субота, 17. јун 2017.

Fond PIO/SP kontra SNSD: Mastilo ruši Milića

piše: Slobodan Vasković

Zoran Mastilo
Mnogo je borbi unutar Režima, među koalicionim partnerima, a vrlo prljava bitka se odvija za prevlast nad Fondom PIO.

Zoran Mastilo, nekadašnji čelnik Fonda (2007.-2011), sprovodi strategiju uklanjanja Mladena Milića sa direktorske pozicije.

Milića, bez sumnje, treba ukloniti, moralo se to učiniti još poodavno, ali da li je baš Mastilo taj koji treba da to realizuje, krajnje je upitno, jer je vrlo težak izbor ko je gori, korumpiraniji i nesposobniji od njih dvojice!!!

Osnov sukoba nije samo interes, već i što Mastilo nikada nije oprostio Miliću, što ga je uklonio sa čela Fonda. Mastilo smatra da mu je Milić produkovao niz afera zbog kojih je i pao i od tada je, prema svjedočenjima, opsjednut Milićem i sve čini da mu se osveti po principu "oko za oko, zub za zub",

Mladen Milić
Sada Mastilo djeluje preko Socijalističke partije kako bi uklonio Milića. 

Njegov glavni igrač za taj posao je Radenko Savić, odbornik SP u Skupštini grada Bijeljina i direktor Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije”.

Savić i Mastilo su rodbinski povezani, pašenozi su.

Udarana igla unutar Fonda im je Miladin Stjepanović, kadar SP-a, koji obnaša funkciju Pomoćnika direktora i koji ima ovlaštenja "glavnog kadrovika" u Fondu PIO RS

Radenko Savić
Stjepanović je, u skladu sa partokratskim tradicijama, involvirao i pozicionirao značajan broj aktivista SP-a u Fond PIO RS, kako po filijalama Fonda tako i u samu Centralnu službu Fonda, u različitim Sektorima. Sve to učinio je bez konkursa i na koruptivnim osnovama.

Mastilo je obezbijedio preko Savića da se pomenuti kadrovi SP-a stave u njegovu službu i otpočnu rušenje Milića sa pozicije direktora Fonda PIO RS,

Stjepanović, Milićev zamjenik, vodi cijelu akciju unutar Fonda, a socijalisti, koji su pod njegovom komandom, vrijedno rade na “izuzimanju dokumentacije”, na osnovu koje bi Milić trebalo da završi pred pravosudnim organima.

Nije to ni veliki problem, jer je takva dokumentacija pozamašna, a Mastilo priprema konačni udar na Milića u narednim nedeljama.

Miladin Stjepanović
Rasplet ovog kratkometražnog režimskog psihotrilera biće vrlo interesantan, jer Milić ima značajnu podršku u Zoranu Tegeltiji, ministru finansija.

Cijela ova akcija nije mogla otpočeti bez odobrenja Petra Đokića, propalog ministra još propalije industrije, pa to cijelom malom prljavom komadu, daje izvjesnu draž; Posebno zbog činjenice da je Marko Pavić zgromio Đokića oko Ljubije, a sada bi tegeltija mogao da ga dodatno premelje zbog Milića.