti i dugova pokušava izvući Gradska uprava, namjerom da legalizuje bar dio pljačke zemljišta Poljoprivredne škole: Onaj za koji je Budo maznuo sedam miliona, a prevareni kupac tužio Grad Banjaluku i sada potražuje 35 miliona KM. 

Budo je uništio sve čega se dotakao: FK Laktaši, BK Slavija, Kristal, Trgorpodaju... od svega je ostala samo vreća. Prazna i poderana. 

Vezani tekstovi: Budizam
http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/2016/03/budizam.html

Budo Stanković, Dodikov kum i tajkun, bankrotirao; Banke mu oduzimaju imovinu; Povjerioci potražuju milione