среда, 14. јун 2017.

Harač, Guslanje i “bogovi” iz DNS-a

piše: Slobodan Vasković

Harač u SNSD-u
Finansijska kriza zahvatila je sve segmente društva, čak i političke stranke.

Tako se i prebogati SNSD našao u problemima, pa je iz Sekretarijata odaslana instrukcija/direktiva u javna preduzeća da svi, koje je stranka zaposlila, moraju početi da plaćaju članarinu.

Do ove instrukcije, obavezu da plaćaju članarinu imali su visoki funkcioneri - ministri, direktori javnih preduzeća, agencija i sličnih ustanova, a sada je harač razrezan svima koji su se zaposlili po stranačkoj direktivi. 

Minimalni harač iznosi pet maraka pa naviše, dok je za sve funkcionere ostala naknada pet posto od plate. 

Posebno je naglašeno da se plaćanje treba izvršiti u prostorijama stranke i u gotovini.

Prva SDS
Nepoznato je koliku članarinu SNSD-u treba da plaća Momčilo Krajišnik, jer je on “samo” fan Milorada Dodika, ali je poznato da je uputio otvoreno pismo predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici u kojem traži da “aktuelno rukovodstvo SDS-a održi sastanak sa Inicijativnim odborom Prve Srpske demokratske stranke, nađe kompromis i izbjegne novi raskol”.

Inicijativni odbor čine Krajišnik i Božo Vučurević i još nekolicina nikom potrebnih političkih ruševina, a Režiser projekta “Raskol” su propagandisti SNSD-a.


Krajišnik je napisao predugo pismo, prepuno besmislica, a jedini cilj cijele ove akcije jeste da se nastavi urušavanje SDS-a, koje je permanentno. I koje sam Vukota ne može zaustaviti. 

Krajišnikovi bezubi “utemeljivači” jedino žele da izbjegnu plaćanje članarine SNSD-u za isplaćene honorare, a što se tiče urušavanja SDS-a, to je sasvim drugo pitanje.

Ono će prestati kada Govedarica, Mladen Bosić i Mirko Šarović, (prvi kao predsjednik stranke, druga dvojica kao njeni najuticajniji funkcioneri), sjednu zajedno i odluče kako dalje i da li će uopšte dalje.

Ono što sada emituju je vrlo pesimistično, ali može i gore.

Ostaci Crne udbaške aure, koja je preostala u i oko SDS-a (njen najveći dio preuzeo je SNSD), uveliko su na Turneji daljeg razvaljivanja Stranke; Posebno je aktivna samoproglašena Značka na reveru Mladena Bosića, koji je najmanje želi u svom prisustvu, a kamoli na sakou. 

Ne bude li ovaj trojac uskoro harmonično zaguslao, onda su odguslali svoje.

Klepetan se vratio
Mladen Ivanić se vratio iz banje. Koje, nije ni bitno, jer je njemu svaka dobra.

Ivanić ima četiri godišnja odmora, četiri banjska odmora, četiri zimovanja, pet prvih majeva, najmanje sedam božića i desetak vaskrsenja godišnje. 

Plus svaki vikend, tako da od silnog odmaranja jedva stiže da radi par sati u godini.

Velika sreća je što vrijeme u BiH brzo leti, pa će već koliko prekosutra Ivanić na praznike. Do tada ćemo nekako preživjeti sve te njegove banjske uspjehe.

Bog se javi
“Uslišio sam njihove molbe”, izjavi Dane Malešević, ministar prosvjete, u vezi sa zahtjevima za još jedno odjeljenje gimnazijalaca u Bileći.


I tako se Dane sam proglasi bogom, koji uslišava.

Otkako je Marko Pavić savladao Dodika u Ljubiji, sve je više DNS-ovaca koji hodaju po vodi, hrane hiljade jednom ribom i čine ostala čudesa. Čak uspijevaju Uslišiti, a i ovjeriti i zdravstvene knjižice željezničara, iako Željenice ne plaćaju dažbine Fondu zdravstva i to u trenutku dok Poreska uprava blokira račune brojnim Domovima zdravlja, jer ne uplaćuju doprinose Fondu zdravstva. Nije iracionalno uopšte.

Na Olimpu je baš sve kako treba.