четвртак, 10. март 2016.

Kalvarija Tadića i Bosića na sjednici GO SDS Banjaluka

piše: Slobodan Vasković

Mladen Bosić i Ognjen Tadić doživljavaju pravu kalvariju na sjednici Gradskog odbora SDS Banjaluka, koja je još uvijek u toku.

Teške kritike na Tadićev račun izrečene su i prije početka sjednice (počela u 19. časova), kada su ga neki od članova GO optužili za izdaju stranke.

Na samoj sjednici do sada je diskutovalo preko dvadeset članova Gradskog odbora, od čega je njih dvadeset teško kritikovalo Tadića, dok ga je samo dvoje branilo.

Nisu kritikovali i Bosića, sem sporadično, ali je interesantno da su se svi Tadićevi kritičari obraćali direktno predsjedniku SDS-a. Stavljajući mu na taj način do znanja da su svjesni da on stoji iza Tadićevih razarajućih postupaka unutar GO SDS BL.

Bosić je u nekoliko navrata uzimao riječ i branio Tadića, što je samo za neupućene zapanjujuće, jer Bosić brani sam sebe, pošto je Tadiću dozvolio da rasturi Gradski odbor i na njegovo čelo dovede Predraga Vulina, čovjeka  Dragana Kalinića.


Tadić je optužen za veze sa kriminalcima bliskim SNSD-u, kao i za bliske veze sa Draškom Ilićem, tajkunom Saveza nezavisnih socijaldemokrata. (nastaviće se)