субота, 3. јун 2017.

Ni Kopejke; Čumetovo Sokače i Vikler Plus

piše: Slobodan Vasković

1.
Milorad Dodik iz Rusije, sve su prilike, neće donijeti ni kopejke

Istina, sreo se sa Vladimirom Putinom, što, politički, nije mala stvar, ali od susreta se ne živi; Finansijska kriza nastavlja da vodi “hibridni rat” protiv  Republike Srpske i neminovno ide “obojena” sječa izdvajanja iz budžeta. Lokalizam bi glasio “obojena” sječka izdavajanja iz budžeta.

2.  
Dodik je prvo bio “Američki kandidat”, pa je to prestao biti i postao “Ruski kandidat”, a oduvijek je bio i ostao “Beogradski Madžurijski kandidat”, uvaljen Republici Srpskoj rukom Slobodana Miloševića, a milovali su ga i Đinđić i Koštunica i Tadić i Dačić i Nikolić i Vučić.

3.
Dodik ima kontinuitet “Ispraćaja Voždova Srbije”; Zvanični Beograd ima kontinuitet “Kanalisanja politike u BiH preko Dodika”, što je, nakon dvije decenije, i RS i BiH dovelo u kanalizaciju.

4.   
Dodik ima brojne veze u Srbiji. Od većine se naježiš, ali tako je kako je: Dodik je, bez sumnje, još uvijek Glavni Beogradski Igrač u BiH, iako je poptilično oronuo, van forme i bilo bi vrijeme da se pošalje u svlačionicu.

5. 
Marko Pavić se zagrijava kraj terena; Dok se ne kupe nova pojačanja.

6.
Nakon nekoliko kratkih digresija, vratimo se nedobijanju ni kratkog kredita od Rusije, što i ne čudi, jer je Rusija ostala “kratka” za Ljubiju.

U tom kratkom strateškom ogledu, Rusija je matirana. Pion Dodik nije uspio savladati Kraljicu.

7.
Zato je Putin neobično srdačno potapšao Dodika po ramenu, da bi ga što snažnije nabio na dole - u crnu zemlju.

8.
Dodik se vrlo bolnog ramena vraća u RS, gdje ga čeka osinjak u koalicionim i SNSD-ovim redovima. 

Sukob sa opozicijom odvija se “na marginama” sudara sa Pavićem, Radmanovićem, Tegeltijom, Zoranom Gocijem Stevanovićem, Gordanom Zokijem Pavlovićem i ostalim čolovićima i legendama

9.
Goci i Zoki, kad smo već kod njih, na “Aluminu” su udarili svojim odličnim prijateljem Čumetom, pa mi se sve nekako čini da će uskoro saopštiti i koje još buhe  pored Buhe imaju udjela u onom rudniku Boksita u Srebrenici.

A to je kapitalna informacija. 

Posebno, kakva je Zokijeva uloga, procentualno izražena, u Čumetovom sokačetu? Gocijeva se zna. On je zadužen za prijetnje i njihovu realizaciju.

10.
Postoji li razlika između Dodika, Čumeta, Gocija i Zokija? Postoji - u visini procenta koristi od srebreničkog boksita. 

“Lein”, iza kojeg su Čume&Navedeni, još od 2012. sarađuje sa “Aluminom”; odnosno sa Vladama RS, koje su predvodili Aleksandar Džombić i Željka Cvijanović, a u kojima je ministar finansija bio Zoran Tegeltija, dok je na čelu RS bio Dodik.

Sve to vrijeme Zoran Stevanović je bio načelnik Zvornika.  

I niko ništa, dok Surčinci rudare.

11.
Sad kad su, napokon, Zoki i Goci udarili na Čumeta, svog odličnog prijatelja, opak je to dokaz da je otpočeo rat Beogradskih Gangova i prenio se i na zvorničke ulice.

12.
 O “Alumini” i Klanovima ću opširnije narednih dana, sada idemo na rekonstrukciju Vlade RS.

13.
Da li će biti rekonstrukcije Vlade RS? Moraće, ali, kako para iz Rusije, po svemu sudeći, nema, biće to par kozmetičkih promjena.

14.
Ima i onih u Režimu koji zagovaraju radikalne rezove i traže smjenu kompletne vlade, na čelu sa Željkom Cvijanović.

Brojni su njihovi razlozi, a dva su potpuno bizarna: tvrde da će Ž.C., ako o(p)stane uništiti i softver UIO, “toliko je nesposobna”. I onda neće biti para ni od PDV-a.

15.
Drugi razlog su vikleri. Jedna od ministarki je, u žurbi, na sjednicu Vlade RS došla naviklana. Zaboravila na njih. 

Željka joj išaretila očima, pa rukom dirala svoju kosu, pa se vukla za kosu, pa se uhvatila za kosu, nakon čega je naviklana tek tada shvatila.

I napravila frizuru na sjednici Vlade RS. 

Željkini kritičari smatraju da je takvo ponašanje neprihvatljivo. 

A “Dva Papka” su im sasvim prihvatljiva. Jer su bez viklera.

16. 
Ako se kriza u Vladi RS nastavi dotična ministarka mogla bi se izdvojiti u zasebnu grupaciju i nazvati “Vikler plus”!

17.
Bio sam u Beogradu dva dana i tvrde mi da će Aleksandar Vulin biti novi ministar policije, Nebojša Stefanović kandidat za gradonačelnika Beograda, u trci za premijera su tri kandidata: Dačić, Brnabić, Vučević; I Ružić bi trebao u neko od ministarstava, Bata Gašić dolazi u kožnoj jakni na posao u BIA…

Na kraju sveg tog informisanja sam informisan: Sve ti ovo možda važi, a možda i ne važi. Samo i Jedino ON zna ko će šta biti.

18.
Jedan od mojih sagovornika mi reče i sledeće: Marko Pavić je stvorio Dodika; Sada će mu podapeti nogu!

Konačno i meni oči da se otvore.

19.
Ostanite sa mnom!