уторак, 8. март 2016.

Radojičić kandidat SNSD za gradonačelnika Banjaluke

piše: Slobodan Vasković

Igor Radojičić biće kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke.

Milorad Dodik je to čvrsto odlučio i Radojičićevu kandidaturu će uskoro i zvanično objaviti.

Ovakva Dodikova odluka je logična i kredibilna, jer je svjestan da je Radojičić jedini kandidat kojeg u ovom trenutku može ponuditi biračima, a da za njega nije vezana nikakva afera niti istraga.

U proteklih godinu dana odnosi Dodika i Radojičića bili su ambivalentni, a bilo je perioda i kada uopšte nisu komunicirali. Radojičić nije član najužeg vrha stranke, što je posledica sukoba sa Dodikom.

Očito je taj sukob izglađen, a pokazalo se da je Radojičić pragmatičan koliko i Dodik: Dodik je svjestan da bi dalje demoliranje Radojičića značilo i demoliranje SNSD u Banjaluci, dok je Radojičić svjestan da je SNSD, ma koliko u ovom trenutku bio porozan, još uvijek za njega najmanje loše rješenje.

Ovoj odluci svakako je dorpinijelo i samouništenje SDS-a u Banjaluci, koji je razoren veoma lošim potezima vrha te stranke i nekvalitetnim kadrovskim rješenjima. Što SNSD-u daje velike šanse za pobjedu. 


Nedavno sam konstatovao da SNSD ne treba da brine za svoju budućnost u Banjaluci, ostajem i dalje pri tome, kao i pri stavu da se to ne odnosi i na cijelu RS.