уторак, 29. март 2016.

Ilić u trci za nominaciju za gradonačelnika, Škrbić u trci za rektora, SDS u trci za popravku bojlera

piše: Slobodan Vasković

1.
Draško Ilić, vlasnik firme “Eko euro tim” uveliko najavljuje da će biti kandidat SNSD za gradonačelnika Banjaluke. Ilić ide tako daleko da se već predstavlja kao budući gradonačelnik.

Ilić je jedan od glavnih operativaca SNSD u Banjaluci i, uz Nebojšu Radmanovića, najljući protivnik Igora Radojičića, koji još uvijek u javnosti slovi kao glavni kandidat za gradonačelnika.

Međutim, protivnika njegove kandidature unutar SNSD-a je sve više, a ranije sam objavio da na Milorada Dodika utiču i Ranko Škrbić i Stanislav Čađo da Radojičiću ne dodijeli nominaciju.

Sam Radojičić već je lagano pustio “u eter” priču da “razmišlja da li da uopšte prihvati kandidaturu”, što je svojevrsna odstupnica.

Škrbić je mentor Ilića i kreator firme “Eko euro tim” koja ostvaruje milionske poslove sa budžetom Banjaluke i budžetom RS.

2.   
Ilić računa da će sigurno dobiti kandidaturu, jer je anestezirao SDS preko svog intimusa Ognjena Tadića, koji je Gradski odbor te stranke rasturio i na njegovo čelo doveo nesposobnog i zaista presmiješnog Predraga Vulina, zvanog Kvisko. 

Tadić je Vulina okružio Papcima/Krticama poput Slaviše Kovačevića, prebjega iz SNSD-a, tako da je Ilić siguran da će, ukoliko dobije nominaciju, bar pola GO SDS BL raditi za njega. Za Ilića će raditi i Vlado Babić, generalni sekretar SDS-a, koji je, takođe, Škrbićeva marioneta.

3.
Ilića će, ukoliko dobije kandidaturu, snažno finansijski podržati i Mladen Milanović Kaja, pripadnik Mrkonjićkog klana, kao i Nedeljko Kesić, koji je vrlo bitan dio te kriminalne strukture.

4.
Sve u svemu, Ilić je zasad obezbijedio “zavidnu” podršku - od Mrkonjićkog klana do Škrbićevog kartela, kojem pripadaju Tadić i Babić. Plus još nekoliko Gangova, što Ilića, zvanog Laki Ilićino, čini vrlo ozbiljnim kandidatom u trci za SNSD-ovu nominaciju.

5.
Najrealnije je da ni Milorad Dodik u ovom trenutku ne zna koga će predložiti za gradonačelnika Banjaluke, tako da ta trka i dalje ostaje otvorena. I bivaće sve brutalnija.

6.
Budo Balaban, visoki funkcioner DNS-a i predsjednik skupštine Grada Banjaluka, takođe, ima aspiraciju da postane gradonačelnik, ali na aspiraciji će i ostati. SNSD je već našao način da Balabana uskoro “primiri” određenim “saznanjima”. Iz arhiva “Korleone”.

7. 
I Ranko Škrbić, ponosni vlasnik sledećih Grla: Draška Ilića, Ognjena Tadića i Vlade Babića, pominjao se kao mogući kandidat za gradonačelnika, ali je sve izvjesnije da će SNSD-ov “Doktor Rengele” postati novi rektor Univerziteta u Banjaluci. Već u dva (vrlo farsična) navrata nije izabran rektor, tako da bi Škrbić mogao biti “spasonosno rješenje”. I nastaviti svoje eksperimente na studentima. 

8.
Ako je nekome interesantno: Grad Banjaluka trenutno je sedam miliona u minusu u odnosu na planirani budžet u ovoj godini. Svi projekti su ili obustavljeni ili svedeni na minimum. Ukupna zaduženja Grada su stotine miliona. 

8.
Tzv. Savez za promjene još uvijek nije izbacio ime kandidata za gradonačelnika Banjaluke. Preciznije, ime svog drugog kandidata, jer je SDS/Tadićeva struja već sve učinila da Iliću prokrči put i proda izbore, prije nego su se i desili. Prema mojim informacijama iz Krhotina koje fingiraju da su Savez u Banjaluci niko se previše ne gura za nominaciju. Možda predlože narečenog Kovačevića, pa da se SNSD obračuna sa sopstvenim “Papcima”.

9.
Iz SDS-a mi stalno dolaze vijesti da su “nezadovoljni Bosićem i Tadićem”, što je besmisleno. Otkud nezadovoljstvo Bosićem, kad Tadić vodi stranku. Bar ovaj njen Zapadni dio, koji je gotovo nestao. Ostatak stranke vodi ko stigne, sem Doboja i Bijeljine. 
Bosić je, konačno sam i ja shvatio, portparol, koji nastupa kada mu to odobri SDS-ov medijski Berija imenom Jelena P.S. Dabarčić.    

10.
Prije dvije večeri imao sma vrlo dug, konstruktivan, analitičan i sadržajan razgovor sa jednim visokim funkcionerom SDS-a. Zaključili smo da SDS u ovom tenutku i sa ovakvom politikom može “Popraviti Bojler”. Što je velika šansa za električare u toj stranci.

11.
U PDP-u je i dalje otvoren konkurs za tri sponzorisane stranačke funkcije. Konkurs je transparentan, a šifra je “Spoznoru se ne gleda u zube”!

12.
U Laktašima je prije četiri godine na izborima bila kandidovana Koalicija “Vozi Miško”, koja se odvezla u istoriju. Sada je, od migranata iz SNSD-a, formirana stranka “Povratak Otpisanih”. Možda joj se priključi i Budo Stanković, Otpisani iz Keja!

13.
Prema istraživanju o korištenju društvenih mreža u novinarstvu, koje je izvršio “Pro Educo” tim iz Banjaluke, blog Slobodana Vaskovića je najčitaniji u BiH. Uz dotičnog Vasketa, među pet najčitanijih blogera su Boris Bajić, Hana Kazazović, Rajko Vasić i Srđan Puhalo.
Anketirano je 110 novinara iz cijele BiH.