понедељак, 28. март 2016.

Lanac ishrane

piše: Slobodan Vasković

1.
“Alumina” je poslednji komad “krtine” u Republici Srpskoj, a tamo gdje je “krtina” Predator Dodik je na vrhu Lanca ishrane. Otud i Predatorova “briga” o toku stečajnog postupka u “Alumini”, sa tendencijom da se i “Pavgord” primakne tom stolu. Sa kojeg se još uvijek može dobro zagrabiti.

2.
“Pavgord” je skraćenica od Pavlović Gordan: To je Tip koji je 122 miliona (koliko je navodno Ukio banka potraživala od Birča) platio 13 miliona. I tvrdi da je sve čisto. I ima šansu da postane najsmješniji tajkun na Balkanu. Smješniji čak i od Bude Stankovića, koji je ostao bez igdje ičega. Ali Budo se razbacivao, dok je Pavlović Gordan žrtvovao 13 miliona ni za šta. 

3.
Ako Predator ne spasi “Pavgorda” žrtvujući “Aluminu”, onda Gordanu nema druge već da se pridruži Budi u “Keju”. Prije toga će P.G. žrtvovati mnoge, kako se tvrdi, jer je kratkih živaca, prijeke naravi i najcrnjih veza. Tipičan Dodikov proizvod. Za ne baš jednokratnu, ali, svakako, upotrebu sa ograničenim rokom trajanja. 

4.
Gocija bi trebalo nagraditi za Najgluplji potez decenije, a na Diplomu mu upisati čuvenu Grunfovu misao: Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak!
Bolje i gubitak, nego baš ništa.  

5. 
Treba biti realan, najbolje bi bilo da se Budo i Goci druže u Foči. VIP KP. Bili bi tu u prirodnom staništu. Budo bi radio u kuhinji, a  Goci dilao mesne nareske. “Ko leži ne bježi”!

6.
Pita me danas Jedan Čovjek: 
  • Šta misliš zbog čega je Dodiku, nakon svega što je oteo, potrebno da otvori i Apoteku u Banjaluci?
  • Da nije bolestan?
  • Nema šta drugo biti!
7.
Iz Vlade RS tvrde da je Budžet nelikvidan. Hoće reći da je Budžet Likvidiran. Prema prvim nalazima istrage Likvidaciju je izveo Profesionalac. Savršen zločin.

8.
Opoziciju u Srbiji su napali nožem i razbijenom flašom. 
Opoziciju u Republici Srpskoj vrijedi napasti jedino usranom motkom. 

9.
Cijeli dan komuniciram sa protivnicima Režima, što vanstranačkim, što stranačkim; što onim opšte prakse, što sa specijalistima za određene oblasti…

Cijeli dan od njih slušam udare po tzv. Opoziciji: Od nipodaštavanja do Jezika Mržnje; Sarkazam, cinizam, Najteže optužbe… Vrlo neprimjerena poređenja; O psovkama da i ne govorim, posebno onim koje u sebi sadrže sve Polne veličine…

Da prijatelju, jeste prijatelju, tako je prijatelju, u pravu si prijatelju, da prijatelju…, jedino je što uspijevam izustiti na izraze gađenja spram tzv. O, koje mi prezentuju/isporučuju sa druge strane stola/žice. 

I onda za mene tvrde da nemam mjere u kritikama. I da sam netaktičan.

10.
Nakon poslednjih vrlo uspješnih istupa tzv. Saveza i od publikuma odlično dočekanih poziva za prijevremene izbore, Čelnici tzv. Opozicije odlučili su se da razmotre moguće slogane pod kojim će ubuduće nastupati. 

Trenutno su na stolu dvije opcije:
  • Bolje ispasti glup nego ispasti iz aviona
  • Bolje ispasti budala nego iz voza   
Klasik A.F.


11.
Na TV-u sam vidio Ranku Mišić. Niko od “specijalaca” je nije prebio, vukao po podu, čupao za kosu… Da nisu “specijalci” opet na autoputu?!