четвртак, 15. јун 2017.

Čajniče: Na pomolu nova pobuna u Šumama RS

piše: Slobodan Vasković


Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a, mogao bi svojim postupcima izazvati novu veliku pobunu u JP "Šume RS"; Preciznije, u Šumskom gazdinstvu "Vučevica" iz Čajniča.

Petrović prisiljava Ristu Marića, generalnog direktora JP "Šume RS," da smijeni aktuelnog direktora ŠG "Vučevica" Slobodana Pejovića i na njegovo mjesto dovede Neđu Mašića, predsjednika lokalnog SNSD-a.

Međutim, radnici "Vučevice", prema mojim saznanjima, prijete otvorenim otporom "svim sredstvima", o čemu su obavijestili, kako mi je potvrđeno iz nekoliko izvora, i vrh JP "Šume RS".

ŠG "Vučevica" je najuspješnije gazdinstvo u okviru javnog preduzeća i prošlu godinu završilo je sa 1,4 miliona KM dobiti. Pomenuto gazdinstvo je zaista najbolje, jer dobit iskazuje već dugi niz godina. 

"U našem gazdinstvu se pokušava smijeniti najuspješniji direktor - inžinjer šumarstva Slobodan Pejović, a na njegovo mjesto postaviti 'tesar' Neđo Mašić, koji je, kako nam je rečeno, prije mjesec dana u upravu šuma donio neku diplomu menadžmenta sa nekog od privatnih fakulteta u Prištini", tvrde moji sagovornici.

Prema njihovim riječima, Pejovića "pokušavaju smijeniti u sredini mandata", s obzirom da je na funkciju izabran do kraja 2018. godine. 

Oni dalje tvrde da Mašić, koji je predsjednik OO SNSD, nikada nije ni sproveo unatarstranačke izbore, već je, kako naglašavaju, sebe "samoizabrao papirološki".

"Nikad nije sproveo izbore, već je samo sastavio Zapisnik o sprovedenim unutarstranačkim izborima, a to mu je pošlo za rukom, jer su u odboru SNSD njegovi poslušnici", tvrde moji sagovornici.

Prema njihovim riječima, zahvaljujući Petroviću taj i takav "takozvani OO SNSD u Čajniču je priznat u centrali stranke u Banjaluci". 


Mašić ima iza sebe krajnje negativne rezultate u poslovima u kojima se okušao; Bio je, svojevremeno, upravnik u komunalnom preduzeću koje je, nakon njegove vladavine, završilo u stečaju. Potom je propao i kao svinjogojac, a zatim i kao stočar, jer mu je od 40 grla ostala samo jedna krava.

"Sve ove navedene okolnosti dovoljno govore o preduzetniku koji je propao na svim poslovnim poljima i sada preko našeg gazdinstva želi nadoknaditi  privatne poslovne neuspjehe. TO MU NEĆEMO DOZVOLITI!!!", naglasili su moji sagovornici. 

Oni su istakli da, u slučaju imenovanja Mašića za direktora, neće fizički dozvoliti njegov ulazak u firmu.
"Budemo li prisiljeni, izaći ćemo na ulice i svoja prava braniti svim sredstvima", zaključili su moji sagovornici iz Čajniča.