уторак, 6. јун 2017.

Nova buna protiv Čolovića

piše: Slobodan Vasković

Na Sokocu je otpočela nova buna protiv Mirka Čolovića, predsjednika OO SNSD.

Od osam odbornika, koliko ta stranka ima u opštinskoj skupštini, čak sedam njih iskazalo je poslušnost Čoloviću. Među njima je i Bojo Borovina zvani Gadafi, iako se može desiti da se on vrati pod Čolovićevo okrilje.

Novu bunu protiv Čolovića vodi Jovan Golijan, nesuđeni direktor ŠG “Romanija”.

Golijanu je lično Dodik, 20.04.o.g., obećao da će biti imenovan na čelo ŠG umjesto Rajka Bulajića, iza kojeg je stajao Čolović.

Pokušaj imenovanja Bulajića izazvao je pravu pobunu drvoprerađivača i blokadu puteva kod Sokoca, koji se desio 17.04.o.g.

Pobunu je vodio Milan Jolović Legenda, takođe član SNSD-a.

Jolović nije dozvolio ni imenovanje Golijana, a na čelu Š.G sada je Dragan Vidojević, kao vršilac dužnosti.

Golijan tvrdi da je Čolović najveći krivac što on nije imenovan, kao i da stranka trpi veliku štetu, jer on nije na čelu Šumskog gazdinstva.

Ostali odbornici su ga podržali, a pobuna protiv Čolovića efektuirana je nedolaskom na skupštinu opštine. 

Čolović je pokušao sve prikriti saopštenjem u kojem tvrdi da je Ljubo Erić, novi predsjednik Skupštine opštine, nelegalno izabran, ali to je notorna neistina. 

Sokolački Dalton već je preživio nekoliko pobuna i ostajao je na čelu OO SNSD; Ovaj put je na velikom iskušenju, a mlađani Golijan, koji je do 20. aprila bio potpuno odan Čoloviću, odlučio je da mu sada “skine glavu”.

Interesantno je da to nije prva “glava” koju pokušava skinuti Golijan; Učestvovao je u dekapitaciji nekadašnje sokolačke SNSD-vedete Bojana Tošića; Potpuno ga je marginalizovao u duetu sa Čolovićem. 

Golijan želi poziciju predsjednika OO SNSD Sokolac. 

Jolović se još ne izjašnjava.