недеља, 6. март 2016.

Slučaj “Idiot”: Kresanje Narodnog poslanika Milovića

piše: Slobodan Vasković

Milović je kresao, kresao i kresao, sve dok ga nisu kresnuli. 

Milović se baš hadžijao, dok se nisu našla Braća da mu pokažu kako se to zaista radi; Nakon čega je Milović postao subjekt i objekt grupnjaka u kojem učestvuje cjelokupna javnost.

Toliko je sve uzelo maha, da Milovića trenutno krešu u smjenama. A red se uhvatio. I ne posustaje se. Niti odustaje.

To što je Milović kresao i kako je kresao, njegova je lična stvar i ne bi imalo veze sa javnošću, niti bilo podložno kritici, sve dok nije isplivalo u tu istu javnost. Koju već deceniju kreiraju raznorazni milovići, pa je očekivano što ga krešu u “hard core” formatu. Posebno zbog činjenice da je Trofrtaljka Milović narodni poslanik.

Krešući Milovića krešu vlast, režim; Iživljavaju se na njemu za sve one godine u kojima su Milović i njegovi kresali, trpali, rasturali, a javnost bivala silovana.

Milovićevo ponašanje i djelovanje jeste, nažalost, obrazac ponašanja velike većine osoba koje su na pozicijama i koje je moć institucija, firmi i novca izobličila i dovela do ubjeđenja da se oni smatraju i “Platonima” i “Aristotelima” i “Apolonima”. Iako je mahom riječ o najobičnijim Primitivnim Papcima; Papčinama, koji su se, tragičnim izborom naroda, dokopali pozicije da budu neko i nešto, da voze najbolje aute, imaju najbolje kuće/stanove, da mlate velike pare, da vuku crtu i da krešu, krešu, krešu… Narod redom. U realnom normalnom svijetu za njih bi to bila nedostižna kategorija, ali u AntiDruštvu u kojem mi živimo oni dominiraju.

Milović nije izuzetak, specijalan slučaj, incident…, Milović je presjek stanja!

Naravno, pitanje je zašto je baš Milović odabran za Javno Kresanje in Continuo? Ni slučajno se ne radi o slučajnosti, posebno ne o umiješanosti Opozicije u organizovanje Orgija, u kojima je Milović od veoma angažovanog subjekta na “hard core” radovima kresanja, postao subjekat/objekat kojeg krešu svi redom i svi zajedno. Bez vađenja. 

Opozicija tu nema svoje prste, čak ni srednji, jer je opštepoznata stvar da Opozicija nije kresnula godinama. Tu i tamo onanišu.

Milovića su kresnuli Njegovi. Brutalno i Razarajuće, jer nikako nisu mogli da podnesu činjenicu da on upravlja Rudnikom u Gacku. I kopa sa njega milione za sebe. 

Milović im nije dao pristup, pa su Njegovi odlučili da ga javno promovišu u Prvu Primalju Režima. Papčine ne praštaju; Nikom, pa ni Papcima iz svojih redova, posebno kada im ugroze lične finansijske interese. Zato je pitanje ko je sledeći milović, pošto je unutar Režima, zbog krize sa novcem, krenula opšta Kresačina.