петак, 11. март 2016.

Epilozi

piše: Slobodan Vasković

1.
Preminuo je Dragan Nikolić, veliki glumac i najveći šarmer. Lakoća sa kojom nam je osvajao duše neponovljiva je.

Toliko sam mator da se sjećam emisije “Obraz uz obraz”, koju su vodili Milena Dravić i Dragan Nikolić, o “Otpisanim” da i ne govorim. 

Nemam pojma šta bih rekao o Nikolićevom odlasku, a što već nije rečeno, osim da mi je jako žao. Kao da mi je otišao neko najrođeniji.

2.
Emisije “Obraz uz obraz” mogu se naći na You Tube, dok se oni bez ikakvog Obraza mogu naći u svakodnevnim medijskim izvještajima o političkim dešavanjima. 

Političari su danas, bar u BiH, glavne zvijezde, iako nemaju ni šarma, ni znanja, ni bilo kakvog kvalitetnog umijeća. Nemaju ni Obraza. I što više nemaju Obraza to su pozicioniraniji.

3.
Nema potrebe da nabrajam njihova imena. Odlično su vam poznata. Ako ste, ipak, u nekoj dilemi, čije god ime pomenete nećete pogriješiti. Bar ne više od pet deka.

4.
Idemo sad malo konkretnije. Svi putevi vode u Rim, a svi koruptivni putevi vode ka Dodiku. Bar kada su RS, značajan komad Srbije i solidan dio Hrvatske u pitanju. 

Ima tu i Crne Gore. I Nasera Keljmendija. I sastanka u Zvorniku 2010. I službena zabilješka. Čak i fotke. Tad se baš dobro poslovalo. I jelo.

5.
Ako isplivaju sve Dodikove slike sa “poslovnim partnerima”, imaćemo vrlo kvalitetan Album D&G. Ne Dolče&Gabana, već Dodče&Gangsteri. Svi u Dolče&Gabana.

6.
Nakon ovih riječi očekujem da me SNSD, dio koji trenutno nije u banjalučkom SDS-u, optuži da radim za Radojičića i njegovu izbornu trku za gradonačelnika Banjaluke. Iako se Radojičić još nije ni izjasnio o tome. Možda i neće. Ni kandidaturu, niti bilo šta drugo, uprkos Dodikovim iznenadnim željama da ga vidi na toj poziciji.

Te želje nisu dokaz o pomirenju D&R, već dokaz Dodikove unutarstranačke slabosti. Kada je pristao na Zlatka M. zašto ne bi i na Igora R.

Pristao bi Dodik na sve, samo da ga se ne istražuje. Što je Malo Morgen. 

Realno je da Dodik uopšte ne glasa u Laktašima. Već u pritvorskoj jedinici.

7.
Gdje god Dodik glasao, to neće promijeniti stanje permanentnog kopnjenja SDS-a, posebno ne banjalučkog SDS-a, koji je još uvijek dijelom pod palicom Šešeljevog nesvršenog sjemeništarca Ognjena Tadića, koji je ipak predaleko pao od Klade. Jer njegove plitke prljave traljave paskvile nisu ni blizu onih koje emituje Vojvoda Van Sebe i Razuma.

8.
Tadić, koji je kapilarno demoliran na sjednici GO SDS BL, (sa koje sam vrlo uspješno izvještavao zahvaljujući moćnoj dopisničkoj mreži), težak poraz pokušao je kompenzovati blijedim, neosmišljenim, frustriranim saopštenjem u kojem sam ja, kroz nekoliko velova, optužen da radim kampanju za Radojičića. Koji se nije ni kandidovao.

9.
Sad bih ja trebao, valjda, da se branim! Jer sam napisao/procijenio da će Radojičić, ukoliko bude kandidat, sa lakoćom pobijediti kandidata iza kojeg stane banjalučki SDS, kojeg je slupao/uništio Tadić. Pa naravno da će ga pobijediti, proći kroz njega kao brzi voz. Ukoliko se kandiduje. Pošto mu je Tadić učinio veliku uslugu razvaljujući GO SDS BL. Po Zadatku. 

10.
Što se vođenja kampanje tiče, Tadić može da misli šta hoće. Demokratija je.

11. 
Kad smo već kod Tadićevog Zadatka, možda ga je iznenadila i baš iznervirala mogućnost da Radojičić bude kandidat. Jer Tadić nije razvaljivao SDS zbog njega. Već zbog Draška Ilića, čiji je intimus. I za šta su ga optužili na već čuvenoj sjednici GO SDS BL. Nakon koje je Tadić u saopštenju slagao da “Izvjesni Draško Ilić nije pominjan na sjednici GO”, da bi rečenicu nakon toga “izvjesni Draško” postao “Protivnik IR”. Ne može Draško I. biti i “Izvjesni” i “Poznati Protivnik” i još “Nepominjan”. 

12.
Istine radi, na sjednici GO SDS BL, Tadića je za veze sa SNSD-ovim tajkunom Draškom Ilićem javno, glasno i jasno, i u dva navrata, optužio Saša Lovrić, član tog tijela. I predsjednik Područnog odbora SDS za Krupu. Tadić te veze nije demantovao ni na GO ni u saopštenju.

13.
Čini se da je Lovrić i nehotice otkrio da je Draško I. kandidat za gradonačelnika Banjaluke onog krila SNSD-a koje predvodi Tadić. Koji je na privremenom radu u SDS-u. Ne sjede džaba stalno kod Draleta. Plus brat Dragoljub I. 

Otud i frka zbog najave kandidature I.R. Šta mi bi da objavim onaj txt?! A toliko je toga učinjeno da se Drale izgura za kandidata.

14.
Draško I., ukoliko se kandiduje, neće pobijediti. Ne zbog mene, već činjenice da politički mrtvaci poput Tadića nikad nikog nisu nigdje izgurali. Sem u Pakao. Ako je Draletu šta nejasno, neka se raspita u GO SDS BL.

15.
Dvije teme iz privrede: U minusu je i tajkun Mladen Milanović Kaja. Potrebno mu je hitno bezmalo 20 miliona KM: 15 milki da završi posao u Ljubljani, gdje je već dao 15 milki za tamošnje Komunalno preduzeće i još pet miliona za potpuno preuzimanje “Bobar osiguranja”, za koje je već izgrcao 3,8 miliona. 

Stari dobri perač Kaja je u agoniji - ne padaju dvadesetice kao nekada. Ako može RT za pomoć ili da se Kaja odmah preda u Tužilaštvo. Da ne čeka bezveze u redu, kad ništa ne radi, a para ionako nema. 

16.
Sjećate li se da je Slobodanu S. policija Hrvatske oduzela na granici (23. marta 2013.) pola miliona Evra. Pare zaista jesu išle u Srbiju. Borisu T.  

17. 
Srđan Milović, SNSD-ova politička gotovmekaporno zvijezda, na čijem su FB profilu prošle sedmice osvanule, najblaže rečeno lascivne poruke, zatvorio je FB profil. I pojavio se na proslavi 8. marta, gdje se prisutnima predstavio riječima: Ja sam Srđan Milović i nemam više fejsbuk profil! Iskrenost oslobađa.

Što se tiče Blagoja Šupića, jednog od junaka Milovićevih javnih FB poruka i jednog od direktora EPRS, on je, nakon skandala, nekoliko noći prespavao u svom automobilu. Sva sreća da ima auto, inače bi noćio pod mostom. Jedenje "jezika" tek slijedi.