недеља, 6. март 2016.

Dodikovo pismo Miloševiću (28.09.2000)

Milorad Dodik danas hvali Slobodana Miloševića, a prije 16 godina mu je poručio: Vreme ti je da odeš s vlasti (prenosim vijest iz tadašnjeg Glasa javnosti)

BANJALUKA - Premijer RS Milorad Dodik poručio je jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću da je "vreme da ode s vlasti".

- Vreme je da odeš Slobodane. Nikad nijedan srpski car, knjaz, kralj ili predsednik, od dolaska Srba na Balkan, nije svom narodu naneo toliko jada, pustio toliko krvi, ogradio ga od celog sveta, kao što si ti učinio - navodi se u pismu koje je Dodik uputio jugoslovenskom predsedniku. On je ocenio da Srbi u Hrvatskoj "više ne znaju gde je Beograd, oni iz Knina ne znaju šta ih je snašlo, dok je kosovskim Srbima ostala samo vera i nada".

- Bogatu zemlju, ponosne ljude si opustošio, vezao za Aziju, naterao svoj narod da u ratu protiv celog sveta gine za spas čovečanstva od novog svetskog poretka. Vreme je da podvučeš crtu ispod svoje vladavine - poručio je premijer RS.

- Tvoj narod te više ne želi. Tu ti sila ne pomaže. Učini bar jednu uslugu Srbima - pusti ih da slobodno kažu da hoće rastanak s tobom. Tvoj interes i srpski interes ovde se razilaze. Ti idi levo, a Srbi neka idu pravo - navodi se u Dodikovom pismu.

- Ako u tebi ima snage, osećaja časti, kajanja ili stida izaberi pokajanje, zatraži oproštaj od svog naroda i idi. Ima ko da vodi Srbiju tamo gde bi već bila da nije bilo tebe. Vreme je da odeš Slobodane - zaključuje premijer RS u pismu upućenom predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću.